Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor élhetem végre a saját...

Mikor élhetem végre a saját életemet?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Teljesen a szüleim akarják irányítani az életemet. Sosem felelek meg nekik. Ha nincs éppen makulátlan rend ( minden nap takarítok) akkor azt hónapokig, évekig hallgathatom. Pedig minden nap főzök, rendet teszek, mosok, minden házimunkát megcsinálok. Ezt valahogy mégis elfelejtik. Állandóan csak a házimunkának élek, 17évesen. Bulizni nem igazán járhatok. Nyáron is választanom kell, hogy melyik nap mehetek el. Vagy péntek vagy szombat. Olyan nincs, hogy hétköznap, mert hát az micsoda dolog. Azt nem értem, miért akarnak tönkretenni? Én most akarok élni,nem 26 évesen, ahogy ők azt elképzelték. Én akkor már családot akarok. Egyszerűen annyira irányítani akarnak, hogy még azt is megmondják mit vegyek fel, nem érdekli őket, ha esetleg nekem az nem tetszik. A jegyeimmel sincsenek megelégedve, pedig nem vagyok rossz tanuló. Egyedül matekból van kettesem, azon kívül minden 3, 4, 5. A jó dolgaimat sosem értékelik. A rossz tulajdonságaimat nézik állandóan, és már lassan úgy érzem nem engem szeretnek, hanem azt a lányt akivé tenni akarnak. Én megértem, hogy féltenek, és nem tudják elfogadni, hogy felnőttem, de erre nem az a megoldás, hogy úgy kezelnek, mint egy kiscsoportos óvodást. Mikor lesz már végre egy kis magánéletem ?:(
2009. jún. 23. 13:25
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
Én már 15 éves korom óta dolgozok itt ott. Jelenleg ha összejön akkor egy kocsmában fogok dolgozni, hogy ne a szüleim tartsanak el. Alig eszek otthon, mert volt már ez is a probléma forrása, hogy én zabálni vagyok csak. Azóta szinte nem eszek. Nem tartom a szüleimet aranytojást tojó tyúkoknak.Ha megkérdezik van e pénzem, akkor azt mondom van, pedig egy forint sincs nálam.(Tehát nem azért nem mehetek el mert nem adnak pénzt.) A tanulásomról annyit, hogy a tanárok megutáltak. (Egy suliba jártunk a volt barátommal, aki miután szakítottam vele öngyilkos lett, ezért mindenki utál engem) tehát, ott szívatnak ahol csak tudnak, hiába tanulok órákig, nem kapok jó jegyet. Nem öltözködök kihívóan se, egyáltalán nem. Legtöbbször garbóban vagyok. Az a bajuk, hogy nem ilyen kis rózsaszín cuccokat hordok, hanem sötétebb színeket. Beszélni is próbáltam már velük, ordítozás, üvöltözés lett a vége. Na meg odavágják a cucctáskát, hogy lehet pakolni. Egyáltalán nem vagyok rossz. Amikor 4,5-ös átlagom volt se engedtek szinte sehová. Anyu sosincs otthon, mindent megcsinálok amit kér. Mire hazaérek az iskolából, ott vár a konyha amit rendbe kell tenni, tehát nem mondanám hogy én vagyok aki után pakolni kell.Elpakolok,kitakarítok, utána már nem tudok tanulni, annyit, olyan fáradt vagyok. Elköltözni nem akarok koleszba, mert nem hagyom itt a barátomat.
2009. jún. 23. 14:18
 12/60 anonim ***** válasza:
79%

A fiatal baratod miattad meghalt??? Jesszus! Akkor emiatt nem oltozkodsz rozsaszinbe hanem sotet cuccokba.

Teljesen normalisan viselkednek a szuleid szerintem. Egy heten egyszer boven eleg elmenni bulizni.

Inkabb tanuljal, hidd el azzal sokkal tobbre mesz. Tudom hogy te ezt most nem igy latod, hiszen ebben a korban a legtobb fiatal lazad, de hidd el hogy most tanulnod kell nagyon jol!

A baratod miatt nem mesz el koleszba???? Es akkor mi lesz veled erettsegi utan? Mit akarsz csinalni, bulizgatni?

Azert ha van baratod is mar, akkor te boven eljarsz otthonrol, boven foglalkozol te massal is a tanulas helyett.

Tanulj, picit legyel a baratoddal, picit szorakozz! Es ne haborogjal a szuleid csak jot akarnak neked!

2009. jún. 23. 14:48
 13/60 anonim ***** válasza:
62%

Most akkor órákon át tanulsz vagy a takarítás után alig tanulsz, olyan fáradt vagy...most akkor melyik is?

De nem is értem mi takarítanivaló van egy konyhában, ha Te reggel óta suliban vagy, anyukád alig van otthon, gondolom apukád is dolgozik, ha van tesód, akkor Ők is suliban vannak.

Még mindig azt mondom, hogy állj neki tanulni! Ez az egyetlen esélyed!

Egyébként hol dolgoztál 15 évesen? Mert 16 éves kor alatt illegális dolgozni és ezért nem is fognak kockáztatni a munkaadók.

Hú, nekem ez a rengeteg ellentmondás már egy kicsit sok. Biztos 17 éves vagy és nem 13?

