Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők a munkából menekülnek...

A nők a munkából menekülnek amikor gyermeket vállalnak?

Figyelt kérdés

5 éve házasok vagyunk a férjemmel. Még nincs gyerekünk. Volt tervünk, hogy mikor lesz családalapítás, de mire eljött ez az idő, Ő már nem akarta.

Azt mondta nekem, hogy én a munkából akarok menekülni a gyermekvállalásba, mert nekem "büdös a munka" , és a kisebbik rosszat választom, a gyereket.

Nem gondoltam volna ezt róla, egy világ dőlt össze bennem, hiszen évekkel ezelőtt már akarta volna a gyereket, akár el is vált volna tőlem, ha X időn belül nem szülök.

Most mit csináljak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

27/N

2012. máj. 15. 10:07
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
76%
A legtöbb ember (sok nőt is beleértve) egyáltalán nem érdekli a munkája. Bemegy, a minimumot teljesíti és hazamegy. Azért dolgozik, mert meg kell valamiből élnie. A nőknek egyfajta egérút a gyerekvállalás, holott szerintem sokkal rosszabb otthon lenni a gyerekkel.
2012. máj. 15. 17:26
 22/41 anonim ***** válasza:
58%
Hagyd ott, amíg lehet, mert aztán kifutsz az időből.
2012. máj. 15. 18:47
 23/41 anonim ***** válasza:
63%

Olvasgatva ezt a fórumot, azt látom, hogy itt mindig a hölgyeknek van igaza.

Engedjétek meg, hogy feltegyek egy kérdést:

Miből gondoljuk, hogy egy olyan nő, aki az elmúlt 6 évben összesen 19 munkahelyen dolgozott, ennek ellenére (mivel szinte mindenhonnan saját akaratából leszámolt, szinte mindenhol felmondott) a 6 év alatt nem tud felmutatni ÖSSZESEN 2,5 év munkaviszonyt, akinek a férje fizeti a rezsit, akire a nagyanyja(!) főz, és akit anyuci, az anyós, a nagymama meg a férj pénzel, szóval miből gondoljuk azt, hogy egy ilyen nő majd a csemete mellett meg fogja állni a helyét?

Egy olyan nő, aki nem bírja a nyolcórázást hosszú távon egyik munkahelyén sem, az hogy fog kibírni 24 órát egy gyerek mellett?

Egy gyerekkel nem lehet "hazárdírozni", mint egy munkahellyel, nem lehet „felmondani” neki, nem lehet „lepasszolni” és nem lehet „leszámolni” mellőle.

Persze biztosan lesz aki megpróbál megcáfolni…

:)))

2012. máj. 15. 20:12
 24/41 anonim ***** válasza:
94%
Jó a kérdés, csak azt nem értem, ki állított itt ilyet?
2012. máj. 15. 21:23
 25/41 A kérdező kommentje:

Na,most akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A 23.hozzászóló nagyon eltúlozta a válaszadását.

Először is, nem 19 munkahelyem volt, "csak" 9 az elmúlt 6 év alatt.

A rezsit nem csak a férjem fizeti, hanem fele-fele arányban fizetjük. Mindig az az első fizetéskor.

Az igaz, hogy az édesanyánk és a nagymamám támogat minket anyagilag. De ki mást is segítenének?

És az sem igaz, hogy nem bírom a 8 órázást a munkahelyen.

A munkahelyi légkör miatt mondtam fel a legutóbbi huzamosabb ideig tartó munkahelyemről, ami több hónapos őrlődés eredménye volt.

És az is "rátett egy lapáttal" hogy felmondjak, mikor a férjem azt vágta a fejemhez, hogy én a munkából akarok menekülni a gyermekvállalásba.

Elegem lett mindenből, nem érdekelt mi lesz holnap, felmondtam. Idegileg kikészültem, a mai napig a hatása alatt vagyok. És bíztatott is, hogy számoljak le.

Pedig ha a tervünk szerint alakultak volna a dolgok, akkor boldogok lennénk.

A gyermekemet biztos hogy nem dobnám el magam mellől.

