Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért is hagyjam abba az ivást?

Miért is hagyjam abba az ivást?

Figyelt kérdés
Kb.10éve ezt csinálom.Kezdtem volna javulni,de most erre szakított velem a barátom.Pénzügyi gondjaim nincsenek,viszont érzelmileg a padlón vagyok.Miért is érdemes élni?A hobbikon,meg ilyen baromságokon kívül?
2012. máj. 22. 22:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%
Ki mondta, hogy hagyd abba? Ne tedd, így is megtalálhatod életed értelmét. Rengeteg szánalmas, magaalá pisáló részeg férfi kódorog az utcán, és mivel "a szemetet összefújja a szél", lehet, hogy egymásra találtok. A közös téma, hobbi, jövőkép és életstílus megvan, kellhet ennél több egy jó kapcsolathoz? Igen! egy bormámoros éjszaka, egy kiszakadt/elvesztett/meg sem vett gumi, és kilenc hónap múlva egy sérült csecsemő, a szülei alkoholizmusának gyönyörű gyümölcse. Az élet szép.
2012. máj. 23. 08:12
 22/26 anonim ***** válasza:

Nem értelek benneteket válaszolók, totál a padlón van a csaj és még ti rúgtok bele egyet! Jó, azt aláírom, hogy a hozzáállásával komoly bajok vannak...

Miért érdemes élni? Igazából ezt a kérdést én is feltettem már magamnak, de szerintem sok más ember is volt már így ezzel.

Érdemes élni! Mert igaz, hogy csak kaptuk kérés nélkül az életet, de ha már így alakult, akkor élvezzük ki és használjuk ki minden percét!

Természetes, hogy vannak az embernek olyan periódusai, hogy szíve szerint jobb lett volna meg sem születni, de ha nem harcolunk ez az érzés ellen, akkor elhatalmasodik rajtunk...

Nem akarlak megbántani, de 10 év az már komoly idő, ezen csak orvosok segíthetnek, DE a te akaraterőd kell hozzá a leginkább. Joggal felteheted a kérdést, hogy kiért lenne érdemes megváltoznod, ha a barátod is szakított veled.

Elsősorban magadért és az egészséged miatt változz meg, másodsorban azért, hogy te is megtaláld az igazit, én hiszem azt, hogy mindenkinek meg van a maga párja a világon csak meg kell találni, gondolom te sem szeretnéd, hogy olyan férjed legyen, aki alkoholista, mert nem bántás képen, de egy olyan férfi, aki csak alkalmanként fogyaszt alkoholt nehezen viseli el a te függőséged!

Nagyon sok dolog van amiért érdemes élni, csak mindenkinek meg kell találni a saját boldogságát, és ez a te esetedben ne a pia legyen.

Keress fel egy szakember, aki segíthet, még semmi sem késő!!!!

2012. máj. 23. 11:38
 23/26 anonim ***** válasza:

akkor leírom anyámat és anyósomat!

1. anyósom. a párom gyerek volt, mikor levágta a kötélről a saját anyját a pia miatt. nyilván voltak más gondok is, viszont szerintem ez semmmire nem megoldás. azóta is iszik, kb. 43 kg, sokszor már a napi teendőket sem csinálja meg, hiszen iszik egy kicsit, lefekszik pihenni. a párom már folyton lecseszte. semmi nem használt a nagyobbik lánya ritkábban viszi be az unokáit és a kisebbik lánya sem szeret otthon lenni.

10 nap múlva van az esküvőnk. Párom 4 hete elmondta az anyjának, hogy ha nem akar ott lenni az esküvőn, akkor mondja meg, kisírja magát, de akkor is az lesz a legszebb nap az életében. Anyósom összeszedte magát.

