Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehet a férfi, ha a...

Mit tehet a férfi, ha a feleség állandóan hisztizik?

Figyelt kérdés
A feleség idegileg nagyon gyenge, már attól elsírja magát, ha véletlenül rámászik egy rovar. Alvászavarai vannak, folyton migrénes, kivonja magát a baráti összejövetelek alól. Mások előtt kedves, odafigyelő, de a férje előtt folyton drámázik. Azt mondja, hogy nincs semmi baja, de mégis ilyen tüneteket produkál. Mit tehet a férj, hogy kontrollálja ezeket a kirohanásait? A nő 37 éves.
2012. máj. 20. 12:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
40%
Ez nyilván orvosi eset,hiszen a feleséged idegileg labilis,és ez bizony nem játék.Mivel mindez egyértelműen több szimpla hisztinél,így ha a füves cigibe menekülsz a gondok elől,ahelyett,hogy elcipelnéd egy szakemberhez,azzal csak rontasz a helyzeten.Emellett rengeteg szeretetet,türelmet,odafigyelést,gondoskodást igényel egy ilyen ember,hiszen beteg,ezért ezt csak akkor vállald be,ha ezeket tényleg meg akarod,és meg tudod Neki adni.Tedd fel magadnak a kérdést,szükséged van-e egy ilyen életre mellette,mert ilyen is fog maradni,bármennyi babusgatást kap,maximum kicsit javulni,enyhülni fog a helyzet.Amennyiben a válaszod igen,és hű társa akarsz maradni a bajban is,akkor következik az orvos,gyógyszerek,babusgatás.Jobb recept nincs.
2012. máj. 20. 13:05
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
Nézd, a klimaxhoz még fiatal, de valami problémája mégis van. Ha viszont nem hajlandó beszélni róla, a világon semmit nem tudsz tenni. Ha ő nem mondja el az övéit, mondd el neki, hogy te mit érzel. Nem érted mi a baj, de így te nem vagy boldog. Kezdj el beszélni magadról, talán akkor előcsalogatod belőle az ő gondjait is. Fiatal emberek vagytok, magyarázd el neki, hogy nagyon messze van még az az idő, mikor valós problémáitok lesznek. Mikor már nem lesz más téma, mint, hogy kinek hol fáj. Azt a hülye cigit meg felejtsd el, nincs rá megfelelő indok azon kívül, hogy száz éves vagy és mindened fáj. Nem iszunk, nem füvezünk, örülünk a jó időnek, haveroknak, akárminek! Ha már nem bírod, menj el futni vagy focizni, mindegy hova, ahol ki tudsz kapcsolni. (és nehogy azt hidd, hogy könnyen mondom, mindenkinek vannak ilyen-olyan gondjai) Drukkolok neked!
2012. máj. 20. 13:06
 13/30 anonim ***** válasza:
77%

Depresszió!!!

Azt onnan tudom, hogy én is ilyen vagyok. És tudom mi a bajom. Kilátástalanság, fásultság, reménytelenség, nem létező pozitív jövőkép, emiatt düh és frusztráltság, agresszivitás, türelmetlenség, intolerancia, utálatos munka, kevés szabadidő.

Idegenek előtt vagy a munkatársakkal normális vagyok, megerőltetem magam, de ahogy hazaérek ömlik ki a sz@r és zúdítom.

megoldás:

Sok szeretgetés, ölelés, nyugalom, támogatás, biztonságérzet növelése, szórakozás, programok, életmód vagy környezet váltás, munkahelyváltás, sok szabad levegős tevékenység, napfény, hobbik, kikapcsolódás, pihenés, utazás stb.

Az a baj, hogy anyagi szempontból és szabadidő tekintetében nem tehetem meg, hogy kikezeljem magam. Én is el vagyok keseredve, mert nekem legalább annyira rossz, mint azoknak akiknek engem el kell viselniük, az állandó bűntudat és az önértékelés romlása miatt. Ha ott hagyod az csak a Te problémádat oldja meg, de te sem leszel jobb mint ő.

