Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők a munkából menekülnek...

A nők a munkából menekülnek amikor gyermeket vállalnak?

Figyelt kérdés

5 éve házasok vagyunk a férjemmel. Még nincs gyerekünk. Volt tervünk, hogy mikor lesz családalapítás, de mire eljött ez az idő, Ő már nem akarta.

Azt mondta nekem, hogy én a munkából akarok menekülni a gyermekvállalásba, mert nekem "büdös a munka" , és a kisebbik rosszat választom, a gyereket.

Nem gondoltam volna ezt róla, egy világ dőlt össze bennem, hiszen évekkel ezelőtt már akarta volna a gyereket, akár el is vált volna tőlem, ha X időn belül nem szülök.

Most mit csináljak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

27/N

2012. máj. 15. 10:07
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
83%
Én igen menekültem, mert a főnököm már teljesen kikészített, a gyerek tervben volt, de így előrébb lett hozva. Már előre félek, hogy vissza kell mennem oda.
2012. máj. 15. 10:40
 12/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat, nagyon elgondolkodtatott.

Még azt hozzátenném, hogy a férjem nagyon makacs természetű és egoista. Mindene a munkája, biztos nem maradna otthon GYES.-en.

Azt is mondta már, ha majd lesz gyerekünk, ő megy vele büszkélkedni, de ha sír a baba, akkor "menj anyádhoz!"

2012. máj. 15. 11:08
 13/41 anonim ***** válasza:
84%

Neeeem! A nők gyermeket akarnak, amikor gyermeket vállalnak.

Szerintem baj van a kapcsolattal/házassággal, ha a férjed így áll a dologhoz. Beszélj vele erről (a bajról, nem a gyerekről először) nagyon higgadtan és őszintén. Kezdetnek mondjuk mutasd meg az itteni válaszokat!

2012. máj. 15. 11:13
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

Ha gyereketek lesz, kénytelen lesz változtatni a hozzáállásán, különben nem lesz tartós a házasságotok, és a gyereknek is csak árt a viselkedésével.

A gyerek sem csak babakorában sír :)) Ezt jobb ha tudja :)

Persze eddig el is kéne jutni...

2012. máj. 15. 11:14
 15/41 anonim ***** válasza:
82%

Megkérdezném, hogy mit keresek mellette. Ugyanis egy gyereknek stabil kapcsolatba kellene születnie, mert ez a házasság próbája is. Nehéz dolog, sok pénz, türelem, energia kell hozzá. Nagyon fárasztó egy csecsemő meg egy kisgyerek is. Később a kamaszkor sem egyszerű, aztán majd kezdődik minden elölről az unokákkal.

Még viccnek is rossz, hogy ilyet mondott. Most kellene eldöntened, hogy neki szülsz-e gyereket vagy másnak, aki esetleg érdeklődik is egy baba iránt.

2012. máj. 15. 11:55
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nagyon szerettem a munkámat. Volt idő, hogy sírva mentem haza, csapkodtam és esküdöztem, hogy holnap felmondok.

Ennek ellenére a férjem nem alázott meg azzal, hogy ilyet mondjon nekem. Sokkal egyszerűbb most itthon a babával és a háztartással, mint a munkahelyen volt. Nehezebb, időben többet dolgozok, több energiát vesz el de sokkal boldogabb vagyok. Szívből csinálom, mint régen a munkámat.

Amúgy azért sem mondhatta volna, mert végigdolgoztam a terhességem, szóval nem az volt "éljen, pozitív a teszt, holnaptól nem kell dolgozni!".

Beszélj vele, hogy ezt tényleg komolyan gondolja-e, hogy mik az elképzelései, milyen lesz egy napotok, hetetek ha megszületik a baba. Ezeket fontos előre tisztázni. Ha nem tudtok megegyezni, az nagy baj szerintem, ezek alapvető dolgok egy házasságban :-(

2012. máj. 15. 12:15
 17/41 anonim ***** válasza:
87%
"Kisebbik rossz." Ezen kéne elgondolkodni. Úgy kell neki a gyerek, mint egy lábtörés.
2012. máj. 15. 12:48
 18/41 anonim ***** válasza:
93%

Igen van olyan nő,ugyan úgy mint férfi akinek "büdös a munka" ,de akinek van gyereke az tudja, hogy az se egy leányálom!Én elég karrierista voltam, mégis szültem mert nagyon szerettem volna már babát és az idő is sürgetett,de pár hónap után vágytam vissza dolgozni!Viszont ismerek olyat a közvetlen környezetembe akinek 3 gyereke van kis korkülönbséggel és bár alig jönnek ki a pénzükből a nő akar még babát,szerintem Ő nem vágyik vissza dolgozni!

Viszont a párod meg nyilvánulása nagyon bántó,én biztos el gondolkodnék hogy mi a probléma a házasságotokban, és hogy akkor sose szülhetsz Neki????

2012. máj. 15. 13:14
 19/41 anonim ***** válasza:
84%
Ha ilyen véleménnyel van a férjed, akkor inkább ne vállaljatok babát. Ezt komolyan mondom!
2012. máj. 15. 13:22
 20/41 anonim ***** válasza:
83%
Vannak ilyen nők (csak nézz körül itt GYIKen), de te nyilvánvalóan nem ez vagy és a férjedtől akkor se lenne szép ilyet mondani, ha az lennél. Nem tűnik idilli kapcsolatnak.
2012. máj. 15. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!