Szerintetek kinek a hibája ha a két éves gyerek bele iszik mindenki poharába még akkor is ha szólna neki, hogy ne tegye? A gyereké vagy a szülőé?
Figyelt kérdés
2012. máj. 4. 12:25
1/12 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel a szülők ráhagynak sok dolgot a gyerekre, így a rászólás nem fog nála sokat érni.
2/12 anonim válasza:
Talán a szülőké. Meg kellene nevelni, és elmagyarázni, hogy miért nem helyes beleinni mások poharába.
3/12 anonim válasza:
Hát kié lenne, persze, hogy a szülőé. Egy gyerek úgy születik, hogy rögtön tud mindent, magától rájön, miért nem szabad ezt vagy azt tenni?
4/12 anonim válasza:
A szülőé! Honnan tudná magától a szerencsétlen gyerek, hogy mit nem illik csinálni.
(amúgy miért??)
5/12 anonim válasza:
Is-Is.2évesem van,ezt nem csinálja de elég sok mindent igen,hiába tépem a szám.Ekkortájt kezdődik a dackorszak ami elég húzós.Anyukának résen kell lennie,állandóan rászólni,elmagyarázni miért nem szabad,ha továbbra is csinálja akkor már nem az anya bűne szerintem.
6/12 anonim válasza:
Enyém sem csinált ezt. De egy 2 éves még nagyon pici. Szerintem senki hibája. Ha 3 évesen is ezt fogja csinálni, akkor a szülei hibája.
Egy ekkora gyerek még nem érti az ilyen összefüggést. Dacol.
7/12 A kérdező kommentje:
Sokszor elmondták neki,hogy ne tegye és miért,de a gyerek csinálja.Mondták azt is neki ha szomjas szóljon és ne más poharába igyon.. De ha szólnak az anyukának elkezd ordítani,hogy miért kéne tudnia egy két éves gyereknek és miért olyan nagy probléma ez.. Csak egyik ismerősöm ezt nem vette észre,hogy beleivott,akkora herpesze lett és alig akar elmúlni egy hónapja... Nem győz orvoshoz járkálni krémet meg gyógyszert íratni.Amúgy is nagyon hajlamos a herpeszre,most már egy hónapja ezzel szenved.. Mert szólni a szülőnek,és neki állt feljebb..Ott a pohár a gyerek előtt tudja,hogy nem az övé de beleiszik és ha rászóllnak akkor hisztizik..
2012. máj. 4. 13:46
8/12 A kérdező kommentje:
Lassan 3éves.. Pár hét múlva...
2012. máj. 4. 13:47
9/12 anonim válasza:
Amikor a kisfiam két éves volt egyszerűen felraktuk a poharunkat a polcra. A kisasztalon meg ott hagytuk az övét üresen. Egy hét alatt teljesen tisztába jött a helyzettel.
10/12 anonim válasza:
Aki látja, hogy egy kisgyerek beleiszik a poharába és a szülő nem szól rá, miért nem szól rá maga? Én biztosan mondtam volna a kicsinek, hogy ezt nem szabad és elvettem volna előle a saját poharam. Résen kell lenni, és ha egy idegen vagy "idegen" szól rá (persze finoman) az lehet hatásosabb is néha.
Amúgy szerintem a szülő a legtöbb esetben a hibás, hiszen nem a gyereknek kell hozni a szabályokat. Dackorszakban meg jobban kell figyelni rájuk és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!