A nők a munkából menekülnek amikor gyermeket vállalnak?
5 éve házasok vagyunk a férjemmel. Még nincs gyerekünk. Volt tervünk, hogy mikor lesz családalapítás, de mire eljött ez az idő, Ő már nem akarta.
Azt mondta nekem, hogy én a munkából akarok menekülni a gyermekvállalásba, mert nekem "büdös a munka" , és a kisebbik rosszat választom, a gyereket.
Nem gondoltam volna ezt róla, egy világ dőlt össze bennem, hiszen évekkel ezelőtt már akarta volna a gyereket, akár el is vált volna tőlem, ha X időn belül nem szülök.
Most mit csináljak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
27/N
Egy gyereknek nem szaga van, hanem babaillata! De még milyen! Én banki ügyintézőként dolgoztam 6,5 évig, annyi nőt összezárva... Mindenki kibeszélt mindenkit, állandóan ment a furkálás, ki lesz kinevezve, kinek mennyi a teljesítménye, stb... Nem mondom, hogy ezért jöttem el szülni, mert nem igaz, párommal így beszéltük meg (de volt olyan, aki ezért váltott munkahelyet). Van 2 kolléganőm, akikkel most is összejárok, a másik kb. 30 nem érdekel. Most 4 hónapos a kisfiam, és sokkal jobban szeretem vezetni a háztartás és nevelni a gyereket, mint a munkámat (pedig nekem szerencsém volt, ez a szakmám is, amit nem véletlen választottam). Mivel a bankban kőkemény teljesítménydíjazás van, és lehetetlen szabályok (egy ügyfél 3 perc, stb.) nem igazán érdekelt a teljesítményem, mert úgy éreztem, vannak dolgok, amik nem rajtam múlnak. Itthon pedig maximálisan ellátom a feladataimat, mert sose mondta senki, hogy 10 perc egy szoptatás, vagy 5 perc egy pelenkacsere, és senki se tartott nekem hegyi beszédet, ha valami nem sikerült elsőre. És szívesen vállalnék 4-5-6 gyereket, ha megtehetnénk és nem kellene visszamennem dolgozni. De sajnos nem száz évvel ezelőtt születtem, amikor a nőknek a legnagyobb bajuk az volt, hogy mi legyen ebédre.
Szerintem sok nőnek jóval nagyobb örömet okoz a családi légkör megteremtése és fenntartása, mint a munkahelye, persze vannak kivételek. Az, hogy valaki ennyiszer váltott állást nem jelenti azt, hogy anyaként csődöt mondana egyből, hisz a munkája nem a gyereke. Abból lehet száz másik, a gyereke meg a saját testéből lett, egyszerűen nem lehet egy lapon említeni a kettőt. A munkahelyet le lehet cserélni, a gyereket nem. Akkor se, ha bőg, akkor se, ha bekakilt. Ha egy munkahelyen valaki rosszul érzi magát, és megteheti, akkor vált. Én ehhez nyúl voltam, helyette próbáltam nem belefolyni az acsarkodásba.
Szerintem beszéld meg a pároddal, hogy melyik munkahelyet miért hagytad el, és hogy miért gondolja úgy, hogy neked büdös a munka. Azt is gondoljátok át, hogy álltok anyagilag, és hogy azonos irányba halad-e az életetek, mert ha ebben a kérdésben nem tudtok megegyezni, az komoly probléma lesz később. Ő nem fog kiöregedni a gyereknemzésből, de te a szülésből igen. Méghozzá nem is olyan soká. Jó, persze, lehet mondani, hogy xy is 35 évesen szült gyereket, más meg 40 évesen, de sajnos nem mindenkinek a szervezete alkalmas erre. 26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!