Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehet a férfi, ha a...

Mit tehet a férfi, ha a feleség állandóan hisztizik?

Figyelt kérdés
A feleség idegileg nagyon gyenge, már attól elsírja magát, ha véletlenül rámászik egy rovar. Alvászavarai vannak, folyton migrénes, kivonja magát a baráti összejövetelek alól. Mások előtt kedves, odafigyelő, de a férje előtt folyton drámázik. Azt mondja, hogy nincs semmi baja, de mégis ilyen tüneteket produkál. Mit tehet a férj, hogy kontrollálja ezeket a kirohanásait? A nő 37 éves.
2012. máj. 20. 12:28
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Nézd, én tényleg próbáltam neki segíteni. Télen el akartam vinni egy svájci síelésre, hátha jót tett volna neki, lefoglaltam a hotelt, teljesen rákészültem, azt mondta, hogy semmi kedve velem utazgatni. Most szintén ez volt, mondtam, hogy menjünk el egy hétre külföldre, nem jön velem. Ha virágot hozok, akkor sem örül. Leírni nem tudnám, hogy hányszor vigasztaltam 1-1 kirohanás után, próbáltam őt felvidítani, megnyugtattam, de semmi. Ez nem úgy megy, hogy gyere, menjünk orvoshoz, ha ismernéd őt, nem tennél ilyen könnyelmű kijelentéseket. Kötélből vannak az idegeim, megtennék érte bármit, de most már kivagyok, nem hajlandó változni, egyedül meg képtelen vagyok erre.
2012. máj. 20. 13:54
 22/30 anonim ***** válasza:
76%

Ja! Meg azért mert másokkal kedves...

rengetegen lesznek öngyilkosok úgy, hogy mindenki csak értetlenkedik mi történhetett. Aztán általában kiderül volt aki sejtette, hogy nincs minden rendben.

A depresszió belülről emészt fel. Legalább 10szer annyi depressziós van, mint amennyiről kiderül, hogy az.

2012. máj. 20. 14:01
 23/30 anonim ***** válasza:
52%
Ugyanezt mondanátok, ha a kérdező lenne a feleség? Csak engem emlékeztet ez egyre jobban a lelki terrorra?
2012. máj. 20. 14:04
 24/30 anonim ***** válasza:
98%

Nézd, azért írtam így, mert magam is így vagyok. És egyszerűen képtelen vagyok rászánni magam bármire. A párom meg csak jött a vádjaival, merthogy az összes ismerőse meg van sértődve, hogy biztos fenn hordom az orrom, és nem elég jók nekem.

Pedig nincs velük semmi bajom, egyszerűen nem bírom az embereket, megterhelő számomra az a vidám csevegés, amit ott csinálni kell.

Végül egy barátnőm mondta, hogy ebből elég, rossz nézni, amit csinálok. Szó szerint odanyomta a kezembe a telefont, hogy most akkor bejelentkezem, és a megadott időpontra elvitt és nem engedte, hogy ne menjek be. Egyedül soha, de soha nem vettem volna rá magam... de valahogy olyan jó volt, hogy ő határozottan megmondta, hogy most ezt fogom csinálni és kész. Eleinte tiltakoztam persze, de utólag látom, mennyire igaza volt, és hálás vagyok neki, hogy nem hagyta.

2012. máj. 20. 14:10
 25/30 anonim ***** válasza:
52%

Igen ám, csak egy hisztiző egyén(tök mindegy, hogy egy havibajos menyecske vagy egy tomboló pszichopata) nem ismeri be, hogy vele van a baj. Sőt! Ha valaki megemlíti, hogy gáz van, tenni kéne valamit még a segítő fél lenne elküldve a búsba..

Mellesleg elegem van a sok önjelölt pszichológusból. Attól, hogy elhatalmasodtak rajtuk a problémák és fos kedvük van, még nem depressziósak..

2012. máj. 20. 16:01
 26/30 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha ő nem akarja, akkor nem fog megváltozni. Ha nem ismeri be, hogy valami baja van, akkor nem fogja elrángatni orvoshoz senki. Valahogy rá kellene ébreszteni, hogy nincs rendben az élete így. Mert biztos ő sem élvezi.

Hogy hogy lehetne, azt nem tudom. Én úgy kezdtem el kimászni a depiből, hogy elveszítettem azt akit a legjobban szeretek. Mert persze én is kivel voltam paraszt? Azzal, akit szeretek. :( Először csak még rosszabb lett, aztán valahogy rájöttem, hogy így tönkreteszem az életem. Nem megy egyik napról a másikra, de már jobb.

2012. máj. 20. 17:13
 27/30 anonim ***** válasza:
90%
Nem biztos, hogy mások előtt játsza magát! Én egyedülnem érzem jól magam, depresszió, dühroham, minden van, de amint megjelenik valaki, elfelejtem az egészet, jó kedvem lesz,és nem is értem, mi volt a bajom 10 perce...
2012. máj. 20. 21:32
 28/30 anonim ***** válasza:
Szerintetek a puszta véletlen műve,hogy a mániás periódusok mindig a barátokkal való kapcsolattartás közben jönnek elő, a depressziós periódusok meg a férjével töltött időben.. Már ha depressziós a kicsike és nem csak hisztizik meg válni akar..
2012. máj. 21. 00:42
 29/30 anonim ***** válasza:
ne végy tudomást a drámáiról. Amikor rákezdi, hagyd faképnél. Előbb utóbb, majd észhez tér.
2012. máj. 21. 11:56
 30/30 anonim ***** válasza:
42%

Nem akarok hulyeseget mondani, de szerinted az nem lehet, hogy megcsal?

Ezt abbol gondolom, hogy csak veled ilyen es ahogyan leirtad igazabol egy vesztesnek tart mig masokkal viszont normalis.

2012. máj. 21. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!