Nagyon elítélendő, ha pénzt lopok a szüleimtől?
Apa dolgozik, anya nem. Apa nagyon jól keres, beavatnak a pénzügyekbe a szüleim, a csekkek, kiadások után marad 150.000 ft, amit elkölthetnénk (ebbe nincs benne a kaja, semmi, ezt félrerakják).
Szerettem volna venni 2-3 új felsőt, mert a régiek már lyukasak, de hiába kértem pénzt, nem adott apa. Ráadásul olyan megalázó könyörögni pénzért, ráadásul elég lett volna csak 5000 ft. Ő meg magának vesz ilyen-olyan arany karórát, nekem meg még ruhára sem ad pénzt...
Konkrétan le sem merem venni a pulcsimat, mert lyukasak a pólóim. Egy ft-om sincs, nem kapok zsebpénzt. Amúgy apa mindig ezt csinálja, hogy semmire sem ad, évente tudok venni magamnak 2 db 2-3000 ft-os nadrágot, télen is vékonyba járok.. És ezt a szülinapomra kapott pénzből veszem meg (amit keresztaputól kapok).
Nos a lényeg, hogy a szobájában van egy kis kancsó, ahol van kb 200.000 ft, készpénzben, nincs semmilyen lapra leírva, hogy mennyi van benne. Én ebből kivettem 5000 ft-ot, de nagyon lelkiismeret-furdalásom van, de másrészről meg tényleg kell a pénz ruhára...
Elítélendő, amit tettem?:(
16/L
Az első kérdésed nem értem..
Igen, mivel délután semmi munka nincs, du 4-ig suliban vagyok általában.
Azt hiszem írtam már, hogy elveszi.
Szóval akkor még egyszer: igen, elveszi. Volt, hogy kaptam 24.000 ft-ot, és mindet elvette, amikor hazaértem
A legtöbb ruhámból kifogytam, mert alig eszek, jelenleg 44 kg vagyok a 168 centimhez.
Felraktam netre a régi, hordható, normális állapotban lévő ruháimat, melltartóimat, de egyet sem vettek meg, pedig olcsón raktak ki
Ja és nem érdekel hogy lepontoztok de azt hozzátenném, hogy itt elvekről van szó. Meg az erkölcsről. Nem az a lényeg, hogy jogos-e amit az apja csinál, hanem, hogy a kérdező mit tesz. Nem szabadna egy 16 évesnek azt mondani, hogy nyudogtan lopjon, megérdemli az apja. Akkor azt is mondhatnátok, hogy lopjon a boltból, megérdemli az állam...
De hiába magyarázom, aki ennyire a béka s*gge alatt van, hogy gyerekeket buzdít hazugságra és lopásra az nem fogja fel...
Utolsó,könnyen pofázol erkölcsről,amég nem voltál olyan helyzetben,hogy ki vagy szolgáltatva és lehúznak.Ennyi.Mindenki könnyen dumál a tisztességről,amég nem élt át olyasmit,hogy teljesen elnyomják és elveszik mindenét.
Kérdező,arra vigyázz,hogy ne bukj le.És valahogy próbálj hazudni neki arról,hogy mennyit dolgozol,hogy ne tudja elvenni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!