2009. jún. 23. 15:56
 14/60 anonim válasza:
64%

Miért kell mindjárt kételkedni.Amugy meg nem minden a tanulás.Az nem old meg mindent.Aztán meg nem lehet mindenki kitünő.Nem mindenkinek megy ugy a tanulás és hiába erölteti,föleg a matek,nem lehet mindenki zseni.Én se voltam jó matekból.Aztán attól még tud az ember boldogulni az életében nem ezen mulik.Persze fontos mit tanul az ember,meg azért kell is csak nem mindenki egyforam kéépességű.

A másik mg,hoy azért a szülöknek se kéne anyra beleszolnia mindenbe egy ennyi idős lánynak.Na meg ha még segit is akkor egy szavk se leht.Más ennyi idős lányokra nem igen jellemző ez sajnos.Jobb lene ha aért hagynánk élni is és önálosulni én ugy látom.Én 27 éves vagyok.

2009. jún. 23. 16:54
 15/60 anonim ***** válasza:
73%

Neked még nincs gyereked, ez egyértelmű. Senki nem mondta, hogy kitűnőnek kell lenni. A matek kettes és a kitűnő között van ám átmenet, nem kell végletekbe esni!

Lehet boldogulni matek kettessel és más fontos tárgyakból hármassal is, de nem főiskolán, egyetemen. Csak az ember a gyerekének a legjobbat akarja és a tudás az, amivel mindig el tudod adni magad.

Az pedig nem normális dolog, hogy valaki 17 évesen nem segít otthon a szüleinek házimunkát végezni.

2009. jún. 23. 19:39
 16/60 A kérdező kommentje:
Nem 13éves vagyok, hanem 17. És szórólapoztam. Azt lehet.Nem az a szándékom, hogy leérettségizek és csak bulizgatok.Attól pedig, hogy nem megyek koleszba, még tanulhatok. Levelezőn szeretném elvégezni a főiskolát. Néha van, hogy órákig tanulok, mert muszáj egy dolgozatra, de amúgy általában egyszerűen már nincs erőm. És a kérdésem lényege nem az volt, hogy hogyan javítsak a jegyeimen, mert szerintem egyáltalán nem rosszak, csak a matek. De azt már leírtam, mért szemétkednek velem a tanárok. A matekot pedig ha megfeszülök se tudom felhozni kettesnél jobbra. Nem tehetek róla, de egyszerűen az nem megy. Rengeteg energiát fektettem már abba is. És igazából nem az a bajom, hogy rosszba vagyunk a szüleimmel, nem akarok elköltözni. Csak annyit szeretnék, hogy vegyenek már végre komolyan és engedjenek kicsit szabadabban, had legyen egy kicsi magánéletem. Nem elköltözni akarok, és nem háborgok a szüleimmel. Egyfolytában csak nyelek.
2009. jún. 23. 20:37
 17/60 Thurston válasza:
64%

"Teljesen normalisan viselkednek a szuleid szerintem. Egy heten egyszer boven eleg elmenni bulizni.

Inkabb tanuljal, hidd el azzal sokkal tobbre mesz."

Te felfogtad azzal a hülye fejeddel, hogy június van? (Nyár. Nincs iskola. Nem lehet mit tanulni. Nem kell korán felkelni. ?)

2009. jún. 23. 20:45
 18/60 A kérdező kommentje:
Nyáron is járok korepra. Szóval emiatt se lehet egy szavuk sem. Azt, hogy iskolaidőben nem engednek el hétköznap, azt megértem. De a nyár a pihenésről és a szórakozásról is szól. Természetes, hogy segítek otthon és megcsinálok mindent amire kérnek, de szerintem beleférne a munkába a szórakozás. És az esik rosszul, hogy ők ennyi idős korukban már majdnem házasok voltak, és önállóak. Kezelhetnének már kicsit felnőttként.
2009. jún. 23. 20:56
 19/60 Thurston válasza:
64%

"minek egy héten két nap menni bulizni? Nem két fillér, gondolom a szülők sem értékelik azt, hogy azt hiszed ők az arany tojást tojó tyúkok... "

Igaz-igaz. Rettenetesen drága mulatság kiülni egy játszótérre a barátaiddal, és beszélgetni. Vagy filmet nézni a barátodnál.

"Nem mindenkinek megy ugy a tanulás és hiába erölteti,föleg a matek,nem lehet mindenki zseni."

Ez így van. Megnéznék a válaszolók közül pár embert (akik mondjuk már harminc körül vannak), hogy miként kezdenének hozzá egy-egy olyan feladathoz, amik a mai tananyagban már úgymond "alap" dolgok. (És persze amit az életben nem fogsz használni.)

Az a baj veletek, hogy nagyon beszűkültek vagytok. Meggyőződésetek, hogy egy gyereknek nem lehet igaza, mert buta, meg lázad, meg f@szom. Remek szülők lesztek/vagytok.

2009. jún. 23. 20:56
 20/60 A kérdező kommentje:
Az utolsónak igaza van. Soha nem költök sokat. Ha elmegyünk valamerre, akkor az erdőbe megyünk sütni, vagy gitározni vagy csak úgy üldögélni és beszélgetni. Egyedül gyrosra költök, mert azt nagyon imádom. De szerintem azért néha belefér.
2009. jún. 23. 21:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!