Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak a gyerek tart össze titeket?

Csak a gyerek tart össze titeket?

Figyelt kérdés

Kezdem úgy érezni, hogy nálunk ez a helyzet. Van egy 1 évesünk, és most terhes vagyok a másodikkal. Kezdek ráébredni arra, hogy csak a gyerek tart össze minket, ha nem lenne, akkor már rég nem lennénk együtt.

Számomra egy kapcsolatban a legfontosabb az őszinteség és a bizalom. Ő nem őszinte hozzám, kis apró hülyeségeket is eltitkol, amik utólag általában kiderülnek. És ezáltal hiányzik a bizalom is a kapcsolatunkból. Igazából már meg is szoktam ezeket, de tényleg úgy érzem, hogy csak a gyerek/ek miatt vagyunk még együtt.

Van így vele más is? Meddig mehet ez így?

2012. máj. 10. 10:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Erre nem tudom a választ. De szerintem sose fogom megtudni. Már ez is megfordult a fejemben.
2012. máj. 10. 11:41
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

minket nem a gyerek tart össze

Lehet, hogy azért nem mond el neked dolgokat, mert veszekednél vele, szerintem itt egyikőtök sem bízik a másikban. Ha nem hozzátok helyre akkor hamarosan szét fogtok menni, vagy együtt maradtok de mindketten külön utakat jártok majd.

2012. máj. 10. 11:51
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

Itt valami sántít. Nem teljes a kép számomra, hogy ti milyenek vagytok, és hogy milyen a kapcsolatotok.

Az hogy minden kis piti dologért ugrasz nem biztos, hogy jó dolog. Ez lehet az oka annak, hogy miért is nem mond el mindent. Vagy nem tudom. Kevés az infó.

2012. máj. 10. 11:52
 14/22 A kérdező kommentje:
Ezzel védekezik ő is mindig, hogy "látod, ezért nem mondtam el, mert tudtam, hogy veszekedni fogsz". Ezzel csak az a probléma, hogy mindig utólag, mástól tudom meg a dolgokat. Persze, hogy veszekszek. Épp tegnap mondtam neki, hogy mi lenne, ha egyszer azzal tudna védekezni, hogy "látod, megint elmondtam, és megint veszekszel". És akkor igen, én is elgondolkodnék, hogy lehet velem van a probléma.
2012. máj. 10. 11:55
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Itt valójában mindketten hibásak vagyok (ahogy már többen leírták). Az tény, hogy ő hazugságokkal lebukott (bukik), de te meg valóban a legkisebb dologra is ugrasz és kombinálsz. Bizonyára emiatt nem mond el sok dolgot. A pasik így működnek. Exanyósom irtó beleszólós volt, mindenbe beleütötte a lepénylesőjét és mindenért mindenkit lemart. A volt férjem emiatt nagyon zárkózott lett, senkinek semmit nem mondott el a dolgairól, az érzéseiről. Ez ivódott bele az évek során, hogy ha nem mondasz semmit, abból nem lesz baj. Olyanokat csinált, hogy szó nélkül elment otthonról, nekem fogalmam sem volt, hogy el akar menni, csak hallottam, hogy áll ki a kocsival. Nem azt akartam volna, hogy számoljon be mindenről, de legalább szólt volna, hogy most elmegyek, mert dolgom van, 1 óra és itthon vagyok vagy valami.

Szóval hozzátok visszatérve, amiket leírtál problémák, abból az elsőt teljesen jogosnak érzem, de a másik kettő már eléggé kombinálós és nyomozós. Szerintem piti dolgokért nem szabad veszekedni.

2012. máj. 10. 12:04
 16/22 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg bennem is van hiba, mint írtam is már. Én hajlandó lennék változtatni. Rengetegszer próbáltam, hogy üljünk le, beszéljük meg. Ilyenkor soha nem mond semmit. Én nyitott vagyok arra, hogy ha elmondja, hogy mi a gond velem, meghallgatom, és változtatok. De neki is változnia kellene ahhoz, hogy én is változtatni tudjak. Ha nagy ritkán megbeszélünk egy-egy problémát, ideig óráig jó minden, aztán megint minden olyan mint régen volt.

Most este megpróbálok megint egy beszélgetést megejteni. Hátha... De általában veszekedésbe torkollanak... :(

2012. máj. 10. 12:09
 17/22 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom hogyan beszélgettek? Mert ha veszekedésbe torkollik, akkor gondolnám, hogy veszekedni kezdesz, szemrehányást teszel stb. A pasik úgy működnek, hogy ilyenkor inkább begubóznak. Az a baj, hogy szerintem már nem akar a problémákról beszélni, ha mindig csak veszekedésbe torkollik. Nem tudom mit lehetne tenni, mert tudod a problémák (és a házasság) megmentéséhez 2 ember kell!
2012. máj. 10. 12:11
 18/22 A kérdező kommentje:
Én szoktam neki mondani, hogy üljünk le, beszéljük meg a dolgokat. Általában leszögezem, hogy nem fogok veszekedni, mondjon el bármit nyugodtan. De többnyire az van, hogy belázad, ha valami problémásabb részhez érünk, akkor felkel, elmegy, nem akar beszélni róla. Ezen persze én is felhúzom magam, hogy nem tudjuk rendesen megbeszélni a dolgokat. Amikor lázad, akkor általában arra következtetek (tapasztalatból), hogy olyankor rátapintok valamire, és akkor inkább kihátrál a dologból.
2012. máj. 10. 12:16
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Nehéz ez az egész. Olyan se veled se nélküled kapcsolat. Sokszor úgy vagyok vele, hogy jobb lenne nélküle. De valamiért annyira ragaszkodok hozzá. Vagy csak már nagyon megszoktam. Egyet sejtek. Ha módom és lehetőségem lenne elmenni innen, megtenném. Mert ez így nem jó senkinek. Se neki, se nekem, se a gyereknek.
2012. máj. 10. 12:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kérdésedhez tartozik,de esemény utáni tabletta mellett maradt meg a baba és az orvosod nem ellenezte, hogy meg tartsd????
2012. máj. 10. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!