Mivel segítettek a szüleitek, hogy boldogulj az életben? Szülők, gyerekek válaszát várom.
Arra gondolok, hogy kaptál tőlük pénzt, lakást, telket, autót, bútort, vagy kifizették a lagzit...stb?
Milyen anyagi helyzetben lévő szüleidtől kaptad?
Ő maga gyűjtögette neked, vagy ha örökölt, akkor azt neked adta?
Ha van testvéred, akkor őt is kielégítették a szülők?
Már én is szülő vagyok, de én úgy gondolom, hogy a gyerekemet annak idején szeretném segíteni, legalább egy kis lakással, ezért már születése óta gyűjtünk neki, mert az én szüleim nem gyűjtöttek nekem, annak ellenére, hogy megtehették volna és nem is kaptam semmit. És van testvérem. Csak azt veszem észre, hogy számos olyan ismerősöm van, akiknek a szülei sokkal kevesebb fizetésből, nyugdíjból mindkét gyereküket el tudták indítani az életbe egy-egy lakással, és ez nagyon nagy dolog. Barátnőm autót, és egy telket kapott a bérből élő szüleitől, a nővérének meg segítettek anyagilag az építkezésénél. Másik barátnőm belvárosi lakást, és egy 80 fős lagzit kapott szüleitől, és ők sincsenek eleresztve anyagilag.
Nagyon kíváncsi vagyok az idősebb szülők véleményére is és a már tapasztalt gyerekekére is.
Nyilván nem azok válaszát vártam, akik még maguk is nagyon fiatalok, otthon élnek a szüleikkel (17 éves, 25 éves), és egyedül 70 ezerből neveli a szülő, hanem akik már családos emberek, túl vannak lagzin, szülésen, első lakás vásárláson. Hogy ahhoz tudtak-e segíteni a szülők? Mert nyilván, ha még otthon laksz, nem a 25. születésnapodon fogja anyukád felhozni, hogy akkor segítene egy lakásvásárlásban. Persze 18 évesen is férjhez mehet, családot alapíthat az ember, de ehhez hasonló szitu kell hozzá, hogy a család előhozakodjon a segítséggel.
Biztosan vannak olyan családok, akiknek zsíros kenyérre is alig futja, de nem az ő válaszukat várom, hanem akik normális anyagi körülmények közt élnek. Azaz nem keresnek túl jól, de a lehetőségeikhez mérten megvan mindenük.
13:42 Ugyanígy gondoltam én is, és gratulálok a szüleidhez. Ha ennyit tudtak segíteni, az is nagyon dicséretes, és érződik, hogy szívből adták.
Köszönöm a válaszodat.
13:50 A te helyzetedben én is hálás lettem volna apámnak, hogy felnevelt, és én sem vártam volna el, hogy még anyagilag is megsegítsen.
Az én szüleim jó anyagiakkal rendelkeztek, és rendelkeznek, és nem segítettek. A párom szülei kisnyugdíjasok, és mind a két fiuk kapott egy-egy panel lakást. Örököltek a szülők, de a fiúknak adták. Az én szüleim is örököltek már, de eszükbe se jutott, hogy nekünk adjanak belőle, az utolsó fillérig elverték magukra. Érted már a helyzetemet?
Mi a párom szüleitől, tesójától kaptunk egy kezdő összeget. Ők lemondtak a házukról az idősebbik tesó javára, a sógor pedig azt mondta, ha nekem lett házam, az öcsémnek is lesz. Így hitelt vett fel, amit nekünk adott. Soha nem felejtjük el az önzetlenségét! Mindenkinek ilyen rokonokat kívánok, mint a mieink!
A szüleim is "melós" emberek, a bátyám is, az öcsém még tanul. Kis pénzmaggal szálltak be a bútorozásba, és olyan sok apróságot kaptunk tőlük, hogy számolni is sok. (Ágynemű, törölköző, edények, étkészlet, takarók, párnák, plédek, konyhafelszerelés stb.) De a legtöbbet az jelentette, amikor eljöttek a tesóim és segítettek a költözésnél, nem zavarta őket a hideg víz, a szivacson alvás.
Ha lesz gyerkőcünk (sajnos, még nem repült erre a gólya) biztos, hogy teszünk félre neki. Apránként gyűjtögetve, ha nem is lakásra, de kezdőtőkének, vagy a tanulmányaira legyen. Havi 2-3 ezer forint 18 év alatt ugyan nem lesz egy nagy összeg, de valamire használni tudja majd.
22 éves vagyok, egyetemista. Nem anyáék segítenek nekem, hanem én segítek nekik. 16 éves korom óta dolgozok az iskola mellett, nyári munka, tanévközben éjszakai munka, és most diákhitel. Sem ruhát, sem tankönyvet nem kell nekük venni nekem. Saját magam vettem a tévémet, biciklimet, számítógépemet, mobiltelefonomat. Téli ruhát, nyári cipőt, nyaralást magamnak állom.
Így ők tudnak haladni, van szép házunk, tudtak venni autót, új konyhabútort, eltudnak menni nyaralni.
Nálunk ez így működik.
én nem értek ezzel egyet!
Én 23 éves lány vagyok és a párommal együtt vettük fel a hitelt és fizetjük a házunkat.
Nekem a szüleink úgy segítenek, hogy ha megszorolunk számíthatunk rájuk, ha kellett kiegészíteni valmire a pénzt, adtak, illetve kapunk a kertből zöldséget, gyümölcsöt.
Én nem gondolom, hogy jó dolog a gyerek segge alá tenni a házat, lehet csak irigységből beszélek, mert én is látok olyat akinek semmit nem kell érte tenni, mi meg 25 évig nyűjük, szerintem így nem fogja úgy értékelni, és szeritnem, hogy a párommal együtt visszük véghez, csak még erősíti bennünket, a kapcsolatunkat, nem úgy mint amikor csak hupsz van egy kész kecó.
Segíts ahogy tudsz, igen pl ne kelljen olyan nagy hitelt felvenni, de teljesen levenni a válláról, azzal nem értek egyet. Nem tanul meg úgy egy csomó mindent sem az a gyerek.
Szüleinknek is meg kellett dolgozniuk azért ami van, hát mi nekünk is képesnek kell rá lennünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!