Ez most tényleg ennyire elítélendő? Én nem érzem magam kellemetlenül.
Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden felvázolni az előzményeket. Van a páromnak egy gyerekkori jó barátja, a szó legszorosabb értelmében barát, aki segít akár az éjszaka közepén is. Neki nincs senkije, se család, se barátnő. Nagyon sokat van nálunk, sokszor beugrik munka után, általában vacsit is úgy főzök, hogy neki is jut. Sokszor úgy jön, hogy egyedül vagyok otthon. Ez soha nem adott okot féltékenységre. Karácsonyra ajándékba egy az átlag fizetésből élő ember számára drága ajándékot kaptam tőle, olyan edénygarnitúrát, amire már egyébként is spóroltam. Én nagyon örültem neki, de a családban elkezdődött a pletyka,anyósom és anyám kioktatott, hogy nem kellett volna elfogadnom. A srác egy átlag emberhez képest sokat keres, de soha nem kérkedett a vagyonával. Most tényleg rosszul kellene éreznem magam?2012. jan. 30. 13:00
11/19 anonim válasza:
kedves tőle, hogy edénykészletet vett, főleg, hogy főzöl rá. Stílusos :) Végülis ha többször ott eszik egy héten, az pénzbe kerül, nem? Szerintem ezt akarta honorálni, jól tette és te is, hogy elfogadtad. Ha nincs senkije, akkor meg úgysem költi el a vagyonát.
12/19 anonim válasza:
szerintem önmagában ez nem probléma, félig-meddig családtakgként kezelitek, ő elfogadotttéged, mint a barátja kedvesét, szerintem úgy is gondolja, h ti vagytok a családja-akikhez bármikor fel lelehet menni egy kis beszélgetésre. azt, h ő esetleg belédszeretett-e közben (előforduhat), mi nem tudjuk megmondani, de te valószínűleg éreznéd...
13/19 anonim válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem probléma, nem tudom ezen mit kell "kiakadni", ez pont nem az a téma amiről pletyizni kellene.
Nagyon kedves, és figyelmes volt a család közös jó barátja,szerintem ez a srác, nagyon hálás nektek, hogy ennyire odafigyeltek rá. Nagyon kevés ember van, aki igazán törődik a másikkal. Szerintem ezért ne is érezd kellemetlenül magad!
14/19 anonim válasza:
Ajándékot különben sem illik soha visszautasítani. Hacsak nem akarod megbántani az illetöt. Ezért sem értem az anyóst. De tegyük fel, hogy van köztetek valami: akkor pont hogy kerülnie kéne a barátnak az ilyen feltünö gesztusokat, mint egy drága ajándék. Akkor hülye lenne ilyesmivel feltünést kelteni.
15/19 anonim válasza:
Az előzőek jól megfogalmazták. Szerintem anyósék egyszerűen irigyek...
16/19 anonim válasza:
Én is úgy gondolom, hogy nem kell kellemetlenül érezned magad. Ha megteheti, valószínüleg így akarta kifejezni az irántatok érzett szeretetét, főleg, ha neki nincs is senkije. Akkor lenne furcsa a dolog, ha keveset keresne, és mégis ezt kaptad volna. De így...nem jogos anyósod kiakadása, ez amolyan kákán is csomót..
17/19 anonim válasza:
Az anyósod irigy az edényeidre. Ne legyen bűntudatod!
18/19 anonim válasza:
nem emlékeztek hogy a Halálos Fegyverben is Mel Gibson egyedül van és mindig bejár enni Danny Glover családjához, még mosnak is rá stb, és senkinek sem ciki :D nekem ez jutott eszembe.
19/19 anonim válasza:
figyi,szerintem ti egy nagyon értékes dolgot adtok neki cserébe: figyelmességet, törődést, baráti szeretetet. Ezt nem biztos,hogy mástól megkapja (sőt valószínű,hogy nem ) ezért a maga módján próbálja viszonozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!