Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért is hagyjam abba az ivást?

Miért is hagyjam abba az ivást?

Figyelt kérdés
Kb.10éve ezt csinálom.Kezdtem volna javulni,de most erre szakított velem a barátom.Pénzügyi gondjaim nincsenek,viszont érzelmileg a padlón vagyok.Miért is érdemes élni?A hobbikon,meg ilyen baromságokon kívül?
2012. máj. 22. 22:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Amíg iszol, addig az a bölcs magatartás a fiúk részéről, hogy nem járnak Veled. Mert az első szerelmed a pia, és a fiúnak nem jut már Belőled.

És így tovább...., ehhez hasonló következményekkel élhetsz egészségileg és társas kapcsolatilag.

Ha Neked így megfelel az élet, nincs miért abbahagynod.

2012. máj. 22. 23:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon nehéz kérdés.Sokrétű dolog,hogy valaki miért iszik.Nem lehet egy dologra ráfogni és akkor azon megpróbálni változtatni.Ha normális életed lenne,család,stresszmentes hétköznapok stb. akkor meg ettől sokalnál be egy idő után és azért innál.Unalmasnak,ingerszegénynek egysíkúnak éreznéd az életed és ebből úgy próbálnál kitörni,hogy időről időre megint innál.Hetente vagy havonta vagy 3 havonta az már mindegy.Ezt úgy hívják,hogy önkényes alkoholizmus.Szerintem egész életen át tartó elfoglaltságot,célt kéne találnod ami legalább akkora kielégülést és élvezetet nyújt lelkileg mint az ital.Mondjuk egy hívatást egy eszmét vagy valami ilyesmi.
2012. máj. 22. 23:02
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"Első: nagyon tanulságos volt,köszi.Majd ha te is egy függőségi helyzetben lennél,nem így nyilatkoznál."

Ha már így felhozod a saját védelmedre és önsajnálatodra a függőségedet akkor felvilágosítalak hogy egy függő számára (legyen az alkohol-, drog-, szerencsejáték-, internetfüggő vagy bármi mástól függő) első helyen mindig a függőségének tárgya áll, és csak aztán jön a második helyen a partner. Vitatkozhatsz velem ebben de ezt szakember mondta. (Erre példa most te vagy: elvártad volna hogy a férfi akit állítólag szerettél egy alkoholistával járjon)

És nekem beszólhatsz bármilyen durván hogy kapjam be mint ahogy tetted valakinek egy oldallal korábban de én férfiként akkor se piszkálnálak még bottal se. Ki a fészkes fene akarna második lenni egy kapcsolatban? (Egy társfüggő, de az már egy másik történet...)

A leszokás alapja lenne annak az elfogadása hogy mindenki önmaga szerencséjének a kovácsa, így a mostani helyzetedért te magad vagy a felelős, te juttattad magad a pokolba. Ha ezt nem vagy hajlandó beismerni és csak rinyálsz akkor maradj továbbra is a gödörben. A te életed, azt csinálsz amit akarsz. De bárhogy döntesz az a te felelősséged, így nincs jogod sajnáltatni magad miatta. Eszed amit főzöl. Jó étvágyat hozzá!

2012. máj. 22. 23:07
 14/26 anonim ***** válasza:
81%

Az 5-ös, és mindenki csak segíteni akart, hogy megértsd miért nem helyes, és, hogy talán erőt vegyél magadon, hogy leszokj, mert minden függőségről lelehet szokni, csak akarni kell, de nagyon.

Bárcsak az ilyen emberek tennék ki Magyarország 80%-át, ehelyett sok büdös alkoholista, cigány és hasonló undorító dolgok.

Nyilván már elittad az agyad, nem tudsz rendesen gondolkodni, ezért nem látsz értelmet az életedben, nem akarsz új dolgokat tanulni, amiatt pedig bőven van értelme élni.

Hobbi nem baromság, van aki a hobbijából gazdagodik meg, illetve szerez pénzt a napi ebédjére.

Büszke lehetsz magadra, 10 év nagy idő. :) Nőként csodálatos, egy alkoholista nő nagyon bizalomgerjesztő látvány.

A párkapcsolat dolog nem létszükséglet, anélkül is lehet élni, csak sok ember már ezt égette az emberek agyába, és ha elhagyja őket valaki nem látnak értelmet az életben.

Ha szerelmes vagy valakibe mindent megteszel, hogy veled maradjon, és ha veled van jól érzed magad, és kapsz inspirációt a függőségek leszokására.

Nem akarlak megsérteni és semmi hasonlót, de utálom az alkoholistákat, még ha néha-néha, de így undorító.

Nem tudom hány éves lehetsz és nem is érdekel, de néhány év múlva nagyon kiábrándító leszel mindenki számára, és nem is fogsz találni így új barátot, maximum ugyanolyan alkoholistát, aztán ha lenne gyereketek húha... abból lesz az idegbeteg pszichopata.

Én azt mondom mindenképpen érdemes leszokni róla, és valamivel el kell terelned a figyelmed, erre való a hobbi.

Még ha nem is érzed ilyennek magad, akkor is ha így folytatod az agyad pozitív képességei csökkennek, és könnyen munkanélküli, semmire kellő ember lehetsz.

2012. máj. 22. 23:08
 15/26 anonim ***** válasza:

> viszont érzelmileg a padlón vagyok.

