Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagymama elveheti e a...

A nagymama elveheti e a gyereket az anyától?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és terhes. párommal összeházasodunk, hogy nagykorú lehessek és én lehessek a gyerek gyámja.(szeretjük is egymást, nem csak a gyerek miatt...) eredetileg azt sem szerettük volna ha a nevén lesz a gyerek az édesanyja miatt, hogy véletlenül se jusson eszébe, hogy a mi gyerekünk az övé, elveszi tőlem, stb.. az én anyám lett volna a gyerek gyámja míg én 18 nem leszek csak közben megváltoztak a dolgok és őt sem szeretném gyámnak.(anyám lusta, sehová nem megy szivesen, mindenhová úgy kell elrángatni még ha a saját érdekeiről van szó akkoris. egy gyerek miatt pedig igenis rohangálni kell + időnként több itthon az alkohol, mint az ehető és nagyon úgytűnik, hogy fontosabb neki a pasija, mint én.)

tehát a kérdés az, hogy ha párommal esetleg valami gubanc lenne közöttünk és már nem lennénk együtt az édesanyja arra hivatkozva, hogy nincs jövedelmem és albérletben lakunk az anyukámmal elvetetheti e tőlem a gyereket bírósági úton? (nem, nem akarok munka kerülő leni, dolgozni szeretnék de 1 éves kora előtt nem szeretném bölcsödébe adni, vagy másra bízni a gyereket.)

ha a párommal együtt maradunk de én nem akarok hozzájuk költözni a rossz családi és környezeti viszonyok miatt akkor követelhet e valamit?

kicsit tartok tőle ugyanis a családjukban minden gyereket úgy kezel, mintha az övé lenne, az anyának semmi beleszólása nem lenne a gyerek dolgaiba. párom unokaöccsét is ő neveli hozzáteszem nagyon rosszul, bár ott kicsit más a helyzet. de amikor az anyuka elment egyszerűen nem engedte, hogy magával vigye a gyereket. ezért sem akarok odaköltözni még véletlenül sem.

kell valamitől tartanom?

megköszönném az értelmes válaszokat olyanoktól akik tényleg tudnak is erről valamit. a kioktatásból, hogy mennyire hülye vagyok pedig inkább nem kérnék, tisztában vagyok vele, hogy nem így kellene alakulnia az életemnek de azzal senki nem ér el semmit, hogy ezt leírja.

2012. máj. 23. 12:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

1. A házassághoz szükség van szülői és gyámügyi engedélyre. Nem úgy megy h besétálsz az anyakönyv vezetőhöz és hipphopp házasok vagytok

2. 16 évesen hogy akarsz nevelni 1 gyereket?? Kéne egy lakás (ha már egyik szülőnél sem jó), munka (amit nem olyan könnyű ám szerezni), lelki és agyi érettség.

Inkább védekezni kellett volna sztem. Nem most kéne aggodni h mi meg hogy lesz

2012. máj. 23. 13:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért az mondjuk érdekes kérdés, hogy ha sem anyukáddal, sem anyósoddal nem vagytok jóban akkor hol fogtok élni és miből tartjátok el a babát? Mert hogy a védőnő erre is kíváncsi lesz.
2012. máj. 23. 15:06
 13/14 anonim ***** válasza:
??
2012. máj. 23. 16:00
 14/14 A kérdező kommentje:

köszönöm az értelmes válaszadóknak.

a párom nagykorú, van munkahelye.

nem mondtam, hogy nem jó a viszonyom az édesanyámmal, csak nem szeretném őt gyámnak.

tisztában vagyok vele, hogy gyámhatósági és szülői engedély kell a házassághoz. nyilván utánanéztem a dolgoknak.

a kérdést azért írtam ki, hogy háttha van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban. tisztában vagyok vele, hogy ha el akarja tőlem venni a kicsit kiküldenek egy védőnőt aki kijön hozzánk, körbenéz és ha ő azt állapítja meg, hogy alaptalan a vád akkor nem lesz semmi. csak azt akartam tudni, hogy hivatkozhat e arra, hogy 16 vagyok.

2012. máj. 29. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!