Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsokat szeretnék, a...

Tanácsokat szeretnék, a baráti köröm hol ezt, hol azt mondja? Külföldre költözés férj nélkül.

Figyelt kérdés

A férjemmel szerencsére nagyon jól megvagyunk.

Jelenleg nincs munkám, mostanában több állásinterjún is visszapattantam.

A férjem nagyon szorgalmazza, hogy költözzünk külföldre - illetve gyerekvállalás előtt még legyen 1-2 év munkaviszonyom.

Angolul közel anyanyelvi szinten beszélek, más nyelvek is mennek, illetve általánosságban jó a nyelvérzékem, gyorsan tanulom őket.

A férjem most kezdett angolul tanulni, lassan halad, így ő szinte esélytelen lenne a kinti munkaerőpiacon. Jelenleg jól keres, de utálja a munkáját. Ezért is menne külföldre.

Felvetődött egy olyan megoldási lehetőség, hogy én előremegyek, ő rágyúr az angolra és néhány hónap után utánam jön.

Nekem azért lenne ez jó, mert az utóbbi időben nagyon azt érzem, hogy begubóztam itthon, szinte mindenhová a férjemmel megyek, hiányzik az önmegvalósítás. Ebben az esetben egy darabig magamra lennék utalva és teljesen a lehetséges munkára tudnék koncentrálni. Egy kicsit helyrepofozhatnám a lelkivilágomat azzal, hogy "ezt mind én, egyedül csináltam". Egyre inkább úgy érzem, hogy ez tenne most jót.

Természetesen a férjem hiányozna, de telefonnal, Skype-pal, stb azért hallanánk egymásról, illetve ő is meg tudna látogatni.

A hezitálásomat megosztottam a barátaimmal is. Van aki támogatja, van aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy néhány hónapig fizikailag külön lennénk.

A leírás alapján ti hogy döntenétek?

2012. máj. 3. 22:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én a helyetekben inkább azt választanám, hogy együtt megyünk és a férjed ott kezje a nylevet tanulni (tanfolyam), mert ott legalább intenziven és JÓL tanulja meg, sokkal gyorsabban, mint bárhol máshol.

Amig nincs munkája, addig nyugodtan elláthatja a háztartást, amig te dolgozol - külföldön ez természetes dolog, az csak MO-on szokás, hogy ez a feleség dolga.

Ennek meg lenne az az elönye, hogy együtt vagytok, te meg tudsz segiteni a nyelvben neki.

A lelkivilágodat ez is javitaná, mert te lennél akkor is az, aki felépiti az új lehetöséget - kérdés, hogy ezt a férjed el tudja-e viselni?

2012. máj. 4. 08:00
 12/13 A kérdező kommentje:

Azzal biztosan nem lenne gond, ha én lennék a pénzkereső. Egyrészt a férjem nem válogat munkák között, ha kell, akkor akár segédmunkásnak is elmegy, de ha "HTB", az se jelent neki gondot.

A majdani gyerekvállalással kapcsolatban is megbeszéltük már, hogy a szoptatási időszak után az marad otthon vele, aki éppen rosszabbul keres.

Ez már a második házassága, az elsőben is így csinálták, éppen neki vagy az exnejének volt munkája, felváltva tartották el egymást, illetve maradtak otthon a gyerekkel.

2012. máj. 4. 09:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi félig meddig ugyanígy vagyunk! Én már voltam 6 hónapot Hollandiában és a mi kapcsolatunkon abszolút de semmit sem rontott!!! sőt! Nekünk vannak célirányos terveink és tudjuk, hogy áldozatokat kell hozni érte! Pár hónap nem sok..De az tény hogy annál jobban nem fog megtanulni angolul, minthogy megy veled és ott kinn tanulja meg,(felteszem nyugati országba mentek ) egyszerűbb és gyorsabb is ugyanis kedvenc mottóm szerint "úszva tanul a cápa" :)
2012. máj. 4. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!