Mikor élhetem végre a saját életemet?
Neked nem szabadna vitatkozni...
Azt mondom (amit 54 is állított), hogy attól, hogy te ilyen kamasz voltál, még nem mindenki ilyen. Te mégis úgy állítod be, mintha tökéletesen tudnál mindent a 16/17/18 évesekről. És ha mindig magadból indulsz ki, és nem látod be az esélyét annak, hogy talán tévedsz, akkor sokkal könnyebben érnek kellemetlen meglepetések. (Ezt egyébként többé kevésbé személyes tapasztalatból mondom...)
"Na jól van, megyek mert ebédet főzök, gondoskodom a gyermekeimről. Már kimostam a ruháikat is, ki kell azt is terítenem. De lehet, hogy a 11 éves lányom megcsinálja, nagyon szeret teregetni. Hú...vagy lehet hogy ne hagyjam...? Talán bulizni kellene küldeni...? Á, nem hiszem, hogy elmenne, nagyon szeret segíteni. Most épp a kisöccsével társasozik. Nagyon szeretik egymást. Igen...jó anya vagyok."
Ez nagyon szép, csak éppen abszolút semmi köze nincsen se a jelenleg folyó vitához, se a kérdéshez (feltételezem ehhez kapcsolódoan írtad, de ez csak azt jelenti, hogy még a kérdést sem sikerült felfognod, rémes). Alapvető vitakultúrás hiányáról teszel tanúbizonyságot minden egyes hozzászólásoddal. Persze nem mondom azt, hogy mindenkinek jogi iskolát kell végeznie, hogy intelligensnek nevezhesse magát, de ez tényleg nem üti meg az elvárható szintet.
Ez marha vicces, én már megírtam a válaszom, a matek-szekálásához meg annyit, hogy világ életemben kitűnő voltam, matekból nem tudtam hármasnál jobbat összehozni, hiába volt rohadt jó tanárom. Elmentem hozzá, nem is értette mit keresek ott, úgy oldottam meg sorra a feladatokat, hogy szinte bele se kellett szólnia, erre megkaptam akár ugyanazt a dolgozatba és tessék, leblokkoltam és elcsesztem olyan piti dolgokon, hogy hihetetlen. Hiába gyakoroltam, meg jártam, nem ment akkor, amikor kellett. Azért nem kéne úgy hozzá állni a kérdezőhöz, mint aki semmit sem tesz a jegyéért matekból. Van olyan, hogy nem megy, azért mert X-nek megy, azért még nem fog mindenkinek, ezt a hülyeséget! Mindenkinek van szakterülete, nyilván neki nem a matek az, gondolom, ha mondjuk el akar menni a képzőművészetire szilikát szakra, akkor senki nem fogja hülyének nézni, amiért nem megy a matekozás, mikor gyártja a csini vázákat.
És marha jól elvagyok a matek nélkül, nem kellett az egyetemre, pedig az ország első egyetemén tanulok, nem selejteseket vesznek fel ide.
Nem üti meg a szintet? Na nézzük csak...két diplomám van...olyan állásom amiről álmodni nem mernél...emelett saját cégem a férjemmel...már most saját családi háza van mind a három gyermekemnek (igen, a meg nem született magzatunknak is)ebből kettő a Balaton partján. Hogy miből? A TUDÁSOMBÓL!!! Az INTELLIGENCIÁMBÓL, MŰVELTSÉGEMBŐL! Te akarsz ledegradálni engem??? Ki vagy Te, hogy jössz Te ehhez?!
Az pedig, hogy a lányom szívesebben segít Nekem, mint most a nyári szünetben a barátaival lógna azt jelenti, hogy nem vagyok anyának sem utolsó! Így jön a témához! Sajnos viszont a te felfogóképességed ezt nem láthatta át.
Megkérdeztem a lányom, hogy beszűkült vagyok-e. Okoztam Neki pár nagyon örömteli percet, olyan jót nevetett.(ezért köszönet Neked) A kérdésre kérdésre felelt: Anyu, hány 11 éves gyereknek van saját lakrésze?
Igaza van! Mert mi a családi házunkra külön szintet emeltünk Neki, ahol saját fürdőszobája és amerikai-konyhás szobája van, hogy saját kis élete lehessen. Egyenlőre a feljáró a nappalinkból van, a külsőt még nem szereltük fel, de majd ha idősebb lesz sor kerül rá. Ezt melyik beszűkült anya teszi meg???
Persze én főzök Rá, velünk eszik stb..., de pár év múlva amikor úgy gondolja bármikor használhatja a saját kis konyháját.
Én...beszűkült...összetennéd a két kezed ha 11 évesen saját birodalmad lett volna! Persze aki jól tanul, az az életben is ezt fogja kapni. Ő sem kitűnő és még csak nem is jeles tanuló. A matek nagyon nehezen megy Neki, hiába magyarázom. Képes akár éjfélig is matekozni délutántól, hogy megtartsa a 4-es szintet. Ő tényleg megfeszül érte. Tudom milyen mikor valakinek nehéz megtanulnia. De csinálja! Nincs egy négyesnél sem rosszabb jegye a bizonyítványban. nem vagyok maximalista, de elvárom azt a szintet amivel már tudni fog boldogulni.
Ha így folytatja, azt sem bánom ha hétköznap tanulási időszakban minden délután a barátaival lóg.
Beszűkült...aranyos vagy. :-D
Ó, hát akkor ezek szerint minden renden van nálatok! Akkor most mit is panaszkodsz? A nagynéni a matektanár, a szülők sikeresek diploma nélkül is, dől a pénz, sok a munka, Te nem kérsz ki semmit, nem hőbörögsz a szüleid ellen, szerinted jól tanulsz, még iskolaidőben is bulizhatsz, segítesz a házimunkában...neked nincs is problémád.
Vettem az adást, hogy az összes tanár utál (na ja!) az öngyilkos barátod miatt. Direkt nem akartam kommentálni. De ha ennyire ragaszkodsz hozzá: Nem hiszek abban, hogy a Téged tanító min. 5 tanár közül mindegyik utáljon. Ha pedig ez valós probléma lenne, akkor már régen iskolát kellett volna váltanod. Azzal csak az a baj, hogy akkor nem tudod mire fogni az eredményeidet. Nem igaz? :)
A hozzászólásaimat pedig olvasd át még egyszer és próbáld akkor már azt is felfedezni, hogy melyik hozzászólás kihez tartozik, mert ezzel is problémáid vannak. Ez is matek ám, logikafejlesztés!
Én befejeztem Veled, mert nincs foganatja annak amit írok, mint írtam még csak meg sem érintette az agyadat. Az elgondolkodás szintjén sem.
Ez nem azt jelenti, hogy Nekem van igazam, hiszen én is elgondolkodtam az általatok írtakon és kritikát is kértem a lányomtól, de engem igazolt, nem az ismeretleneket.
Úgy gondolom értelmes embertől elvárható, hogy elgondolkodjon és ez nem csak a felnőttek előjoga.
Sajnálom a szüleidet, mert nagyon nehéz lehet Veled dűlőre jutni, nem is csodálom, hogy vitába torkollik a beszélgetésetek. Csak egy dolog vigasztalhatja Őket, hogy Te ugyanezt fogod visszakapni a saját gyerekedtől és hogy talán egyszer majd belátod az igazukat.
Most már van jobb dolgom is, moziba megyünk a gyerekekkel, ideje indulnom.
A matek jegyed miatt pedig a továbbiakban aggódj Te magad!
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!