Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek azokrol a...

Mi a velemenyetek azokrol a nokrol akik nem akarnak gyereket?

Figyelt kérdés

Van nehany baratnom akik gyerek nelkul kepzelik el az eletuket. Nekem furcsa ez, vagy csak en gondolkozok maradian?

12 eves lany anyukaja

2009. jún. 22. 21:41
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
81%

en is talalkoztam olyan nokkel ill ferfiakkal akik nem akarnak gyereket, mert vagy azt mondtak tul onzok, vagy h nem tudnak a fuggetlensegbol feladni es igy inkabb nem akarnak gyereket. engem meglepett de nem nezem le oket.

a karriert meg a gyereket igenis ossze lehet egyeztetni. nem kell sem az egyikrol sem a masikrol lemondani. nem egy not lattam akik nagyon ugyesen megoldottak a kettot egyutt. es jomagam ugyanazt teszem. Igaz ehhez kell egy olayn csaladi hatter ahol a papa is rengeteget besegit ill a nagyszulok. az igaz mint olyan h ido sajat magamra az mar nem sok marad. de ez a legkevesebb.

nalam pl az volt h hiaba ertem el gyonyoru karriert, jo fizetes, kello szabadsag, jo munkahely, olyan munka amit imadok csinalni, haz, ceges auto, minden ami kell, DE az eletem nem volt kerek es meg sem voltam boldog. MERT hianyzott vki, egy szereto ferj es egy kisbaba. Mi a karrierem ellenere tobb babat tervezunk. igy h van egy szereto ferjem es egy picuri azt modnom most mar kerek az eletem, es boldog vagyok.

az elso hozzaszoloasok kozott olvastam egy fiatal 21 eves lany commentjet h a 30 ev felett szulo nok selejtesek. ezt kikerem magamnak!!! alig 35 evesen szultem mikor pici megfogant 34 eves voltam. Az egesz terhessegem sima volt, nem voltam beteg nem voltak bajaim nem voltam faradt. genetikai UH is jol sikerult a baba egeszseges, nem votl terhessegi cukrom, magas vernyomasom semmi. en vegig dolgoztam mig a pici megszuletett idore szuletett nem lett koraszulott semmi. Fitt voltam es birtam dolgozni. Ugy votlam vele ha nem birom akkor elobb abbahagyom a gyerek egeszsege a lenyeg de mivel jol birtam vegigdolgoztam a terhessegem.

vannak 20on evesek akiknek midnen bajuk van, es nem feltetlen h geszseges gyermek suzletik mert vki 30 alatt szul. az igaz h a riziko nagyobb de ettol meg egy 30 ev feletti nonek is lehet egeszseges gyermeke.

en legalabb meg tudok adni a picinek mindent ami kell neki a nagybetus elethez. es nem kuncsorgok segleyert es nem mondom h nem veszem meg mert draga.

2009. jún. 23. 03:48
 32/51 anonim ***** válasza:
94%
Előfordul, hogy valakiből családi okok miatt teljesen hiányzik az anyai ösztön, én is ilyen vagyok, és ebben az esetben mindenkinek jobb, ha nem szülök gyereket. Lehet elítélni, de ez van, legalább meg lehet magyarázni, de úgy látom, felesleges, mert itt úgyis lehurrogják azt, aki őszintén megmondja az igazat. Sajnos az általános megítélés miatt jobb hallgatni, többször én sem fogok válaszolni ilyen kérdésre, pedig már volt párszor.
2009. jún. 23. 07:53
 33/51 anonim válasza:
95%
A legjobb barátnőm sem akar. 35 évesek vagyunk, nekem 7 évesek lesznek az ikreim. Egész életemben gyereket akartam és nem értettem azokat a nőket, akik nem. Most, hogy vannak és imádom őket, mostmár megértem. Semmiben nem szenvedek hiányt, mindent megtehetek amit eddig, csak másképp. A barátnőm imádja a gyerekeimet, de minden nap megerősitjük őt abban, hogy ez a "diliház" nem neki való.:)
2009. jún. 23. 08:38
 34/51 anonim ***** válasza:
96%

22:19 noha már sok választ kapott én is üzennék neki.