2012. máj. 20. 13:11
 14/30 A kérdező kommentje:
Én őszintén szólva nem vagyok abban biztos, hogy depressziós, szerintem csak engem utál és ezért csinálja ezeket a drámákat. Mással tud kedves lenni, a haverjaimnak nem tudok erről beszélni, mert szerintük ő egy főnyeremény, hiszen ha itt vannak, mindig mosollyal kiszolgálja őket, érdeklődő, elbeszélget akármiről, de mikor elmennek, akkor jön a terror és azt ők már nem látják.
2012. máj. 20. 13:11
 15/30 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem sem lehet beteg, ha mások előtt tud uralkodni magán.
2012. máj. 20. 13:14
 16/30 A kérdező kommentje:
Komolyan, mindig ott vagyok, ha kellek, de ezt kihasználja és akkor kezd el hisztériázni, amikor minden nyugodt. A fejemhez vágja, hogy lúzer vagyok, belém köt, amikor a kertben rajzolgatok vagy akármi, aztán csodálkozik, ha kiakadok. Hiába a babusgatás, ha legszívesebben megverne.
2012. máj. 20. 13:18
 17/30 anonim ***** válasza:
97%

Itt hányan depressziósak? Mert én az voltam/vagyok, és SIMÁN megjátszottam a vidám tündérkét mások előtt. Otthonra maradt meg a sötétség.

Aki depressziós, kirekesztettnek érzi magát, ezért el kell játszania, hogy minden happy, különben tényleg kirekesztik.

2012. máj. 20. 13:19
 18/30 A kérdező kommentje:
Én már nem tudom. Kezdek elzülleni mellette és tényleg lúzernek érzem magam. Mondtam már neki, hogy menjen pszichológushoz, ha ennyire nem tudja kontrollálni magát, azt mondta, hogy hagyjam békén, már megint hülye vagyok. Az biztos, hogy emiatt sosem menne orvoshoz, mert túl büszke ahhoz. Egyszerűbb játszani a drama queen-t.
2012. máj. 20. 13:28
 19/30 anonim ***** válasza:
93%

13 vagyok. 17-nek igaza van, aki nem volt depressziós annak fogalma sincs erről. Egyszerűen elkeseredett, nem utál, csak rád vetíti ki a negatív érzéseit, hogy megszabaduljon tőlük. Mindig kell egy bűnbak, akin le ehet vezetni a feszültséget, nem érzi biztonságban magát, labilis ezért most téged hibáztat, tehetetlen, hát téged piszkál, de ezt tenné bárki mással ha ő lenne a férje. A legegyszerűbb ilyenkor lehülyézni az embert, de bizony aki idegrendszerileg beteges, mint én, (gyerekkoromban kényszerbetegséggel kezeltek antidepresszánsokkal) azoknak nem olyan egyszerű az élete, főleg, ha nem tud, vagy nem akar gyógyszereken élni. Nem mindenki tudja ugyanúgy könnyen feldolgozni az őt érő információkat, valakinek egy apróság is problémát okoz, mert túlérzékeny. Van aki a napfényre van aki pszichésen. Nekem is eszembe jut sokszor, hogy selejtes vagyok vagy hibás, de már itt vagyok, mások kedvéért csak nem szűnhetek meg, ahogy a feleséged sem. A lágerek ötlete meg megbukott már.

Most vagy rinyálsz még itt a sok hozzá nem értővel, vagy felismered a problémát és megpróbálsz segíteni neki.

2012. máj. 20. 13:36
 20/30 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező: ha szereted a feleséged és segíteni akarsz neki, akkor nem mondod, hogy menjen orvoshoz. Akkor kézen fogod és elkíséred.

Bocs, de amiket írsz, abból az jön le, hogy egyáltalán nem akarsz neki segíteni, hanem inkább önigazolást keresel a füvezésre, illetve hogy esetleg elhagyd. Javíts ki, ha tévedek, de mégis mit tettél eddig, hogy jobb legyen neki?

2012. máj. 20. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!