Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apák, akik elhagytátok a...

Apák, akik elhagytátok a gyereketeket, mi motivált titeket? Nincs bűntudatotok?

Figyelt kérdés

Én el sem tudom képzelni, hogy lehetnek ilyen emberek..olvastam egy kérdést, amiben a pasi elhagyta a kisgyerekét és egyesek szerint ebben nincs semmi gáz. Akik ezt mondják, miért gondolják így? Egy gyerek tehet arról, hogy a szüleinek megromlott a kapcsolata?

Szerintem akármennyire is utálja valaki az exét, de ha a gyereket ő is akarta, akkor már arra nincs bocsánat, ha mégis örökre eldobja magától..:(

2012. jún. 2. 09:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

"Jobb a gyereknek is ha nem abban nő fel ,hogy apa-anya ölik egymást ,állandóan veszekednek ,verekednek ,de a folyamatosan rideg gyűlölködő légkör sem túl jó még ha nincs is hangoskodás."

Ezzel egyetértek, de attól, hogy ők nem élnek együtt, még a gyerekével igazán törődhetne és néha látogathatná, sok esetben ez nem nagy teher, de mégis a gyereknek elég, hogy érezze, minkét szülője szereti.

2012. jún. 2. 10:41
 12/31 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ha a pasi akarta a gyereket, de lelépett, az nagyon gáz. Ilyenkor félre kell tenni a sérelmeket, és a gyerekre koncentrálni, aki még nem tud magáról gondoskodni, szüksége van szeretetre. Onnantól, hogy megcsinálta, legyen férfi és vállalja fel, ha ő is akarta a babát.

Ha az anyuka engedi és támogatja a találkozást, akkor legyen vele minél többet, vigye el ide-oda és vegye ki a részét a nevelésből.

Semmi nem ment fel egy apát ez alól, még akkor sem, ha az exszel rossz a viszony, mert a gyerek nem tehet semmiről, nem ő akart megszületni.

2012. jún. 2. 10:47
 13/31 anonim ***** válasza:
58%
Mondjuk lehet jobb a gyereknek, ha nem ismeri az apját, ne ítélkezzünk, amíg nem ismerjük meg jobban, hogy ki féle, mi féle az illető...
2012. jún. 2. 10:51
 14/31 anonim ***** válasza:
75%

21 éves lány vagyok,de az apámat nem ismerem.21éve megcsinált,amint megtudta h anyu terhes lelépett.Még Dns vizsgálatot is kért,mert nem hitte el hogy ő az apa.Próbáltam felkeresni többször,de mindig elhajtott.

Valószínű egész életemben ne,m fogom megismerni az apámat.Gyerektartást muszályból fizette,mert vonták tőle.A mai napig nem érdeklem:(boldog az új gyerekeivel.

2012. jún. 2. 10:55
 15/31 A kérdező kommentje:
Hát végülis, lehet, hogy van benne valami. Ha lelép szó nélkül, akkor már jó ember nem lehet, talán a gyereknek csak fájdalmat okozna évekig, ha néha látná, néha meg eltaszítaná. Szóval lehet, hogy tényleg jobb...:/
2012. jún. 2. 10:55
 16/31 A kérdező kommentje:
21 éves lány, nagyon sajnálom, szörnyű érzés lehet..:( Vigasztaljon, hogy anyukádra gondolom bármikor számíthatsz.
2012. jún. 2. 10:56
 17/31 anonim ***** válasza:
53%
Ha az anya akarja ,hogy az apa lássa a gyerekét és ennek ellenére nem hajlandó találkozni vele az tényleg elítélendő.De sok esetben tiltva van a gyerek az apától és ellene nevelik minden módszert bevetve.Aztán lehet láthatási jogért perelni meg karhatalommal kicipelni a gyereket láthatásra ,de az már hol éri meg?
2012. jún. 2. 10:57
 18/31 A kérdező kommentje:
Hát az ilyen anyákról is megvan a véleményem, de én sajnos több olyan esetet látok, mikor anyuka szeretné, hogy találkozzanak, gyerek is szeretné, de a pasi nem hajlandó.
2012. jún. 2. 10:59
 19/31 anonim ***** válasza:
56%

Azért érdemes mindkét oldalt meghallgatni.

A férjem exneje mindenhol azt terjeszti, hogy a férjem nem foglalkozik a gyerekkel és nem fizet gyerektartást.

Ezzel szemben a gyerekért a lakáshoz tényleg nem megy, mert az exszel rosszban vannak (ezért is váltak el), de mivel már gimnázium végén jár a gyerek, találkoznak a városban, elmegy érte a suliba. Heti 3-4-szer találkoznak, telefonon naponta beszélnek. Ha a gyereke felhívja, kocsiba ül és megy.

A gyerektartást meg most éppen előre kifizette egy évre, mert bár a hölgy jól keres, tojt befizetni a közüzemi számlákat és lekapcsoltak egy-két dolgot, ezért elkérte előre egy évre a gyerektartást. Viszont pont a fentiek miatt jövőre már direkt a gyerekének fogja utalni a gyerektartást, mert nagykorú lesz - és ő maga mondta, hogy inkább ő gyűjti, mert akkor tuti, hogy be lesznek fizetve a számlák is.

Tehát ezért érdemes mindkét felet meghallgatni, mert a hölgy meséje alapján a férjem is egy szemétládának tűnhet.

2012. jún. 2. 11:08
 20/31 A kérdező kommentje:
Szerintem azért ez is egy szélsőséges eset és ez nem olyan gyakori, minthogy valaki beijed és lelép.
2012. jún. 2. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!