Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel segítettek a szüleitek,...

Mivel segítettek a szüleitek, hogy boldogulj az életben? Szülők, gyerekek válaszát várom.

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy kaptál tőlük pénzt, lakást, telket, autót, bútort, vagy kifizették a lagzit...stb?

Milyen anyagi helyzetben lévő szüleidtől kaptad?

Ő maga gyűjtögette neked, vagy ha örökölt, akkor azt neked adta?

Ha van testvéred, akkor őt is kielégítették a szülők?

Már én is szülő vagyok, de én úgy gondolom, hogy a gyerekemet annak idején szeretném segíteni, legalább egy kis lakással, ezért már születése óta gyűjtünk neki, mert az én szüleim nem gyűjtöttek nekem, annak ellenére, hogy megtehették volna és nem is kaptam semmit. És van testvérem. Csak azt veszem észre, hogy számos olyan ismerősöm van, akiknek a szülei sokkal kevesebb fizetésből, nyugdíjból mindkét gyereküket el tudták indítani az életbe egy-egy lakással, és ez nagyon nagy dolog. Barátnőm autót, és egy telket kapott a bérből élő szüleitől, a nővérének meg segítettek anyagilag az építkezésénél. Másik barátnőm belvárosi lakást, és egy 80 fős lagzit kapott szüleitől, és ők sincsenek eleresztve anyagilag.

Nagyon kíváncsi vagyok az idősebb szülők véleményére is és a már tapasztalt gyerekekére is.

2009. jún. 27. 12:43
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
55%
Kedves kérdező! A környezeted kizárólag azt várta el a szüleidtől, hogy dolgos, becsületes emberré neveljenek téged. Ezt valószínűleg igyekeztek megtenni. Értsd meg végre,- sokan már próbálták megértetni - semmi mással nem tartoznak se neked, se a falunak, se a világnak veled kapcsolatban. Az, hogy kevesled, amennyit kaptál, az csak annyit jelent, hogy még kevesebbet kellett volna kapnod, hogy meg tudd becsülni a szüleidet, azt amit megtettek érted, hogy tudjál azért is hálás lenni, hogy nem a puszta földön háltál, hogy jutott a tányérba étel. Hogy meg tudd köszönni nekik, hogy egészséges vagy, hogy egészséges gyermeket hoztál a világra, hogy óvtak és megvédtek a világból érkező számos káros impulzustól, hogy nem kellett már négy évesen a földeken dolgoznod. De te nem gondolkodsz, csak követelőzöl. Vedd azt is tudomásul, hogy egyszerűen undorító, ahogy a szüleid zsebében kotorászol. Nincs semmi erkölcsi alapod a szüleiden számon kérni, mit, miért tettek, tesznek, ahogy teszik. Ők azt gondolják, hogy már elég felnőtt vagy és meg tudod teremteni magadnak mindazokat a javakat, amikre szükséged van. És ha az utolsó fillérig saját magukra költik a vagyonukat vagy elutazgatják, esetleg félkarú rablóba dobálják vagy a hajléktalanoknak adják, ahhoz sincs semmi közöd. Az ővék, ők dolgoztak meg érte és ők döntik el, mit tesznek vele. És még száz évig lamentálhatsz azon, hogy az esküvődbe mit fizettek és hány bugyit vettek a gyerekednek és hányszor vehettek volna neked tollas kalapot és mások miért kaptak többet. És ha ez téged boldoggá tesz, hát csak rágódj ezeken. Csak el ne felejtsd, hogy neked is van gyereked, és baromi sok időt elveszel tőle az idióta önsajnálatod miatt. Nőj fel! Szakadj el végre a szüleidtől, neked a saját családoddal kell foglalkoznod! Adj meg a gyermekednek, amit csak tudsz és előtted a lehetőség, hogy te másképpen indíts az életbe őt. A szüleidről pedig csak a tisztelet és a hála hangján beszélj, mert mint a példa is mutatja, sokkal többet tettek érted, mint amennyit megérdemelsz. És most jó szokásodhoz híven, ha nem teszik a válasz, pontozz le.
2009. jún. 29. 01:33
 42/43 A kérdező kommentje:
Minthogy aludtál volna, ahelyett, hogy fröcsögsz a társaiddal. Neked is és a többi regényírónak is roppant nehéz a felfogása. Nem én vagyok az elváró, hanem a környezetem, a párom, az anyja, a barátaink vannak elképedve, hogy milyenek a szüleim, és engem bántanak. Állandóan éreztetik velem, úgyhogy nem én vagyok a hibás, hanem a környezetem, engem nem is érdekelne, csak ne mondanák annyiszor. Erről nem tehetek, hogy sóhernek tartják a szüleim, amivel nem teljesen értek egyet, de arról sem tehetek, hogy a környezetemben mindenkit "kielégített" a szülője, én lettem a kakukktojás, és ezért mindenki engem rugdos. Az összes ráérős, vitát szító, értetlen, regényírós, fröcsögősnek kívánom, hogy tudja meg, milyen érzés ez valójában, és kopjon le az oldalról!!! Én a magam részéről befejeztem, így is túl sok időt szántam a magyarázkodásra. További hozzászólásokat már biztos nem olvasok, idő hiányában, meg egyébként sem, mert feleslegessé, és haszontalanná vált.
2009. jún. 29. 09:07
 43/43 anonim ***** válasza:
Kérdező, én tudom, milyen ez, le is írtam, de van egy különbség kettőnk között, és ez a különbség engem előre fog segíteni, téged viszont továbbra is hátráltatni fog, pedig valószínűleg én vagyok a fiatalabb a 24 évemmel. Ez a különbség pedig az, hogy bár nem esik jól, amikor a kedves vérrokonaim éreztetik, hogy öcsém a maga lustaságával többet ér a szemükben, de ENGEM MÁR NEM ÉRDEKEL. Mert nem a vér tesz családdá, hanem a szeretet, és nekem az igazi családom nem a vérrokonok, hanem a kórusom, ahol 10 éve énekelek, és ők számítanak igazán. És ez érdekel, hogy általuk megkaptam azt, amit a családtól nem igazán. Nem a pénzt, hanem a törődést, a szeretetet, az elfogadást, azt, hogy vagyok valaki, és nem néznek levegőnek. Ez számít. Az anyagiakat meg majd én összehozom. A gyerekemet pedig úgy fogom segíteni, hogy embert nevelek belőle, és szeretni fogom, akármilyen is lesz, és persze gyűjtögetek neki, de nem úgy, hogy a feneke alá rakom, hanem megtanítom a pénzzel bánni.
2009. jún. 29. 09:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!