Ez most tényleg ennyire elítélendő? Én nem érzem magam kellemetlenül.
Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden felvázolni az előzményeket. Van a páromnak egy gyerekkori jó barátja, a szó legszorosabb értelmében barát, aki segít akár az éjszaka közepén is. Neki nincs senkije, se család, se barátnő. Nagyon sokat van nálunk, sokszor beugrik munka után, általában vacsit is úgy főzök, hogy neki is jut. Sokszor úgy jön, hogy egyedül vagyok otthon. Ez soha nem adott okot féltékenységre. Karácsonyra ajándékba egy az átlag fizetésből élő ember számára drága ajándékot kaptam tőle, olyan edénygarnitúrát, amire már egyébként is spóroltam. Én nagyon örültem neki, de a családban elkezdődött a pletyka,anyósom és anyám kioktatott, hogy nem kellett volna elfogadnom. A srác egy átlag emberhez képest sokat keres, de soha nem kérkedett a vagyonával. Most tényleg rosszul kellene éreznem magam?2012. jan. 30. 13:00
2/19 A kérdező kommentje:
Kosármeccs bérletet, de ez miért fontos?
2012. jan. 30. 13:07
3/19 Andizsuzsi válasza:
Én inkább úgy kérdezném: a párod mit szólt hozzá? Amúgy szerintem nem kell kellemetlenül érezned magad, lehet, hogy a te szívsségedet akarta így viszonozni.
4/19 anonim válasza:
Szerintem nem kellene ebből problémázni, hiszen ti meg sokszor "megetetitek". Az se két fillér. Ha neki tényleg telik erre és a párodat se zavarja, akkor nem kell ezen aggódni.
5/19 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy miért: ha te sokkal értékesebbet kaptál tőle, nem véletlen, hogy gyanús a dolog. Persze az igazat csak ti ketten tudjátok, de nyilvánvaló, hogy ez okot ad másoknak a pletykára, legalábbis a kombinálásra.
6/19 anonim válasza:
Azért a kosármeccs bérlet is elég drága ajándék. 20000 Ft alatt az sem áll meg.
7/19 anonim válasza:
Itt egy a lényeg, a párod, mit szól hozzá? Ha neki semmi problémája vele, nem esik rosszul, nem keres a háttérben semmit, akkor mondjátok el ketten a kioktatóknak (anyós, anyukád), hogy le lehet "kattani az ügyről".
8/19 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy a párom sem szólt hozzá semmi negatívat. És azóta sem volt ez téma köztünk. Csak hétvégén anyós elkezdte mondani nekem a magáét, hogy ezt mégse illett volna elfogadni, meg csak azért adta mert akar valamit. Erre mondtam neki, hogy naná, hogy akar, jó kaját :) csak beleültette a bogarat a fülembe.
2012. jan. 30. 13:12
9/19 anonim válasza:
Én nem gondolnék semmit a dolog mögé: gondolom tudta, hogy erre vágysz és meg akarta hálálni, hogy sokszor ott ehet nálatok. Ez egyáltalán nem olyan ajándék, amit esetleg félre lehetne érteni (mint pl. ha fehérneműt vagy ilyesmit vett volna). Meg azért egy kosárbérlet sem apró pénz, szóval mindkettőtökkel bőkezű volt, még ebbe se lehet belekötni.
10/19 A kérdező kommentje:
Igazából pont azt beszéltük a párommal a kocsiban hazafelé. hogy mi is mindig igyekszünk személyes ajándékot adni neki. Csak az a nem mindegy, hogy havi 200-ból vagy 2 millából kell kigazdálkodni az ajándékot.
2012. jan. 30. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!