Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülnétek 36 évesen még?

Szülnétek 36 évesen még?

Figyelt kérdés
Van egy 11 és egy 1 éves lányom. Szeretnék még egy gyereket szülni két év múlva. Akkor én 36 éves lennék, a férjem 38. Szerintetek már öregek lennénk hozzá?

2012. máj. 2. 10:36
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
72%

Magyarországon még mindig túl sok a begyepesedett gondolkodású egyén. A fejlettebb országokban általában később szülnek a nők gyereket, 30 éves koruk után és nem szólják, nem nézik le a nőket emiatt, sőt még a férfiak viszonyulási is sokszor pozitívabb a feleségükhöz, például a házimunka közös, a gyereknevelésben is jobban kiveszik a részüket. Persze ott más élet van és nem mindenkire jellemző, mindig van ellenpélda, csak kicsit általánosítottam.

Szerintem nem késő szülnöd, csak lehet többet kell majd járnod orvosi ellenőrzésekre a terhességed alatt, de a gyerek érdekében mindent. Aki meg azt mondta,hogy nagymamakorú leszel mire a gyerek felnő az nem igazán van tisztába a világ változásával és az egyéni adottságokkal, sok 30-40 es nő jobban néz ki, mint jó pár 20-as éveikben élő, meg még lehetne sorolni példákat. Aki meg azért megszól, mert későn szülsz, azzal meg azért nem kell foglalkozni, mert intelligencia szintben nem áll magaslaton.Szóval, konzultálj az orvosoddal és vágj bele.

2012. máj. 2. 16:02
 42/49 anonim ***** válasza:
76%
Nem mondom hogy első gyereket nem szülnék 36 évesen, mert mi van ha addig nem jön össze? :S De jobban örülnék ha az első még huszas éveimben jönne, a második 30-31, és utána ha egészségesek vagyunk, mindenünk megvan és véletlenül összejön még egy baba, szerintem nem bánnám.
2012. máj. 2. 20:15
 43/49 anonim ***** válasza:
74%
Miért kell lepontozni azt, aki azt írja, hogy nem szülne? Nem, nem szülnék 36 évesen, mivel ez volt a kérdés, szerintem nem válaszolhatja mindenki ugyanazt.
2012. máj. 2. 21:16
 44/49 anonim ***** válasza:
70%

A pontozás arra le kitalálva, hogy a válasz hasznosságát mutassa, de ezen az oldalon mindenki mindent hitvitaként kezel, ami önmagában röhejes.

35 éves kor felett jelentősen megugrik az egészségügyi kockázatok előfordulási valószínűsége, ez tény. Ezzel felesleges vitatkozni. Ennek ellenére sokan szülnek ebben a korban, mert ekkorra találnak párt, ekkorra rendeződnek az anyagiak, újabb kölket akarnak, stb. Ha valaki mindenáron szülni akar, akkor az tojik a statisztikára, tojik mások véleményére és igaza is van. Az ő élete, az ő döntése, ha gond van, az is az ő baja lesz.

Felesleges ezen vitatkozni. A kérdező feltett egy kérdést, nyilván arra kíváncsi, hogy hányan felelnek igennel, hányan nemmel. Minden válasz egyformán hasznos.

Csak ezt a sok agyatlan libának is fel kellene fognia végre.

2012. máj. 3. 10:01
 45/49 anonim ***** válasza:
63%

36 éves vagyok.Van egy 15 és egy 12 éves gyermekem és 28 hetes terhes vagyok.Tervezett baba.Jobb az összes lelet eredményem mint bármikor az előző terhességeknél.Napi 8 órában álló munkát végzek,semmi bajom.Jobban érzem magam,mint bármikor.Ha 35 fölött szülsz az orvosok jobban odafigyelnek rád,több az ajánlott vizsgálat amivel kiszűrhetik az esetleges rendellenességeket.

Vágj bele nyugodtan!

2012. máj. 3. 17:56
 46/49 anonim ***** válasza:
17%
Előző, gondolom, örülnek a gyerekeid, hogy úgy nyilatkozol, hogy a mostani babával boldogabb vagy. Kedves vagy.
2012. máj. 3. 19:51
 47/49 anonim ***** válasza:
35%
36 évesen ugyan lehet még az ember kellően fitt egy gyerekszüléshez, de a várható kockázatok akkor is nagyobbak. És nem feltétlenül az anya oldaláról. A 36 éves és a 20 éves petesejt között óriási a különbség. Minél öregebb, annál több károsodás, mutáció történhet. Lehet anyuci szuperfitt, ha a magzat genetikai anyaga...hmm... hát olyan.
2012. máj. 4. 15:51
 48/49 anonim ***** válasza:
19%

De nyugodtan lehet figyelmen kívül hagyni a tényeket...

Ostobák.

2012. máj. 5. 19:19
 49/49 anonim ***** válasza:
19:51-es! Nem azt írta, hogy boldogabb, hanem hogy egészségesebbnek érzi magát. Nem írom, hogy tanulj meg szöveget értelmezni, mert amire elvégzed a 8 általánost, már valószínűleg menni fog.
2012. máj. 5. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!