Tanácsokat szeretnék, a baráti köröm hol ezt, hol azt mondja? Külföldre költözés férj nélkül.
A férjemmel szerencsére nagyon jól megvagyunk.
Jelenleg nincs munkám, mostanában több állásinterjún is visszapattantam.
A férjem nagyon szorgalmazza, hogy költözzünk külföldre - illetve gyerekvállalás előtt még legyen 1-2 év munkaviszonyom.
Angolul közel anyanyelvi szinten beszélek, más nyelvek is mennek, illetve általánosságban jó a nyelvérzékem, gyorsan tanulom őket.
A férjem most kezdett angolul tanulni, lassan halad, így ő szinte esélytelen lenne a kinti munkaerőpiacon. Jelenleg jól keres, de utálja a munkáját. Ezért is menne külföldre.
Felvetődött egy olyan megoldási lehetőség, hogy én előremegyek, ő rágyúr az angolra és néhány hónap után utánam jön.
Nekem azért lenne ez jó, mert az utóbbi időben nagyon azt érzem, hogy begubóztam itthon, szinte mindenhová a férjemmel megyek, hiányzik az önmegvalósítás. Ebben az esetben egy darabig magamra lennék utalva és teljesen a lehetséges munkára tudnék koncentrálni. Egy kicsit helyrepofozhatnám a lelkivilágomat azzal, hogy "ezt mind én, egyedül csináltam". Egyre inkább úgy érzem, hogy ez tenne most jót.
Természetesen a férjem hiányozna, de telefonnal, Skype-pal, stb azért hallanánk egymásról, illetve ő is meg tudna látogatni.
A hezitálásomat megosztottam a barátaimmal is. Van aki támogatja, van aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy néhány hónapig fizikailag külön lennénk.
A leírás alapján ti hogy döntenétek?
Én a helyetekben inkább azt választanám, hogy együtt megyünk és a férjed ott kezje a nylevet tanulni (tanfolyam), mert ott legalább intenziven és JÓL tanulja meg, sokkal gyorsabban, mint bárhol máshol.
Amig nincs munkája, addig nyugodtan elláthatja a háztartást, amig te dolgozol - külföldön ez természetes dolog, az csak MO-on szokás, hogy ez a feleség dolga.
Ennek meg lenne az az elönye, hogy együtt vagytok, te meg tudsz segiteni a nyelvben neki.
A lelkivilágodat ez is javitaná, mert te lennél akkor is az, aki felépiti az új lehetöséget - kérdés, hogy ezt a férjed el tudja-e viselni?
Azzal biztosan nem lenne gond, ha én lennék a pénzkereső. Egyrészt a férjem nem válogat munkák között, ha kell, akkor akár segédmunkásnak is elmegy, de ha "HTB", az se jelent neki gondot.
A majdani gyerekvállalással kapcsolatban is megbeszéltük már, hogy a szoptatási időszak után az marad otthon vele, aki éppen rosszabbul keres.
Ez már a második házassága, az elsőben is így csinálták, éppen neki vagy az exnejének volt munkája, felváltva tartották el egymást, illetve maradtak otthon a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!