Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülnétek 36 évesen még?

Szülnétek 36 évesen még?

Figyelt kérdés
Van egy 11 és egy 1 éves lányom. Szeretnék még egy gyereket szülni két év múlva. Akkor én 36 éves lennék, a férjem 38. Szerintetek már öregek lennénk hozzá?

2012. máj. 2. 10:36
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
82%

Én 38 éves vagyok,és nem szülnék már többet.Nem azért mert öreg lennék hozzá vagy ilyesmi(nem érzem magam öregnek)

Hanem azért mert én érezném magam kínosnak ha a lányom(18)gyermeke csak pár évvel lenne fiatalabb a nagybátyánál vagy nagynénjénél.A lányom azt mondogatja,hogy ő is 20-22 évesen szeretne szülni.Így elég kevés lenne a korkülönbség a testvér és unoka között.

A másik meg azért nem szülnék,mert most vagyok abban a korban és időben,hogy újra élvezhetem az életet,szórakozhatok.A lányom amikor kicsi volt,nem igazán volt segítségünk nagyszülők részéről,és anyagilag is nehéz volt egyedül felnevelni.Így a szórakozásom annyiban merült ki,hogy azt csináltam ami a lányomnak is jó volt.

A szórakozás alatt nem a lerészegedést vagy discót értem.

PL: Végre megvehettem álmaim motorját,és végre végig motorozhatok Európán keresztül.(kisgyerekkel ez nem lett volna megoldható)Végre utazhatok,túrázhatok akár külföldre is.Régebben is mentünk a lányommal,de a pénztárcánkhoz mérten.

Szóval én személy szerint ezért nem szülnék.De ha valaki akár 40 évesen is vállalja,akkor feltételezem,hogy mindent végig gondolt.Mindent eltervezett,és tudja,hogy bírni fogja nem csak lelkileg felnevelni(ugye a türelem a kicsik felé) hanem anyagilag is el bírja tartani akkor miért ne vállalhatná??

Én sok sikert kívánok a terveidhez.

2012. máj. 2. 11:40
 22/49 anonim ***** válasza:
64%

Csak akkor ha az lenne az első.

Egyébként nem.

2012. máj. 2. 11:46
 23/49 anonim ***** válasza:
82%

Én szülnék. Főleg harmadik gyereket.

Öregek csak akkor vagytok hozzá, ha annak érzitek magatokat. :)

2012. máj. 2. 11:48
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Anyum 17 volt mikor engem szült, 25 mikor a hugomat, és 37 mikor az öcsémet, szóval szerintem egész nyugodtan.

36 hkm

2012. máj. 2. 11:49
 25/49 anonim ***** válasza:
86%

Öregek épp nem vagytok:)

Viszont ezt Te tudod! A körülmények, anyagi, egészségi stb.

Azt tudom, hogy én most 43 évesen már élvezem a szabadságom,olyan értelemben, hogy felnőtt gyerekeim vannak.A lányom most érettségizik, 19 éves , a fiam már dolgozik 22.Mi meg holnap leszünk 25 éves házasok!

Majd az unokáimmal fogok csak babázni:)

2012. máj. 2. 11:52
 26/49 anonim ***** válasza:
78%
anyagi helyzettől függ, ha jó akkor még 42 évesen is.
2012. máj. 2. 11:53
 27/49 anonim ***** válasza:
84%
én 24 vok és van egy 10hónapos lányom,anyám 46,apám 47 és van 3.nak egy véletlenül sikerült 8 éves öcsém!ilyent már bűn mondani,de már nm kellet volna bevállalni!nincs türelmük hozzá!nm azt a nevelést kapja amit mi a húgommal kaptuk!de mindenki maga tudja!
2012. máj. 2. 11:59
 28/49 anonim ***** válasza:
37%
36 evesen, + 2 ev 38 evesen? Szulestol nem felnek, viszont egy gyermeket felnevelni is kell, ami a nehezebb resze ennek, ezt tapasztaltam, ezert mar ebben a korban nem vallaltam, pedig a parom meg szivesen vallalt volna egy babat. TEhat ezt neked kell eldonteni, viszont nem artana egy teljes orvosi kivizsgalast elvegezned elotte, mivel oregszel, egy szervezet mar lefele epul lassan...
2012. máj. 2. 12:01
 29/49 anonim ***** válasza:
85%
Én igen. Én első gyerek voltam, és anyu 35 évesen szült, szóval simán.
2012. máj. 2. 12:02
 30/49 anonim ***** válasza:
49%
ÉN nem. Szintén orvostanhallgató vagyok, mint az egyik válaszoló, de én már pocakosan szeretném kézhez kapni a diplomámat, és még a rezidensképzés előtt szülni (tehát 24-25 körül). Édesanyám 25 volt mikor engem és 38-40 mikor az öcséimet szülte, ég és föld a különbség. Sajnos már fele annyi türelme sincs, mint velem, sokkal jobban megviselte a terhesség, mind a kettő koraszülött lett (25 ill. 30. héttel), szóval én láttam minden egyes hátrányát, ami csak lehet a késői terhességnek. Nem véletlenül nő meg a betegségek valószínűsége 30-35 feletti terhességeknél. Summasummarum ÉN nem szülnék.
2012. máj. 2. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!