2. anyám

8 éves korom óta azt látom, hogy iszik, talán már korábban is láttam, csak akkor még nem fogtam fel. az öcsém 14 éves volt, mikor ölben hozta ki egy kocsmából, mert nem volt magánál. a tűzoltók patakpartról szedték össze, elfagyott a lába, azóta folyton hideg és fázik még 40 fokban is. A kutyát elhagyta, kb. 15-ször lett már új igazolvány csinálva neki, legutóbb tegnap. kb. másfél hete 2 db monokli van a szemei alatt. én cigányokkal verekedtem a mobiljáért és idegen embereket dobok ki a lakásukból, mert felhívta szegényeket kávézni. 3 éve begyógyszerezve és ittasan az M1-en sétált, ment a barátnőjéhez, elcsapta egy autó, épp, hogy túlélte. 2003-ban kivették a fél tüdejét is rák miatt, erre rá jött a baleset, ennek eredményeképpen 100%-os rokkant, sehova nem kell, és 48.000 Ft-ot utalnak neki. 3 éve, mielőtt 6 hétre eltűnt, beverte két kocsi ablakát a parkolóban, mert ő azt hallucinálta a gyógyszerek és a pia hatására, hogy mi ott fekszünk alatta... rendőrök vitték el. Én elmondtam neki, hogy ha 1 héten belül nem szedi össze magát, akkor inkább ne jöjjön az esküvőmre. már kikészítette a párját is, aki inkább szintén nem is jön, és mivel öcséméknek nincs pénze, ha ő nem jön, lehet, hogy le sem tudnak jönni. mind anyám miatt. Ennek eredménye képpen én már nem bírok vele emberként beszélni, ha nem lenne az anyám, ne is foglalkoznék vele :( pokollá teszi az életem, az életünket, amikor iszik. nem változik. amikor elmondtam, hogy inkább ne jöjjön, azt mondta, hogy így is azt akartuk elérni. ő így látta, anyósom rájött, hogy ő a hülye. na most mit tudjunk ezzel kezdeni? öcsémék már eltiltották a 2 gyerektől, és amikor mondtam, hogy én is el fogom a sajátjaimtól, ha így folytatja, le ku.va anyázott, és nekem dobta az öngyújtóját. A világon ő az apun, öcsémen és a páromon kívül, akit a legjobban szeretek, de néha jobb lenne, ha nem lenne. Nem azért mert nem szeretem, hanem mert nem bírom már idegileg. Ha nem iszik semmi gond, de mivel két emelettel feljebb lakom, sajnos látom, és nem tudom szó nélkül hagyni. ja és júliusban lesz 44 éves.

Ha ezek után te inni szeretnél, hát csináld, és ha neked megéri kockáztatni, hogy elveszítsd a családod, akkor senki nem fog tudni lebeszélni róla, de szerintem nem éri meg.

2012. máj. 23. 12:45
 24/26 anonim ***** válasza:
Nekem is ivott az édesanyám, egész tinikoromban magamra voltam hagyva. A gimiben órán attól féltem, hogy részegen betelefonál és lehord engem mindennek, mert már részegen nem tudott normálisan gondolkodni. Felvettem kamerával, mert nem hitte el józanul, hogy miket csinál. Amikor józan volt, egy tündéri ember volt, piásan pont az ellentéte. Aztán 21 éves voltam mikor meghalt, nem a pia miatt, de az is közrejátszott, hogy egy betegséget elhanyagolt. Én haragszom az alkoholistákra, pont ezért, mert én totál magamra lettem hagyva, akkor, amikor szükségem lett volna a támogatásra.
2012. máj. 23. 13:33
 25/26 anonim ***** válasza:

Hát..nekem mindennap késztetésem van arra h. önpusztitó életet kezdjek..némely dolgok miatt annyira utálom magam hogy jól esne mindennap butára inni magam, vagy mást használni..netán zabálni egész nap...vagy gyógyszerezni...

Mégis mindennap még lelki labilitásom és minden szomorúságom szélén is minden vágyam ellenére sikerül ellenállnom ezeknek a dolgoknak , sosem nyúltam semmi ilyenhez, pedig hányszor akartam...akarok...

így kénytelen vagyok mindennap a problémáimban élni...

De valahogy én nőként úgy gondolkodom, hogy ha cigiznék szottyadt lenne a bőröm, ha innék attól meg meddő lennék, meg kiszáradnának a beleim, ronda lenne a bőröm, idővel narancsbőrös lenne a fenekem, a hajam kihullana, a bőröm kicsattanna, rongyolódna...

Engem nőként ezt tart vissza az ivástól...Kinek kell egy ronda, cefreszagú nő?...

Nekem a legtöbbet az olvasás és a filmek nézegetése meg a festés segít. Egy jó regény képes lekötni a figyelmemet, beleélem magam, addig is kizárok mindent.

Sajnos ennyi idő után a te problémád már komoly. Mert kialakult az agyban, a szervezetben a függőség..Szóval már ha letennéd, akkor se tudnád letenni.

Ha úgy érzed inni akarsz, igyál vizet vagy alkmentes sört.

2012. máj. 23. 13:50
 26/26 anonim ***** válasza:
Mert az élet szép.
2012. máj. 25. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!