Albérletben élő párok! Hogyan tudtok megélni, mindent
rendesen fizetni? Hogyan lehet spórolni az együttélésen
két fiatalnak?
Figyelt kérdés
Légyszi írjatok le mindent, mi mennyibe van nektek! Kaja, számlák, egyéb... és mennyit kerestek, tudtok spórolni valamin? Vagy csak szenvedés az egész?
2009. nov. 15. 09:21
1/10 anonim válasza:
Nem irk összegeket mert nem lenne reàlis,hisz nem otthon élünk,de külöföldön albérletbe,elviszi az összes pénzünket....Albérlet egy negyed része a fizetésnek,de ott a vilany szàmla,telefon,utazàsi költség,étkezés, satöbbi satöbbi,eddig még nem sikerült sporolnunk(4 év)De nem éhezünk.Honaprol honapra élünk.
2009. nov. 15. 09:27
2/10 anonim válasza:
Külföldön élünk mi is,így nem tudok neked árakat mondani,kis lakást bérlünk így meg tudunk élni meg itt alapból jobban keresünk,mint itthon. Béreltünk lakást magyarországon is még anno, nem igazán sikerült úgy megélni,mert több mint egy fizetés elment a lakbérre,rezsire.
2009. nov. 15. 09:46
3/10 anonim válasza:
Szia! Mi is albérletben élünk megyeszékhelyen.Férjem lányom és én.Kicsike ,egyszerű lakás.A férjem fizuja teljesen elmegy a bérlet+rezsire.Az enyémből élünk+egyéb fizetni valók.
Nagyon nehéz,de nem lehetetlen.Bár mind a kettőnknek dolgoznia kell,mert ha egyikünk is kiesne akkor nagy baj lenne.Félretenni sajnos most,jelenleg LEHETETLEN!!
2009. nov. 15. 09:49
4/10 anonim válasza:
Ugyanez volt a helyzet nálunk is, csak mi Budapesten eltünk albérletben. A rezsi 50ezer+rezsi volt, összességében télen olyan 150.000 Ft-ból fizettük a számlákat. A többi a megélhetésre ment, de még ugye venni kellett belőle bkv bérletet, ami még elvitt vagy 15.000-et. A tisztítószerekre satöbbire elment kb. vagy 10.000 megint csak minden hónapban. Mivel reggeltől estig dolgoztunk, így a főzés sem volt megoldott, az havi 20.000 Ft volt fejenként, hogy ebédeltünk a melóhelyen. De ez még csak az ebéd volt, ezen felül még kb. 50.000 Ft ment el ételre kettőnknek egy hónapban. És gyakorlatilag 240.000 Ft volt a havi jövedelmünk összesen, így néha félre tudtunk tenni 5-5000 Ft-ot. De szinte mindig feléltük ezt a pár ezer forintot is, mivel annyira ki volt számolva a költségvetés, hogy ha váratlan kiadás jött, akkor csak ehhez tudtunk nyúlni. Kb. 3 év alatt semmit nem tudtunk félretenni.
2009. nov. 15. 09:52
5/10 anonim válasza:
Budapesti bútorozatlan albérlet, másfél szobás. 55 ezer + rezsi.
Ketten vagyunk, gyerek nincs. A párom fizuja 110 000 ez elmegy a rezsire, albérletre, bérlet, utazási költség havonta egyszer a szülőkhöz. Az én fizum 85 000, ebből eszünk, havi egy mozi is belefér, és igyekszünk spórolni belőle, ami havi szinten 10 -15ezer. Ha valami elromlik, vagy váratlan kiadás merül fel, azt ebből finanszírozzuk. Plusz tartós élelmiszerrel a szülök is besegítenek.
2009. nov. 15. 10:40
6/10 anonim válasza:
Azt még meg említem, hogy nem dohányzunk, nincsen autó, sem kábel tv, az Internet pedig céges.
2009. nov. 15. 10:43
7/10 anonim válasza:
Megyeszékhelyen élünk, egy csajjal lakunk egy lakásban, így az albérlet 20.000Ft. Nem gáz, hogy így 3an vagyunk, mert a lány csak nagyritkán van itthon. Én egyetemre járok, tehát ez a fizetés kiesik. 24.000Ft-ot kapok az iskolától, rendszeres szoc.tám-ként, betegség miatt. Ebből mennek a számlák. A párom keres 80.000-at+néha egy kis mellékes.Ebből eszünk. Utazás nálunk megoldott, a suli ingyen adja nekem a bérletet, a MÁV-nál pedig mind2en ingyen megyünk. A kaját meg sokszor kapunk otthonról. Tehát így összeségében ennyi. Tudom, hogy ez így könnyűnek tűnik, de van amikor én is elkeseredem, hogy minek tanuljak, inkább elmennék dolgozni, mert rossz amikor nem vehetek meg pl: egy ruhát, mert nincs rá annyi pénz. De az a ruha még várhat. :)
2009. nov. 15. 10:50
8/10 anonim válasza:
Egy faluban élünk kb 40 percre Frankfurtól.
6 lakásos társasházban 80 m2-es lakást bérlünk 900€+ villany.(ebben a többi rezsi benne van de ha többet használunk akkor kiszámlázzák) telefon villannyal együtt kb 1100 € havonta. a kettönk keresete 3700€ . az üzamanyagra megy még el sok pénz és a kajára. plussz évente többször magyarországra utazunk, és párom családja is 500km-re lakik, vagy is arra is elmegy sok pénz.
nemsokára veszünk saját lakást,de nem itt hanem ahol a párom szülei laknak,és kiadjuk.itt nem akarunk venni, mert kitudja mikor kell költöznünk, mert máshol kapunk állást. a párom egy multinak dolgozik és ár 2x helyezték át másik városba.
2009. nov. 15. 12:37
9/10 anonim válasza:
Kb. 200-210ezerből élünk. (170 a férjem fizetése+gyes.családi) Max. 80 ezer az albérlet, a rezsi,meg tel.számla együtt. 120e.-ből megtudunk élni,de spórolni nem nagyon tudunk a pici mellett.
2009. nov. 15. 15:04
10/10 anonim válasza:
5 hónapig éltünk ketten egy 37 nm-es albérletbe. Én egyetemista voltam, 20e volt a szoctám, 30-at küldtek szüleim. A párom olyan 70e Ft körül keresett. 35 volt az albi, a rezsi volt, hogy 30-ig kúszott. Nehezen éltünk, volt, hogy csak vajas kenyér jutott reggelire, ebédre, vacsorára. De azért jó idők voltak. Bár hosszú távon nem bírtuk volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!