Nagyon elítélendő, ha pénzt lopok a szüleimtől?
Apa dolgozik, anya nem. Apa nagyon jól keres, beavatnak a pénzügyekbe a szüleim, a csekkek, kiadások után marad 150.000 ft, amit elkölthetnénk (ebbe nincs benne a kaja, semmi, ezt félrerakják).
Szerettem volna venni 2-3 új felsőt, mert a régiek már lyukasak, de hiába kértem pénzt, nem adott apa. Ráadásul olyan megalázó könyörögni pénzért, ráadásul elég lett volna csak 5000 ft. Ő meg magának vesz ilyen-olyan arany karórát, nekem meg még ruhára sem ad pénzt...
Konkrétan le sem merem venni a pulcsimat, mert lyukasak a pólóim. Egy ft-om sincs, nem kapok zsebpénzt. Amúgy apa mindig ezt csinálja, hogy semmire sem ad, évente tudok venni magamnak 2 db 2-3000 ft-os nadrágot, télen is vékonyba járok.. És ezt a szülinapomra kapott pénzből veszem meg (amit keresztaputól kapok).
Nos a lényeg, hogy a szobájában van egy kis kancsó, ahol van kb 200.000 ft, készpénzben, nincs semmilyen lapra leírva, hogy mennyi van benne. Én ebből kivettem 5000 ft-ot, de nagyon lelkiismeret-furdalásom van, de másrészről meg tényleg kell a pénz ruhára...
Elítélendő, amit tettem?:(
16/L
Sztem számon tartja, h épp mennyi pénze van, így valószínűleg fel fog neki tűnni. De azt, h ilyen "megoldásokhoz" kell folyamodnod, az sajnos őt minősíti...
Tedd szépen vissza a pénzt, és mutasd meg neki, h lyukasak a felsőid. Csak meghatja már :/
Én megmondom őszintén nagyon sajnállak és megértelek, mert valaha én is voltam hasonló helyzetben. Szerencsére már saját keresetem van, így semmire sem kell pénzt kérnem, amúgy is roppant megalázó volt a padlón csúszva könyörögni egy kis pénzért, csak azért hogy tisztasági dolgokat vegyek magamnak (persze ezeket itthon mindig be kellett mutatnom, hogy tényleg azt vettem e).
Én azt mondom, hogy ezt az egy esetet most felejtsd el, imádkozz, hogy ne vegyék észre (bár szerintem ,hogy lettek új felsőid csak szemet szúrnak, ha az 5ezer forintos hiány nem is). Itt a nyár, mindenképpen próbálj vmi diákmunkát keresni, 16 évesen már mehetsz, ha más nem, valamilyen mezőgazdasági munkára (én is voltam ennyi idősen).
Szüleiddel meg javasolnék egy elég alapos beszélgetést. Amikor kinn ülnek és kávéznak (étkezés közbe semmiképpen ne!), akkor vidd ki eléjük az összes szakadt ruhád, meg azt az 1-2 nadrágot, és szemrehányóan közöld velük, hogy "igen, ebben voltam télen is, ezért voltam állandóan megfázva, ja és pont ilyen szakadt felsőt láttam aminap egy kolduson is". Itt a lelkiismeretükre kell hatni. Anyukád is mindenképpen legyen ott, mert ahogy így leírod apud egy irtó zsugori és önző ember.
Tényleg lyukasak a pólóim, évente veszek magamnak 2-3 db-ot, ennyire van csak pénzem. Anya is szakadt ruhákban jár, de őt már nem is érdekli, hiába kért apától pénzt, neki se adott.
Amúgy járok diákmelózni, napi 3000 ft-ot kapok 1 napért, de mindig megnézi a naplóba, hogy voltam-e suliba, ha látja, hogy hiányoztam, akkor elveszi a pénzemet, szóval már inkább nem megyek.
Hát nem szép dolog és kissé elítélendő.Őszintén szólva gyerekkoromban én is kiemeltem anyám opénztárcájából néha 1-1 százast,egyszer 500-ast.1991 körül az még sokkal többet ért mint most.Kb 5-6 alkalommal csináltam ezt aztán többet nem.
De miért nem mész néha diákmunkára? Akkor lenne egy kis saját pénzed.
Mondtam, hogy megyek.
Készpénzzel fizetnek, 2 havonta, és ki van írva a honlapra, hogy mikor, innen tudja apa is..
Amíg úgy gondolkodtok, hogy "mekkora egy sz@r vagy kérdező, ásd el magad, te tolvaj", addig ne szüljetek gyereket...
Milyen szülő az ilyen, mint ez az apa?
Olyan esetben más lenne a helyzet, ha egy csóró, minimálbéres emberről lenne szó, de itt van pénz, csak a rohadtja a saját gyerekétől, feleségétől sajnálja... Meg elveszi, amiért a gyerek megdolgozik?
Az ilyenek éljenek egymaguk, kenjék a hajukra a pénzüket, ti meg még ezt a szemetesládát véditek, szánalmasak vagytok...
"Készpénzzel fizetnek, 2 havonta, és ki van írva a honlapra, hogy mikor, innen tudja apa is.."
miért, azt a pénzt elkérni tőled? És csak az iskolából ellógva tudsz diákmunkázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!