Nos, én 30-hoz közel járok, havi 90 E-t keresek. Anyukám és apum most lettek munkanélküliek szinte egyszerre. Egyedül én keresek, és itt van plusszban egy 90 nm2-s ház. Ja és mellesleg most fejezem be az egyetemet ami szintén pénzt emészt fel, és pechemre olyan szakos vagyok, amiben a munkalehetőség nulla. A helyzetem most kilátástalan, és mire rendeződik valaha én már jóval túl leszek a szülőképes koron. Ha szerinted ilyen körülmények között is szülnöm kellene, akkor légyszi te ne szülj gyereket mert esküszöm beteg vagy !!!

2009. jún. 23. 08:49
 35/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felnőtt ember lévén mindenki el tudja dönteni, hogy szeretné leélni az életét, ezért én nem ítélkezem azok felett, akik nem akarnak gyereket. Nekem is van már egy csemetém és tapasztalatból tudom, hogy a gyerekért nagy áldozatokat kell hozni. Rengeteg törődést, türelmet, szeretetet igényel. Ha valaki úgy érzi, hogy ezt nem tudja neki megadni, akkor inkább tényleg ne szüljön gyereket. Mert az anyagiakon túl erre is szüksége van a gyereknek. Én viszonylag fiatalon (22 évesen) szültem, de ehhez kellett találnom egy megfelelő embert is, aki a társam lesz mindebben. Aki nem találja meg a megfelelő embert a gyermekvállaláshoz, az szintén nehéz élet elé néz, ha mégis szül. Mert manapság már rengeteg az egyedülálló anya és nagyon nehéz lehet az anyagiakat és az érzelmi hátteret is egyedül megteremteni. Tehát abban, ha valaki nem akar egyáltalán gyereket benne lehet az attól való félelem, hogy anyagilag, érzelmileg nem tud neki mindent megadni vagy benne lehet az is, hogy nem tud vagy nem akar bizonyos dolgokról lemondani vagy egyszerűen nincs olyan biztos kapcsolata, amiben a gyermekvállalás egyáltalán szóba kerülhet.
2009. jún. 23. 10:19
 36/51 anonim ***** válasza:
96%

En majd egyszer szeretnek gyereket, de csak akkor,ha elojonnek az anyai osztononeim,amiknek egyenlore se hire, se hamva! Anyukam ilyen idos korban (24) szulte a noveremet, de en nem tudnam elkepzelni,h en most anya legyek.

Vannak nok,akik nem az anyasagra szulettek es en tiszteletben tartom oket es a dontesuket. Akik szidjak ezeket a noket,azok unintelligensek szamomra.

2009. jún. 23. 10:24
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerekhez kell egy megfelelő apa is, akárkinek nem szülök.
2009. jún. 23. 10:35
 38/51 anonim ***** válasza:
2009. jún. 23. 10:42
 39/51 anonim ***** válasza:
2009. jún. 23. 10:51
 40/51 anonim ***** válasza:
93%

Aki úgy gondolja, hogy nincs teljes élet gyerek nélkül, azt megkérdezném, hogy a meddő nőknek is ugyanezt mondaná? Az is érdekes, hogy aki azt nyilatkozta, hogy nem szeretne gyereket, azt lepontozták. Pedig senkit sem biztatott arra, hogy ugyanígy tegyen, csak leírta a véleményét... Részemről nem szeretnék gyereket. Egyszerűen nem vágyom rá, nem tudom ennél jobban elmagyarázni. Szeretem őket nagyon, szívesen vagyok együtt velük, de nem vágyom sajátra.

"Borzasztó kényelmes más pénzén élősködni és csődbe vinni az országot, mert Miss Kényeske nem hajlandó pelenkát mosni és éjszaka felkelni a gyerekhez, valamint képtelen lemondani a wellness-hétvégékről meg a havonta két pár új cipőről."

Más pénzén élősködni? Szerinted nem létezik magánnyugdíj meg félretett pénz? Az, hogy valaki nem vállal gyereket, még nem azt jelenti, hogy nem dolgozik. Sőt. A wellness-hétvégét és a havi két pár cipőt ki kell fizetni valamiből. :D

2009. jún. 23. 11:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!