Ezen az alkohol tudomásom szerint nem segít.

> Miért is érdemes élni?A hobbikon,meg ilyen

> baromságokon kívül?

Karrier? Úgy értem a szakmádon belül olyan sikereket elérni, amiknek van értelme. Létrehozni valami olyat, aminek van gyakorlati haszna, gyakorlati alkalmazása. Például ha van intelligenciád, és van a tudománynak olyan területe ami érdekel akkor esetleg elmehetnél külföldre egyetemre (amennyiben ez sem okozna pénzügyi gondot), majd kutatást végezhetnél az adott területen. Vagy elmehetsz mérnöknek. Persze ha eliszod az agyad úgy nehéz lesz...

(Ja, ha genetikai hulladék vagy 50-es IQ-val, akkor vedd úgy hogy nem szóltam semmit.)

2012. máj. 22. 23:13
 16/26 anonim ***** válasza:
68%

egyébként nem értem, miért kell a fogyatékosokat bántani (ilyenek, hogy alacsonyabb az IQ-d mint 50 vagy 40,30.. akármi). a valójában fogyatékos emberek többsége tök kedves, ellenben azokkal akiket így bántani akartok. azok segg fejűek. mint a kedves kérdező.

erre iszunk egyet!

2012. máj. 22. 23:24
 17/26 anonim ***** válasza:
Kérdező ha úgy érzed nincs miért abbahagyni,akkor úgysem hagyod abba.Én mondjuk azt tudnám javasolni, hogy elsősorban annak lenne értelme,ha saját magad miatt hagynád abba. Padlón vagy,az önértékelésed is a béka segge alatt van. Ha valamire is tartod magad, akkor rájössz, hogy van értelme az életnek és elsősorban magadnak majd csak aztán másoknak megfelelni.
2012. máj. 22. 23:25
 18/26 anonim ***** válasza:
Sok értelmet lehet találni az életben, csak egy kicsit ki kell nyitni a szemünket. Az, hogy alkoholista vagy az nem megoldás. Nem tudom honnan van annyi pénzed hogy ezt bírjad, de ha dolgozol, rámehet a munkádra is, a személyes kapcsolataidra is. Az hogy most dobtak arra ez nem megoldás. Egy kiadós bőgés is ugyanannyit ér mintha nem tudsz magadról semmit. Ha később lenne egy másik párod azt hogy akarod megtartani, hogy (nem tudom milyen gyakorisággal) részegen mész haza és kitudja mit csinálsz mondasz stb. .. az alkoholista hozzátartozó nagy szomorúságot tud okozni a családon belül és ne hidd hogy egyedül vagy a világon, hogy ez csak rád és kizárólag rád tartozik és csak a te életed befolyásolja. Én a helyedben elmennék elvonóra és megpróbálnék más utat keresni
2012. máj. 22. 23:31
 19/26 anonim ***** válasza:

Rendes Róbert:

> egyébként nem értem, miért kell a fogyatékosokat bántani

> (ilyenek, hogy alacsonyabb az IQ-d mint 50 vagy 40,30.. akármi).

Nem bántom a fogyatékosokat.

De ha a kérdező mondjuk úgy "nem kifejezetten intelligens", akkor nem sokra megy azzal a tanácsommal, hogy végezzen tudományos kutatást, legyen a kutatás az "élete értelme". Ezért írtam azt, hogy ha a kérdező "nem kifezetten intelligens", akkor vegye úgy hogy nem mondtam semmit.

2012. máj. 22. 23:36
 20/26 anonim ***** válasza:

Miért is hagyjam abba az ivást?

ez pont olyan kérdés, mint az, hogy

- Miért megy az ember orvoshoz, ha halálos beteg?

A válasz annyi, hogy nagyon beteg vagy. Mint beteg ember, /hiszen ez a fajta függőség komoly betegség,/ orvosi ellátásra, elvonókúrára van szükséged.

Úgy gondolom, hogy a Te életedért Te vagy felelős. Tudod nálunk is voltak alkoholisták a családban. Konkrétabban édesapám és édesanyám. 10 évig ment így, a legfontosabb éveimet ezért félelemben éltem. Aztán egyszer csak történt valami. Mindketten abbahagyták az ivást, érezték hogy ez így nem mehet tovább. Fontos szempont volt az is, hogy terhes voltam, és közöltem, hogy az unokájukat nem fogják látni amíg isznak, mert az én gyerekkoromra nem lehettem hatással, azonban az én gyermekemére igen.

Ennek 13 éve, azóta tiszták. A kapcsolatunk helyrejött, igaz bő 7 év kellett hozzá.

Mindig van remény és van kiút. Azzal, hogy felismerted, hogy változtatnod kell, megtetted az első lépést. Anyumék erősítették egymást, így elvonó nélkül túljutottak a betegségükön, neked azonban ha nem áll melletted senki, fontos lenne ilyen jellegű segítséget kérned.

Persze ha egyedül akarsz részegen fetrengeni otthon, miközben minden emberi kapcsolatod elkopik, akkor az is szíved joga, de ha nem akkor hajrá!

Én szorítok neked, tudom min mész keresztül, és azt is tudom milyen nehéz utad lesz, ha a leszokást választod. Kitartást, és sok sikert egy új, szeretetteljes, élhető élethez.

2012. máj. 23. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!