Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Két család, nagyon különböző...

Két család, nagyon különböző anyagi helyzet és felfogás?

Figyelt kérdés
Gond volt már belőle? Mármint,hogy a te és a párod családja nagyon különböző anyagi szinten voltak és nagyon más is volt a felfogásuk a pénzről? Hogy oldottátok meg,ha gond volt belőle?
2011. jún. 28. 10:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem a vőlegényem családja gazdagabb, de a szüleink régóta ismerik egymást és ugyanonnan jövünk, csak barátom nagyszülei időközben segítettek nekik az építkezésben, meg az apja mérnök és már nagyon jól keres, van egy csomó megtakarításuk. A szülei kicsit sznobok lettek, de vőlegényem egyáltalán nem az.

Emlékszem amikor először kijött hozzánk féltem h mit fog szólni a házunkhoz, mert az nem olyan szép, mint az övüké, de egy rossz szót nem szólt, sőt mondta h ez nem is olyan rossz amilyennek beállítottam, és h őt egyáltalán nem érdekli milyen az anyagi helyzetem.

Amikor az esküvő szóba került nálunk, mondta h valószínű a szülei pár dolgot alánk fognak tolni...nem lakást, hanem pl. kifizetik az esküvőt, meg segít bebútorozni a lakást, meg ilyenek, ami nekem kicsit rosszul esett, mert én közöset szeretnék mindenből, pont ezért h ne érezzem magam szegényebbnek. Az én szüleim sajnos nem tudnak támogatni anyagilag.

2011. jún. 28. 11:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Azt kell mondjam, hogy ha az anyós iszik, egy büdös fillért nem érdemel (ahogy írtam is, kenyér oké, pia nem). A szüleidet 100%-ban megértem.
2011. jún. 28. 11:41
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi! Megérteni én is megértem! De a páromat is. Csak az anyja. Mit kezdjek vele? De soha nem is értett a pénzhez. Mindig szórta.

Apuék meg nyilván azért tartanak ott,ahol tartanak, mert odafigyeltek, spóroltak, addig nyújtózkodtak,amíg a takarójuk ért!

2011. jún. 28. 11:45
 14/15 anonim ***** válasza:

11:01-es vagyok.

Az a baj, hogyha egyszer adsz, utána mindig kérni fogja. Mert miért ne, ha sz*rban van, úgyis kihúzzátok.

Megértem a párodat is, persze, hogy az anyja, csak azt kellene inkább figyelembe vennie, hogy szeretné az anyját a halálba segíteni? Egy alkoholista először mindig italt fog venni! Tapasztalatból mondom, sajnos van pár a családban...

A másik baj ezzel, hogy mivel a férjed sem "szívesen" adja, így benne is lesz egy tüske emiatt, és nagyon megromolhat a viszony.

2011. jún. 28. 12:18
 15/15 anonim ***** válasza:
nálunk nincs ekkor különbség a két család között, de az anyámék ketten kaptnak annyi nyugdíjat, mint apósom egyedül. ennek ellénre, anyáméktól sokkal többet kapunk: ölelést, szeretetet, apró ajándékot, aminek a lányaim mindig nagyon örülnek, ha mondom anyunak, hogy kéne máűanyag gyümölcs mosó, akkor legközelebb biztos, hogy azt is hoznak, vagy ha szólunk, hogy kéne a kertben setíeni, akkor rögtön jönnek egész hétvégére, ha mi megyünk, kipakolja a hűtőt és spejzt, gyümölcsöt, húst, kis zacskót, homokozó lapátot...stb mindent ad. Persze egyik sem nagy érték és sajnálom is elfogadni, mert tudom, hogy ők nehezen gyűjtik a pénzt, de akkora örömöt jelent neki, hogy elfogadom inkább. Apám 70 éves és még dolgozik a nyugdíj mellett, hogy legyen egy kis pénzük a "luxusra". És érdekes anyámnak mindig van spóolt pénze. Anyósom cigizik, sörözik, egy rahedli macskát tart és éjjel nappal vateráznak és veszik a felesleges hülseségeket, és nekik nincs pénzük karácsonykor a felnőttekre, csak a gyerekek kapnak ajándékot, sőt a saját gye4reki szülinapját sem tartják, Az én anyám nem tudna olyan csóró lenni, hogy ne ünnepeljük meg mindenki szülinapját. Egy évben 3-4x összegyűlünk és összevontan, de megünnepeljük. A következő épp júli végén lesz nálunk és alig várom. De a megjegyzést tudja tenni anyósom, hogy a másik mamát jobban szeretik a lányok. Pedig csak az van, hogy őt gyakrabban látják...bocsánat a hosszú levélélrt
2011. jún. 28. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!