Nagyon elítélendő, ha pénzt lopok a szüleimtől?
Apa dolgozik, anya nem. Apa nagyon jól keres, beavatnak a pénzügyekbe a szüleim, a csekkek, kiadások után marad 150.000 ft, amit elkölthetnénk (ebbe nincs benne a kaja, semmi, ezt félrerakják).
Szerettem volna venni 2-3 új felsőt, mert a régiek már lyukasak, de hiába kértem pénzt, nem adott apa. Ráadásul olyan megalázó könyörögni pénzért, ráadásul elég lett volna csak 5000 ft. Ő meg magának vesz ilyen-olyan arany karórát, nekem meg még ruhára sem ad pénzt...
Konkrétan le sem merem venni a pulcsimat, mert lyukasak a pólóim. Egy ft-om sincs, nem kapok zsebpénzt. Amúgy apa mindig ezt csinálja, hogy semmire sem ad, évente tudok venni magamnak 2 db 2-3000 ft-os nadrágot, télen is vékonyba járok.. És ezt a szülinapomra kapott pénzből veszem meg (amit keresztaputól kapok).
Nos a lényeg, hogy a szobájában van egy kis kancsó, ahol van kb 200.000 ft, készpénzben, nincs semmilyen lapra leírva, hogy mennyi van benne. Én ebből kivettem 5000 ft-ot, de nagyon lelkiismeret-furdalásom van, de másrészről meg tényleg kell a pénz ruhára...
Elítélendő, amit tettem?:(
16/L
ma 14:32
Pont nem rád gondoltam, hanem olyanokra, mint pl első válaszoló...
A lopást én sem támogatom (100 ft-tal nem loptam meg az anyámat soha), csak felháborított, amilyen stílusban pár válaszoló neki esett...
De jó, hogy én vagyok szánalmas... 1 szóval nem írtam, hogy jó, amit csinál...
Voltam olyan helyzetben...
Kérdező, tényleg a beszélgetés a megoldás. Hívd össze őket és ne engedd, hogy kibújjon alóla. De a hazugság és lopás nem vezet jóra. Aki ilyenre biztat az minősíthetetlen.
16:00
Voltam olyan helyzetben, amiről azt hittem, hogy híd lesz a vége. Nem loptam, bár tudtam volna viszont senki nem segített semmit!!!
Most lehet, hogy hulye kerdes, de csaladsegitoben nem tudnak segiteni? A szulo el kell hogy tartsa a gyereket, es ebbe bele tartozik a ruhazas is... Valahogy ra kell kenyszeriteni apadat, hogy adjon penzt ruhara.
Ami meg azt a valaszolot illeti, aki azt mondta, hogy hogy is megy tonkre a ruha, hat gondolj mar bele, a kerdezo csak 16 eves!!! Nem gondolod, hogy a 7-8 eves koraban hordott ruhait mar kinotte??? Egy gyerek novekszik!
Amugy vallasos vagyok, es tenyleg ott all a Tizparancsolatban a "Ne lopj!", de ez az eset mas... A kerdezotol a sajat apja elveszi minden penzet, nem gondoskodik rola, pedig csak egy gyerek, aki tole fugg... Amugy mire kolti apad a penzet az aranyorakon kivul? Mindent csak maganak vesz meg? Anyadnak es neked semmit? Hogy turheti ezt anyad, nem ertem, miert nem valik el, ha o is apad miatt kenytelen szakadt ruhakban jarni... Legalabb a gyerektartsat megkapnatok, es elnetek normalisan... Kulonben enni egyaltalan lenne mit, azt legalabb vesz (enged venni) apad? Vagy azert nem eszel es azert vagy ilyen rettenetesen sovany, mert az sincs? Ha ennivalora van penz, vegyetek el anyaddal abbol, es oltozzetek normalis ruhaba... Ez az elet SZORNYU, gyorsan elmennek onnan, amint tehetem.
Bocsi a kifakadasokert, nagyon felidegesitett ez a tortenet!
apád sem normális, de az sem szép dolog, h lopsz.
biztosan vannak barátnőid, akiknek van pár felesleges ruhájuk, ami jó lenne rád. kérdezd meg, hátha adnak párat, ami nekik már nem kell, te pedig szívesen hordanád.
mi anno az osztályban odaadtuk az egyik szegény lánynak a megunt cuccainkat, ő pedig bár pironkodva, de elfogadta, mert különben nem lett volna miben suliba jönnie.
a másik, hogy van egy elég jómódú barátnőm, jól keres, évente dobálja ki a márkás cuccait csak mert megunta. vagy egy másik barátnőm, aki örül, hogy kajára futja. mindig mondom a gazdag csajnak, hogy nehogy kidobja a ruháit, adja oda inkább, elviszem a szegény barátnőmnek.
szóval inkább járj más levetett cuccában, mintsem rászokj a lopkodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!