Gyerekkel lenne teljes az élet!

2012. máj. 16. 10:08
 26/41 anonim ***** válasza:
80%

"A legtöbb ember (sok nőt is beleértve) egyáltalán nem érdekli a munkája. Bemegy, a minimumot teljesíti és hazamegy. Azért dolgozik, mert meg kell valamiből élnie. A nőknek egyfajta egérút a gyerekvállalás, holott szerintem sokkal rosszabb otthon lenni a gyerekkel."

Vannak olyan nők, akik tényleg úgy lógnak el a munkából, hogy a gyerekvállalásba menekülnek. Nemcsak egyet, hanem többet is akarnak.

Az unokatesóm felesége se szeret dolgozni, ezért olyan érzésük volt a családtagoknak, hogy a második gyerek csak újabb menekülés volt a munkából. Sokan fel voltak háborodva emiatt. A másik unokatesóm a gyerek mellett dolgozik, mert van távmunkája. Mindent komolyan vesz. Nagyon jó anya. Sokat foglalkozik a gyerekkel, amikor szünetet tart. Mesél, játszik vele, nem hanyagolja el. És a munkáját is szereti. Ragaszkodik, hogy legyen saját pénze, mert kényelmetlenül érezné magát, ha a férje ad pénzt, ő fizet mindent helyette.

Erre lett nevelve. Van benne kitartás, önállóság.

Nekem nincs gyerekem, de én is kellemetlenül érezném magam, ha mindent helyettem fizetnének.

2012. máj. 17. 09:55
 27/41 anonim ***** válasza:
47%

szerintem valami beteges módon féltékeny, hogy neked nem kéne dolgozni 1-2 évig, hanem maradhatnál a gyerekkel.

sok ismerősöm azt csinálta hogy a terhesség utolsó hónapjáig gürizett, a lehető legrövidebb ideig volt otthon a gyerekkel, aztán az apuka lett háztartásbeli.

számomra hihetetlen hogy ennyien, férfi létükre inkább hagyják hogy a nő dolgozzon...

de ilyen is van.

én a legközelebbi alkalommal mikor ez szóba kerül, felvetném neki a lehetőséget hogy maradjon otthon a babával ő, neked nem büdös a munka és majd, fél-1 év után újra megkérdeznéd, hogy szerinte is az a "kisebb" rossz, hogy a babával napi 24 órát törődik, kivakarja a kakiból, 3 óránként etetgeti, fél napokat ringatja, büfizteti mert hasfájós, minden percben utána szaladgál nehogy belenyúljon a konnektorba/ forró tűzhelyhez...

a "nagyobbik" rossz, a napi 8-12 óra munka helyett, ami után mehet sörözni, haverozni, gépezni...

baba mellett ezt nehezebb :D

2012. máj. 28. 18:08
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
A 23-as válaszolóval ismeritek egymást...?
2012. máj. 28. 19:04
 29/41 anonim ***** válasza:

Én viszont kíváncsi lennék, hogy erre mit válaszolnak a pasik nem olvastam végig minden kommentet, de írja le légyszi, ha itt valaki férfi. Persze ez nem minősíti az egész férfiasságot, de azért egy ilyen "egyed", aki lelustázza a feleségét, aki jelenleg is dolgozik... :S:S

OFF

2012. máj. 28. 20:02
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem túl jó a statisztikád.9 munkahely 6 év alatt azt jelenti,hogy évente volt minimum egy,de inkább kettő,vagyis maximum fél évet dolgoztál egy helyen.Ez marha nagy luxus,amikor az ember mindent meg tesz azért,hogy bármilyen munkát elvállalhasson.Mivel ebben sikerélményed nem volt,marad a gyerekszülés,egy fizetésre,szülői segítségre alapozva.Nem tudom mire értetted,hog eljött az idő,mert ez eddig kártyavár,amire szülni akarsz.

Az pedig furcsa kijelentés volt,hogy nem érdekelt mi lesz holnap,felmondtál.Mi lesz,ha a gyereknevelés nem olyan lesz,mint képzelted,fél év után váltasz?

2012. máj. 28. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!