Nincs kedvem hazamenni, mert kikészítenek a szüleim, mit tagyek?
17 éves lány vagyok és az a problémám, hogy a szüleim mindig csak veszekszenek vele, mindig én vagyok a hibás mindenért.
Pedig nem vagyok rossz gyerek, a suliban én vagyok a "példamutató diák", a bizonyítványom is kitűnő volt(általánosban is végig és gimiben is idáig). Mindig azt mondják, hogy folyamatosan mehetnékem van, de nem csinálok semmit, pedig nem is járok sehová, barátom sincs(szinte miattuk), meg amit mondanak minent megcsinálok. A tesó is ellenem hangolja őket. A másik meg az, hogy a keresztszüleimmel sincsenek nagyon jóba. Egyedül rájuk számíthatok és nagyimra. Nincs is kedvem hazajönni, mert tudom, hogy sírás lesz a vége...
Mit csináljak, hogy ne készítsenek ki?
A szüleiddel van a baj. Én 18 éves fiú vagyok, de ha szülő lennék, és az én gyermekem így viselkedne, én elgondolkoznék rajta: Vajon mi vihette rá a gyerekemet arra, hogy nem szeret itthon lenni?!
Egyértelmű, hogy a veszekedések az okai, gondolom, nem te tehetsz róla legtöbb esetben.
Én is ilyen családban élek, sajnos. Csak annyi különbséggel, hogy nekem még nagyon menni sem lehet sehova :S
Az a baj, hogy nem lehet velük normálisan beszélni(főleg apámmal), mert úgy van vele, hogy neki mindig igaza van és nem is merek neki ellentmondani.
Egyébként nagyim sem mer vele ilyenekről beszélni.
Sajnos vannak ilyen szülők...az enyimek is tudnak ilyenek lenni. Én már nem velük élek, hanem férjemmel. Viszont volt idő mikor szó szerint utáltam hazamenni.
Neked is csak azt tudom írni, amit nekem írtak: próbálj meg semleges lenni feléjük, ha a négy szem közti megbeszélés nem segít. Hisz ha ez így folytatódik tovább, akkor idegileg ki fogsz készülni. Tudom nagyon nehéz...én mégis megpróbáltam elindulni ezen az úton.
3. vagyok én nem bántani akartalak, biztos nagyon rossz helyzetben vagy, csak ez fura.
de a testvéreddel nem ilyen a kapcsolatuk? :S hogy hangolja őket ellened?
A tesóm a kisebb és őt jobban szeretik(anyagilag is...)
Úgy hangolja ellenem őket, hogy kitalál dolgokat, elferdít dolgokat....stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!