Anya vett egy madárpókot, nem merek hazamenni. Mit tegyek?
Betegesen félek a pókoktól, ezzel ő is tisztában van. Nem csak hisztizek, kerültem már kórházba pánikroham miatt, amit egy pók váltott ki.
Erre ő beszerzett egyet, ráadásul a bejárati ajtóhoz közel rajta.
Én épp a barátomnál vagyok, holnap megyek haza. Anya küldött mms-ben egy képet, onnan tudom, hogy megvette.
Már "fenyegetőzött" ezzel egy ideje, én meg mondtam, hogy akkor elköltözök, amit be is fogok tartani..
Már most rosszul vagyok, hogy belegondolok, hogy egy madárpók van a házunkba.. Sőt, attól is rosszul vagyok, ha pókokról kell írnom, mint pl most.. A vérnyomásom már most az egekben...
Miért kellett ezt csinálnia??? Barátomnak mondtam, hogy akkor ideköltözök hozzá egy ideig, amíg anya ki nem dobja azt a sz@rt otthonról... Ráadásul nem is merek hazamenni a cuccaimért, itt csak 2 napra elegendő van... Na megy a nyuszimat is el kéne hozni ide...
Mit tegyek?
17/L
Nézd.Én is pók fóbiában szenvedtem.Ráadásul asztmás is vagyok,és ha csak egy kis pókot láttam,vagy ne adj isten rajtam mászott,rögtön heves asztmás rohamon lett.Orvostól-orvosig jártam vele.
Ha te is voltál kórházban akkor csodálkozom,hogy nem segítettek rajtad.Ugyanis ezek a félelmek mint a póktól való félelem pszichés eredetű ami segítséggel le lehet győzni.
Én ma is félek a pókoktól,de nem síkongok,nem kezdek fulladni,sőt inkább fogok egy poharat,és egy kartont amivel megfogom,és kiviszem az udvarra őket.
Anyud szerintem olvasta valahol,hogy miképpen lehet a pók fóbiát részben csökkenteni.Mégpedig a következővel (nálam is volt ez alkalmazva,igaz nem madárpókkal) Beszerzett egy pókot ami terráriumban van,sé nem tud kijönni.Viszont te nap mint nap láthatod,és idővel a félelmed is csökkenni fog.Vagyis a pszichés viselkedésed csökkenni fog a pókok felé.Nem fogod a pókokat szeretni.Én sem szeretem őket,de már kevésbé félek tőlük.
Én azt tanácsolom neked,hogy ha meg akarsz gyógyulni akkor adj egy esélyt magadnak.
Anyud nem akar rosszat,csak a mély vízbe dobott.Drasztikus,de sokszor jó megoldás-
Beutaltak ilyen helyre, ahol úgy kezdték, hogy beszélni kellett róluk, közben mérték a vérnyomásomat, meg ilyeneket.. amikor 1-2 héttel később képet mutattak, megint nagyon felment a vérnyomásom, remegtem, beszélni alig tudtam, 200-as vérnyomásom volt...
úgyhogy a pszichológus tanácsára inkább abbahagytam.. hidd el, nekem is nagyon rossz, hogy meglátok egy kis pókot bárhol, elsikítom magam, és mozdulni sem bírok..
jó hagyjuk,. megpróbálok megnyugodni, mert már írni alig tudok...
elküldöm a barátomat a cuccaimért, a nyuszimért, és itt maradok nála egy ideig..
A "félni valamitől" és "fóbia" között azért van némi különbség...
Aranyos dolog volt anyukádtól, ha tényleg megvette, tudván, hogy iszonyodsz a pókoktól. Plána ha még korházban is voltál emiatt. El kellene beszélgetni vele, ha nem is neked, de valaki olyannak aki melletted áll és anyukád hallgatna is az illetőre.
Azért írd majd meg, hogy mi volt mikor hazamentél!
A pókemberrel hogy állsz ?
Tudom szemét kérdés, de komolyan kíváncsi vagyok:)
Meglep,hogy tök agas a vérnyomásod,és a doki szerint abba kell hagynod a kezelést.Ilyet sem hallottam még.
Én mint írtam több évet jártam orvoshoz míg elértem azt,hogy magam vigyem ki a pókot a pohárban.
Először azt próbálták meg az orvosok megmagyarázni,hogy minden agyban dől el.Ha folyamatosan azt mondom,hogy félek,undorodom,felmegy a vérnyomásom,fulladni fogok(az én asztmás rohamomra értettem) Akkor ez is fog történni.
Előbb azt kellett megtanulnom,hogy ne a rossz dolgok jussanak róla eszembe.
Amikor eljutottam idáig akkor jöttek a képek,különböző emberek történetei a pókokról(amik jó történetek),majd jött az,hogy elvittek pókterápiára.Ez azt jelenti,hogy elvittek állatkertbe ahol vannak pókok,és ott a rovargondozó mesélt a pókokról,rovarokról.Hogy milyen érdekesen élnek,mik a szokásaik stb..(nem csak én voltam beteg,többen is voltunk)
Szóval ez nem egyszeri kezelés,és aki ennyire pókfóbiás,hogy majdnem 200-ra felmegy a vérnyomása azt nem szokták csak úgy hagyni..neked orvosi kezeésre van szükséged.
Most már teljesen megértem anyudat.Csak segíteni akar,hogy legyőzd a fóbiádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!