Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor anyunak van igaza,...

Most akkor anyunak van igaza, vagy nekem?

Figyelt kérdés
Anyukam nagyon idegesito neha... pl. minden etkezesnel az a baja, hogy miert rakok magam melle vizet, es iszom max ketszer belolle eves kozben. Azt mondja ugy eszek mint a reszegesek, eszek, es iszok. Nem ertem miert baj az, ha iszok ket korty vizet eves kozben? A masik, hogy miert eszek annyi edesseget (naponta 1 tabla csoki es max meg egy fagyi)? Szerintetek normalis dolgok ezek, vagy anyunak van igaza? 25L
2012. ápr. 28. 12:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Az lenne a normális, ha ilyenekbe nem szólna bele, felnőtt nő vagy, aki otthon lakik. Max. az együttélés szabályait szabhatná meg anyukád, nem értem az ilyet...

Én is ittam evés közben, még a levesnél is bölcsis korom óta. Soha, semmi gondom nem volt belőle. Sőt magamon tapasztalva így kevésbé hízik el az ember, mert a kajától és a víztől/üdítőtől hamarabb eltelítődik, mintha csak enne-enne. Az utóbbi fél évben ritkábban veszünk üdítőt, így nem szoktam inni evés közben. Meg is látszik rajtam, felszaladt pár kg felesleg :S

2012. ápr. 28. 13:50
 22/26 anonim ***** válasza:
86%

igen, a cukrodat nézesd meg. az egyik jel, hogy nagyon kívánja a vizet az ember, és sokat iszik

viszont ilyen nincs, hogy nem illik inni evés közben.

akkor miért lenne az az illemszabály, hogy evés közben megtörlöd a szárat, és utána iszol, hogy ne zsírozd össze a poharat ??!!!

szóval szerintem baromság, igyál csak

a csokit meg fogd vissza, még heti 1 tábla is soknak tűnik!!!

én sem gondoltam, hogy így járok a csokikkal :(

2012. ápr. 28. 14:26
 23/26 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem nem az illem miatt nem "jó", ha evés közben iszunk.

Ennek egyszerű biológiai magyarázata van: felhígul a gyomorsav, az emésztés tovább tart, nagyobb megterhelés a szervezetnek.

Persze még senki nem halt bele, nem is történik komoly baj, ha evés közben isztok. Csak egyszerűen jobb, ha kicsivel étkezés után isztok, mert addig a nyállal összekevert falat (a nyál is bontja az egyszerű szénhidrátokat) a savas közegben tovább emésztődik, és hamarabb jut le a táplálék a belekbe. Nem lesz időskorban refluxotok, nem puffadtok stb. Egyszerűen ennyi a magyarázat.

2012. ápr. 28. 15:02
 24/26 anonim ***** válasza:
84%

A halálom, ha valaki beleszól a másik étkezésébe! Ha kívánod igyál, én is iszok mindig ebéd közben. Hogy miért? Mert jól esik! Miért kéne ezt megvonnom magamtól. Én mondjuk nagyon keveset eszem, szerencsére soha senki nem szólt bele. De ismerek olyan családot, ahol a szülők szerint addig nem lehet felállni az asztaltól amíg el nem fogy az étel. Ez szerintem brutális kínzás! Nálam van úgy, hogy egy falat megmarad, mert tudom, ha megeszem órákig émelygek! Mindenki más, a szervezet nem véletlenül jelez, hogy inni kéne.

A csoki tényleg sok, de ezt én kőnnyen mondom, mert nem vagyok édesszájú.

2012. ápr. 28. 15:02
 25/26 anonim ***** válasza:
74%

12:52 és 12:56 vagyok. Az jutott eszembe, hogy ez az egész evés előtt-közben-után nem iszunk dolog csakis az egészen kicsi gyerekeknél állja meg a helyét. Amikor totyis, nem biztos, hogy tudja még a mértékeket, nekünk kell rá figyelnünk, hogy egyen is, mert ha túl sokat iszik, akkor valóban nem lesz hely az ételnek (hisz így fogynak a fogyókúrázók). A "nem állunk fel az asztaltól az utolsó falatig" című szabály szintén a gyereknevelésből ered, amikor a kisgyerek örökmozgó, szinte percenként elrohanna játszani, közben összerázza magát, hányhat is. De közben az adagot is mi porciózzuk ki neki, tehát valószínűsíthető, hogyha végig az asztalnál marad és megeszi, akkor nem eszi túl magát, nem lesz tőle rosszul, hanem pont elég lesz.

Azonban ezeket a szabályokat felnőtt, önmagát kontrollálni képes, önálló embernél alkalmazni őrültség. Van az a kor, amin túl már nem szólunk bele a másik étkezésébe, mert jobban érzi ő maga, hogy mit és hogyan kíván. Nem a tábla csokira gondolok, mert azt persze el lehet mondani, hogy sok, de azt is csak azért, mert baj lehet belőle (pl. cukorbetegség). De a normál vízivás már a felnőtt egyén dolga, akár evés közben is.

2012. ápr. 28. 15:28
 26/26 anonim ***** válasza:
68%

#23-nak: az addig rendben is lenne, hogy étkezés közben, után azért nem olyan jó inni, mert higítja a gyomorsavat és rontja az emésztés hatásfokát. De ez csak abban az esetben jó így, ha cserébe evés előtt degeszre issza magát vízzel, hogy meglegyen a vízadagja. (És tele víz hassal kevesebbet is enne.)

A másik dolog viszont, hogy ha KÍVÁNJA a vizet, akkor innia kell. Főleg, ha száraz az étel. Azért szomjas az ember, mert folyadékra van szüksége. Ha nekem megtiltanák, hogy igyam, nem tudnék másra gondolni, csak a mérhetetlenül gyötrő szomjúságra... :)

2012. ápr. 28. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!