Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon elítélendő, ha pénzt...

Nagyon elítélendő, ha pénzt lopok a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Apa dolgozik, anya nem. Apa nagyon jól keres, beavatnak a pénzügyekbe a szüleim, a csekkek, kiadások után marad 150.000 ft, amit elkölthetnénk (ebbe nincs benne a kaja, semmi, ezt félrerakják).

Szerettem volna venni 2-3 új felsőt, mert a régiek már lyukasak, de hiába kértem pénzt, nem adott apa. Ráadásul olyan megalázó könyörögni pénzért, ráadásul elég lett volna csak 5000 ft. Ő meg magának vesz ilyen-olyan arany karórát, nekem meg még ruhára sem ad pénzt...

Konkrétan le sem merem venni a pulcsimat, mert lyukasak a pólóim. Egy ft-om sincs, nem kapok zsebpénzt. Amúgy apa mindig ezt csinálja, hogy semmire sem ad, évente tudok venni magamnak 2 db 2-3000 ft-os nadrágot, télen is vékonyba járok.. És ezt a szülinapomra kapott pénzből veszem meg (amit keresztaputól kapok).

Nos a lényeg, hogy a szobájában van egy kis kancsó, ahol van kb 200.000 ft, készpénzben, nincs semmilyen lapra leírva, hogy mennyi van benne. Én ebből kivettem 5000 ft-ot, de nagyon lelkiismeret-furdalásom van, de másrészről meg tényleg kell a pénz ruhára...

Elítélendő, amit tettem?:(

16/L

2012. máj. 7. 12:14
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
Mind1, a pénz most úgysem ruhákra fogom költeni, hanem az állatomra, mert elég komoly baja van. Még jó, hogy van félretéve 30.000 ft-om ilyen helyzetre..
2012. máj. 7. 21:58
 42/48 anonim ***** válasza:

tegnap 19:38

16 évesen biztos nem otthon ül mint egyesek a tv előtt, bármitől szakadhat ki póló, ilyen apától nem csodálom hogyha elmenne otthonról néha néha, még azt is elképzelem az apja rángatja meg néha.

2012. máj. 8. 09:50
 43/48 anonim ***** válasza:

Igen,szerintem nagyon elítélendő,még ebben a helyzetben is.

Nagykorodban is úgy fogod megoldani az ilyen problémát,hogy lopni fogsz valahonnal,ha a fizud nem lesz elég?

Ha diákmunkát még korod miatt nem tudsz vállalni,akkor is nézhetsz keresti lehetőséget:bébiszitter,idősgondozás,kutyasétáltatás,kerti munka vállalása.Ezekhez nem kell nagykorúság.

Tettél már ki kérdést ezzel kapcsolatban ugye?Az arra érkezett válaszok nem voltak elegendők?Nekem akkor is kamu szaga volt a dolognak.

A szüleiddel próbáld rendezni valahogy,de ne lopj!

2012. máj. 8. 11:13
 44/48 anonim ***** válasza:

Végigolvasva a kommenteket...

KAMU a kérdés,vegyétek észre...

Kérdező,te beteg vagy,menj el pszichológushoz,vagy ülj neki tanulni,találkozz a barátaiddal,ne a net előtt unatkozz.(Utolsó voltam.

Pfúj

2012. máj. 8. 11:20
 45/48 anonim ***** válasza:
Van 30.000 Ft tartalékod de lyukas ruhákban jársz? Hagyjuk már... Mégis honnan lenne ha azt írod nem mehetsz diákmunkázni mert elveszi apád a pénzed. Vagy azt is úgy loptad? KAMU kérdés...
2012. máj. 8. 14:56
 46/48 anonim ***** válasza:
Na és ha kamu? Attól még nagyon elgondolkodtató kérdés, és biztosan sokakat érint, ha nem is pont az itt leírt formában.
2012. máj. 8. 15:18
 47/48 anonim válasza:
Fontos az, hogy hány éves vagy. Azért érdekes, mert én is megtettem, nem egyszer, nem kétszer gyerekkoromban..annyi volt a különbség, hogy apám elitta a pénzt. Lényeg az, hogy próbálj meg uralkodni magadon és ha vagy már annyi idős, keress munkát. Adj fel hirdetést, hogy lakást takarítasz, gyerekre ügyelsz, kutyát sétáltatsz- én ezt egy évig tettem és volt annyi pénzem, hogy ami kellett, azt megvegyem (mindig vigyázz azért a hirdetésekkel, kérdezz minél többet az esetleges klienstől), ráadásul nem vesz el sok időt, heti 1-2 alkalommal 2-3 órát. Nem ismerlek, sem apudat, személyiségetekről nem tudok semmit, de meglátod, ha már egyedül felelsz a te kis pénzedért, nem fog már a zsugorisága annyira bántani. Lényeg, hogy ezt mindig jól jegyezd meg, hogy ne légy te is majd hasonló pár év múlva! Egyrészt megértem, hogy félretesz, mert jó, ha van tartalék, de másrészt ha tényleg ruhára SZÜKSÉGED van, akkor ez nem helyes.ha még 18 alatt vagy, az ő dolga, mint szülőnek, hogy téged gondozzon, ellásson. Sajnálom, remélem segítettem.
2012. nov. 17. 19:05
 48/48 anonim ***** válasza:

A lopas MINDIG elitelendo. Mivel bun.

Penzetek epp azert van mert apad olyan fosveny amilyen, ha koltekezobb lenne, akkor nem lenne egy vasatok se, lenne devizahitel meg plazmateve...

2013. dec. 20. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!