Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsokat szeretnék, a...

Tanácsokat szeretnék, a baráti köröm hol ezt, hol azt mondja? Külföldre költözés férj nélkül.

Figyelt kérdés

A férjemmel szerencsére nagyon jól megvagyunk.

Jelenleg nincs munkám, mostanában több állásinterjún is visszapattantam.

A férjem nagyon szorgalmazza, hogy költözzünk külföldre - illetve gyerekvállalás előtt még legyen 1-2 év munkaviszonyom.

Angolul közel anyanyelvi szinten beszélek, más nyelvek is mennek, illetve általánosságban jó a nyelvérzékem, gyorsan tanulom őket.

A férjem most kezdett angolul tanulni, lassan halad, így ő szinte esélytelen lenne a kinti munkaerőpiacon. Jelenleg jól keres, de utálja a munkáját. Ezért is menne külföldre.

Felvetődött egy olyan megoldási lehetőség, hogy én előremegyek, ő rágyúr az angolra és néhány hónap után utánam jön.

Nekem azért lenne ez jó, mert az utóbbi időben nagyon azt érzem, hogy begubóztam itthon, szinte mindenhová a férjemmel megyek, hiányzik az önmegvalósítás. Ebben az esetben egy darabig magamra lennék utalva és teljesen a lehetséges munkára tudnék koncentrálni. Egy kicsit helyrepofozhatnám a lelkivilágomat azzal, hogy "ezt mind én, egyedül csináltam". Egyre inkább úgy érzem, hogy ez tenne most jót.

Természetesen a férjem hiányozna, de telefonnal, Skype-pal, stb azért hallanánk egymásról, illetve ő is meg tudna látogatni.

A hezitálásomat megosztottam a barátaimmal is. Van aki támogatja, van aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy néhány hónapig fizikailag külön lennénk.

A leírás alapján ti hogy döntenétek?

2012. máj. 3. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Ezt csak ti ketten tudjatok eldönteni. A párod mit szólna ehhez? Immel-ámmal beleegyezik, vagy töle indult az ötlet?

2. Kérdés, hogy mennyire stabil a kapcsolatotok, mennyi ideje vagytok együtt, ki mennyire féltékenykedö természet.

3. Mennyire tudtok meglenni a másik nélkül.

2012. máj. 3. 22:12
 2/13 anonim ***** válasza:
Mindez nagyon jól hangzik, de azt nem vetted számításba, hogy a férjed nem néhány hónap alatt fog a 0-ról olyan nyelvtudást összeszedni (pláne, ha lassan halad vele), amivel -akár csak mosogatóként is- elboldogulna egy angol nyelvű országban.
2012. máj. 3. 22:14
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha menne veled gyorsabban tanulna
2012. máj. 3. 22:30
 4/13 anonim ***** válasza:

durva leszek, hátha hat...

ez a máséval veri a csalánt tipikus esete lenne. te gürizel, szerzed a pénzt, ő meg vagy itthon angolul tanul(semmi esélye, h rendesen megtanul, tapasztalatból mondom, több nyelven beszélek és nyelvtanári végzettségem van)

vagy eltartod kint, ő nyelvtanfolyamra jár, munkát nem kap, csak mosogatófiú kategóriában, mellette dobod a háztartást.gy pasi sem viseli jól az ilyen helyzetet, tehát a szekálás beprogramozva...

fel kell mérni, milyen szintű nyelvtudás kell, h a szakmájában elhelyezkedhessen, ha az megvan, akkor indulás

jó lenne tudni, mi a szakmája, hány évesek vagytok=meddig ér rá a babaprojekt, mennyi ideje vagytok együtt, volt-e olyan helyzet, ahol ő tartott el hosszabb időn keresztül

énnálam kinyílik a bicska attól, h őmondja meg, mennyi szakmai tapasztalatod legyen, bocs

légy autonóm, felnőtt nő. te mit akarsz(azon kívül, h megfelelj az elvárásainak, ami hosszú távon zsákutcába visz)

tudod, érted veszekszem, nem ellened

2012. máj. 3. 22:40
 5/13 anonim ***** válasza:

És ha pár hónap helyett csak pl. egy hónap lenne?

De amúgy tudod azt mondják, a távolság a nagy szerelmet csak erősíti, a gyengét kiotja. A mai technika meg már csak azt nem teszi kb lehetővé, hogy megöleld, ott a videotelefonálás ingyen, addig is egy kicsit ismerkedhetnél az új környezettel, "kigubózhatnál".

2012. máj. 3. 22:40
 6/13 A kérdező kommentje:

5 éve vagyunk együtt, én 30, ő 40 éves. Stabil a kapcsolat, féltékenykedésre egyikünk se hajlamos.

Az ötletet én vetettem fel, ő támogatja.

Karrier szempontjából annyiban igaza van (és egyet is értek vele), hogy eddig vállalkozóként dolgoztam ide-oda, több területen is. Egy részét számla nélkül, így a hivatalosan bizonyítható munkatapasztalaton kevés, ezért is ütközök falakba.

Mióta nem találok munkát, ő tart el. Nekem semmi gondom nem lenne azzal, ha ez fordítva lenne, örömmel megtenném. Házias is, még így is, hogy ő dolgozik, én nem, sokszor magától nekiáll segíteni, mosogatni, vagy bárminek.

Gyerek mikor...az ő kora miatt én sokáig nem szeretném halogatni, 2-3 éven belül szeretnék. Viszont nagyon kevés bejelentett alkalmazotti jogviszonyom van, így a szülés után anyagilag nem járnék valami jól a juttatásokkal - akár itt, akár külföldön.

Neki már van egy majdnem felnőtt gyereke, nekem még nincs.

2012. máj. 3. 22:57
 7/13 A kérdező kommentje:
(Elnézést a félregépelésekért, de iszonyú fejfájásom van és így nehezen tudok arra kocentrálni, hogy összeszedetten írjak)
2012. máj. 3. 22:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Na akkor elmondom hogy nálunk hogy volt.

Nálunk a férjem tud tökéletesen angolul,én szinte semmit.A férjem is kijött Angliába,és pár hét után már dolgozott is.

9 hónapig én otthon tanulgattam a nyelvet,fogadott tanárral,tanfolyammal egybe kötve.9 hónapra rá követtem én is a férjemet.Angol tudásom abban kis is merült,hogy be tudtam mutatkozni,párszót tudtam magamról beszélni.De kint jött a hideg zuhany.Egy szót sem értettem,hiába tanultam otthon tanároktól.4 hónapig semmi állásom nem volt.Utána szerencsém lett.A férjem,és 1-2 barát segítségével kaptam munkát ha ő nem segítettek volna,még most sem dolgoznék.

Én azt mondom,hogy menj ki nyugodtan,mert egyedül egy szobát bérelsz,és sokkal jobban tudsz spórolni.Mire a férjed kijön meg tudod teremteni az új otthont ahol majd élni fogtok.A férjed sem fog először semmit érteni,de ha te dolgozol,és nem létminimumot keresel akkor egyenlőre kettőtöknek is elég lesz.Idővel kint ha elég talpraesett akkor kap melót a férjed is.De jó ha tudod:Nyelvtudás nélkül nem fog munkát találni.

2012. máj. 3. 23:14
 9/13 anonim ***** válasza:
én már 3 éve vagyok nő nélkül, simán ki lehet bírni
2012. máj. 3. 23:27
 10/13 anonim ***** válasza:
15%
Menj ki, és hátha összejön ott valami menőbb hapsival. Én megpróbálnám.
2012. máj. 3. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!