Hogy tudtok jól sporolni vagy min?
A kaján úgy, hogy vasárnap összeírom a heti menüt, amihez hétfőn megvesszük az alapanyagokat. Ettől nincs eltérés, nincs boltba futkosás.
Villany, víz: csak akkor használjuk, ha tényleg kell.
Telefon: családon belül nem telefonálunk, neten beszélgetünk.
Benzin és BKV: a férjem biciklivel jár dolgozni, én mindenhová sétálok a lányunkkal. Neki a babakocsiban mindegy, sőt jót tesz neki ha sokat van levegőn.
Ruhát használtan veszünk, csak a lányunknak veszünk újat néha, az is főleg alsóruházat (body, zokni).
Én bolti cigi helyett töltöttet szívok,ezzel kb.10.000 forintot spórolok meg havonta.Ruhát a turkálóban veszek,nem hinnéd el,hogy milyen jó cuccokat lehet ott találni.Ráadásul ez angol minőség.A múltkor is egy olyan Adidas pólót vettem 100 forintért,amin egyáltalán nem látszik,hogy használva volt.
Kaját anyukám a munkahelyéről hoz,ugyanis óvodakonyhán dolgozik,szerencsére mindig tud annyit hozni,ami hármunknak elég.
Leginkább a ruhán. Angexban vásárolok, ott 3-4 db felsőt olyan 800-900 ft-ból kihozok. Nadrágból, cipőből minőséget veszek, de hát azok legalább kitartanak sokáig.
Ezenkívül járok sportolni, és edzések után ott tusizok, így meleg víz fogyasztás is kevesebb, rengeteget jelent.
21/L
cipőből én is csak minőségit. van egy bőr cipőm, 4 éves, és most kezd csak szétjönni. vettem egy ugyanolyat, az megint elég lesz 4 évig :)
ruhát csak turiban, iszonyat szép, jó minőségű, ízléses darabokat válogatok össze, mindig van, aki megdicséri, h jól öltözöm :) egyébként is sajnálnék 10 ezret kiadni egy darabért, amikor a turiban ennyiért 2 zacskónyi cuccot veszek.
kaja: neten rendelek kajafutártól ebédet, ez havi 15 körül megvan, reggelre és estére elég a hideg kaja, hétvégén néha főzök valami egyszerűbbet.
energia: en.tak. izzók, zuhanyzás, sok fűtés helyett öltözés.
máson nem nagyon spórolok, szórakozni azért eljárok, hétvégente kell egy kis lazítás. néha elmegyünk kirándulni, havonta 1x moziba, vagy még ritkábban színházba.
se TV-m, se vezetékes telefonom nincs. a net kiszolgálja minden szórakozási igényemet, és ezzel még spórolok is.
annyira szánalmasnak tartom mikor sok ember sír, h semmire nincs pénze, de a 10ezres 80 csatornás tv-előfizetés az kell.
NAgyon jókat olvasok ezeknél a kérdéseknél.
Ötleteim:
- Előre összeírtlista alapján vásárolj, ne is vigyél sokkal több pénzt magaddal.
- mindig főzz, ha tudsz, és ha megtudod tenni, nagyobb adagokat.
- energiatakarékos izzók/ LEDes izzók.
- zuhanyozás
- zuhanyzóra/ csapokra perlátor - nagyon hatásos.
- esővízzel locsolás.
- turiban vásárlás
- BKV/bicózás, gyaloglás
- buliban nem kell venni piát, helyette a boltban előre megvenni, haverokkal össze lehet jönni, és beszélgetni, nevetni.....
- nem kell cigi, ha igen akkor magadnak készítsd, tekerd vagy töltsd. (angoloknál már évtizedek óta országos szokés, hogy tekrik a cigit.)
- kisebb tv csomag/esetleg netes.
- nem kell annyit telefonálgatni, a mai modern mindenféle ingyenes kommunikációval ellátott világban. (facebook, iwiw, myvip, skype, msn......)
Most ennyi jutott eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!