Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Két család, nagyon különböző...

Két család, nagyon különböző anyagi helyzet és felfogás?

Figyelt kérdés
Gond volt már belőle? Mármint,hogy a te és a párod családja nagyon különböző anyagi szinten voltak és nagyon más is volt a felfogásuk a pénzről? Hogy oldottátok meg,ha gond volt belőle?
2011. jún. 28. 10:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik haverom jár egy lánnyal...A fiú családjának az anyagi helyzete normál, se nem szegények, de nem is gazdagok...a lány viszont olyan gazdagabb családból származik, nagy ház stb...

Itt nem is volt gond, azon kívül, hogy a fiú szülei szégyelték a házukat meg stb a lány előtt, mivel azoknak "kastélyuk" van..

Szerintem ez hiba!Semmit sem szabad szégyelni!Mindenkinek annyi van, amennyire telik! :)

L,20

2011. jún. 28. 10:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A fent leírtak 2 felnőtt embert feltételeznek. Vannak dolgok, amikben nagyon hasonlít a két család és vannak dolgok, amikben gyökeresen eltérnek. Toleráljuk a dolgokat. Ha én vagyok náluk akkor én nyelek nagyobbakat ha nálunk vagyunk akkor gondolom ő. Másképp sajnos nem megy. én elfogadom olyannak a családját amilyen, cserébe ő se szapulja az enyémet.
2011. jún. 28. 10:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt jómódú, orvos családból származó párom, de nem volt óriási a különbség, és nem is volt "elszállva", így nem éreztem.

Szerintem nem szabadna, hogy ez bármit is befolyásoljon, azt nem tudom, mennyire lenne nehéz kezelni, de mondjuk én 27 éves vagyok, ilyenkorra már a legtöbben dolgoznak, ha szegény is valaki, vagy kevésbé jómódú, egy jó állással és kitartással ki tud előle törni.

2011. jún. 28. 10:59
 4/15 anonim ***** válasza:

Sehogy.

Exemmel volt ilyen, az én családomnál az a felfogás, hogy a munka az első, az a kötelezettséged, pénzed is abból lesz. Talán túl tisztességesek is a szüleim, de nem panaszkodom, megkaptam mindent, amire szükség volt (persze ésszerű kereteken belül).

Náluk meg büdös volt a munka, mindenféle simlis módokon próbáltak pénzhez jutni, aminek az lett a vége, hogy mi tartottuk el az öt fős családot, ahol három tudott volna dolgozni.

Én ezt sosem értettem, és kövezzetek meg, de ilyen szituációban a saját szüleimet sem támogatnám. Ha valaki tud dolgozni (korilag, egészségügyileg képes rá), akkor ne várja el másoktól, hogy eltartsa őt és a gyerekeit.

A másik, hogy nekik az volt az első, hogy cigit és telefont vettek, ha pénzhez jutottak, aztán sírtak, hogy kenyeret sem tudnak venni, de volt otthon három doboz cigi, és mindenkinek szupermenő telefonja volt.

2011. jún. 28. 11:01
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

És akkor mi a felállás, ha ez egyik család csak ad, a másik pedig néha elvesz?

Érthető,ha az a család aki ad, nehezen viseli?

2011. jún. 28. 11:03
 6/15 anonim ***** válasza:
suba subával, guba gubábal. Ismered ezt a mondást? Ezt nem véletlenül mondták a régiek. Abból biztos nincs baj, ha azonos származású és "rang béli" az ember párja. Szerinte ha akár származásban, akár képzettségben, vagy anygaiakban nagy a különbség, akkor az előbb utóbb problémát okoz.
2011. jún. 28. 11:07
 7/15 A kérdező kommentje:
Lehet benne valami!:(
2011. jún. 28. 11:08
 8/15 anonim ***** válasza:

*És akkor mi a felállás, ha ez egyik család csak ad, a másik pedig néha elvesz?

Érthető,ha az a család aki ad, nehezen viseli?

Azért ez nem olyan bonyolult. A várázsszó: "köszönöm, nem kérem".

Nem kell elfogadni attól, aki ad. Ennyi. Onnantól fogva a TI pénzeteket arra költitek, amire akarjátok, annak adjátok, akinek akarjátok. Már f***-val verni a csalánt könnyű. Én se örülnék, ha vadidegeneket kéne pénzelnem, szóval én megértem azt, aki nálatok ad. Viszont megértelek benneteket is, mert ha egyik szülőnek nincs pénze - adni kell. (Mondjuk piára nem, de kenyérre igen.)

Mi is adunk... de nem abból, amit mástól kapunk.

2011. jún. 28. 11:14
 9/15 anonim ***** válasza:

ui (11,14)

Maga a különböző család nem baj, és a különböző anyagi helyzet sem baj. Ha nektek kettőtöknek a pároddal más a felfogása a pénzről, az viszont baj, mert állandó konfliktusok tárgya lesz.

2011. jún. 28. 11:15
 10/15 A kérdező kommentje:

Akkor nagy vonalakban: az én családom jóval gazdagabb,mint a férjemé. Ezzel nem is volt eddig gond. Sok mindent kaptunk a szüleimtől (ház, kocsi), hálásak is vagyunk, ezzel sem volt gond. A gond ott kezdődött,hogy anyósom alól kicsúszott a talaj, saját hibájából eladósodott és az italt sem veti meg. A férjem összegyűjtött pénzét kell odaadni, aminek nálunk is lett volna helye. A férjem is örült volna,ha végre nem csak "én" hozok valamit a házasságukba,hanem ő.

Az én szüleim rossz szemmel nézik most anyóst. Ők megértik,ha valaki nem tud ennyit adni (a mai világban nagyon ritka ez), de akkor el ne vegyen!

2011. jún. 28. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!