Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az eltorzult szülői...

Mi ez az eltorzult szülői felfogás itt, hogy egy 14 éves lánynak ne legyen barátja?!

Figyelt kérdés
Istenem, mi rossz van abban..bőven elmúltam 14, de akkor kb felakasztottam volna magam,ha nem engedik, hogy kézen fogva sétáljak egy fiúval..
2012. máj. 13. 14:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
Nekem sem tiltották, de mégiscsak 17 évesen feküdtem le a szerelmemmel.
2012. máj. 13. 14:47
 12/24 anonim ***** válasza:
79%
Osztom azt a véleményt,amely szerint nem a szülői felfogás torzult el,hanem a világ vált elkorcsosulttá.Egy 14 éves még igenis gyerek,ráér még csalódni és tapasztalni.Neki első és legfontosabb dolga a tanulás és a barátok.
2012. máj. 13. 14:49
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Ez csak valami új divat hogy 14 évesen nem lehet barátja.

Én rég voltam már 14 de nekem is volt barátom már és arcra puszin kívül semmi nem volt.

Édesanyámnak is volt 14 évesen már barátja pedig az több majdnem 30 éve volt.

2012. máj. 13. 14:57
 14/24 anonim ***** válasza:
52%

Szóval szerintetek a gyerek dolga feladata csak a tanulás?Ne szórakozzon SOHA , csak tankönyveket olvasson , görnyedjen egész nap a könyvek felett.Ne legyen barátai vagy ha igen akkor ők is hasonló felfogásúak mint a szülők , ne legyen barátja/barátnője általánosba mivel "gátolja" a tanulásban , gimnáziumban azért nem mert akkor nem veszik fel egyetemre , utána már lehet.Ja és ne bulizzon soha.Ha elmegy buliba 8-kor akkor 9-re legyen otthon.

NEVETSÉGES!

Szóval kedves szülők egy droidot akartok a gyerekből csinálni?Egy programozható rendszert ahol mindig a kezelő felület mögött ültök?Egy olyan embert akinek tönkre teszitek a gyerekkorát?Vagy nem is lesz gyerekkora?

Egy gyereknek ne csak tanulásból álljon a gyerekkora!Éljen , szórakozzon ,bulizzon,legyenek barátai és barátja/barátnője is!LEGYEN GYEREKKORA!

2012. máj. 13. 15:05
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Ez az! GYEREKKORA legyen! Az ártatlan szerelmekkel semmi baj nincs, természetes is. Csak az a gond, hogy aztán meg ide írogat, hogy a hülye szülők nem engedik, hogy a barátja ott aludjon, pedig már 14-15 éves, vagy ami rosszabb: terhes, mit csináljon.
2012. máj. 13. 15:07
 16/24 anonim ***** válasza:
89%

az a baj, hogy sokaknak a járás nem csak a csókból áll hanem a szexből is

14 évesen eszem ágában sem volt fiúkkal foglalkozni, fontosabb volt az, hogy iskolából hazaérve gyors megtanuljak és mehessek ki az utcabeli barátokhoz játszani

Első barátom 17 éves koromban lett, de nem maradtam le semmiről, fölösleges 14 évesen nagylányost játszani.

2012. máj. 13. 15:27
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálam fel sem merült, hogy ilyenhez engedélyt kellene kérni a szüleimtől. Már a harminchoz közelítek, de visszagondolva ez nem volt engedélyhez kötött. Az esti kimaradás, pénzköltés igen, de a párkapcsolat nem.

Mondjuk a szüleim képben voltak a baráti körömet és az életemet illetően. Ha volt barátom, akkor nagyon kedvesen úgy intézték, hogy meghívjam - valószínű ebben volt némi ellenőrzési szándék. A szüleikkel rendszerint összebarátkoztak - így még inkább volt rálátásuk a dologra. Bele nem szóltak soha. Ha esetleg pofára estem és otthon szipogtam, akkor meghallgattak, bátorítottak, de nem szabták meg, hogy mit csinálhatok.

Olyan volt, hogy az esetleges negatív véleményüket elmondták, de a döntést rám bízták. Utólag be is jött a jóslat,viszont a saját tapasztalatom lett, nem magas lóról kioktatás.

2012. máj. 13. 16:06
 18/24 anonim ***** válasza:
64%

A 14 éves lány és fiú még GYEREK!

Ne csak tanuljon, persze, hanem legyen hobbija, és barátai, de ne legyen még "olyan" barátja, a csókból következik előbb utóbb a szex, ami ennyi idősen még nagyon korai.

Majd 16-17 évesen elég ebbe belekezdeni, akkor már nem gondolom, hogy tiltani fogják.

2012. máj. 13. 17:39
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, tudod mi az eltorzult? Nem a gondolkodás hanem a világ. Azt, hogy a mai 14-17 éveseket más sem érdekel csak a facebook, a szex, a piálás. Tudod ez iszonyat elszomorító. És erről meg nem csak a szülők tehetnek hanem az iskolák, a társadalom meg úgy általában az egész rendszer. Akkora demokrácia van, hogy iskolában sem kell tanulni, azt csinál a diák amit akar, a tanár még csak ki sem küldheti. Mert a diáknak jogai vannak. Oké, és a kötelességek hol maradnak?? Na ugye, azt már nem kell teljesíteni.

Tudod ha a szülő azt látná, hogy tanulni járnak a gyerekek iskolába,hogy sportolnak, hogy van morális értékrendjük, akkor talán nem lenne azzal baj, hogy 14 évesen barátod legyen. De a "mai" világban én sem szívesen engedném el a 14 éves KISLÁNYOMAT mindenféle pasival, mindenféle buliba...Majd ha lesz gyereked te is rájössz kérdező, hogy nem úgy van ám az, ahogy te azt tizenévesen elképzeled.

2012. máj. 13. 18:18
 20/24 anonim ***** válasza:
70%

nekem anyukám nem tiltott semmit. 14 évesen még énekesekbe voltam szerelmes, nem akartam járni senkivel. talán éretlen is lettem volna ilyesmire.

17 évesen lett először barátom, sokat meséltem róla anyunak, be is mutattam, nem szedte le a fejemet, annyit kért, h védekezzünk, ha eljutunk az ágyig :D

kis tiniként felesleges is kézenfogva járkálni valakivel. az igazi kapcsolat az, ahol van csók, szex. addig meg minek kösse le magát az ember? divatból?

szóval sztem bőven elég 17-18 évesen komolyabban elkezdeni járni valakivel.

2012. máj. 13. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!