Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor anyunak van igaza,...

Most akkor anyunak van igaza, vagy nekem?

Figyelt kérdés
Anyukam nagyon idegesito neha... pl. minden etkezesnel az a baja, hogy miert rakok magam melle vizet, es iszom max ketszer belolle eves kozben. Azt mondja ugy eszek mint a reszegesek, eszek, es iszok. Nem ertem miert baj az, ha iszok ket korty vizet eves kozben? A masik, hogy miert eszek annyi edesseget (naponta 1 tabla csoki es max meg egy fagyi)? Szerintetek normalis dolgok ezek, vagy anyunak van igaza? 25L
2012. ápr. 28. 12:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
32%

Hát az biztos hogy nem tűrném el, hogy a lányom egészségtelenül étkezzen, a napi 1 tábla csokit kidobnám az ablakon. De mivel 18 fölött vagy így nem szólnék bele.

De napi 1 táblát megenni..úristen.

2012. ápr. 28. 12:49
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy kinek van igaza. Az az igazán gáz, hogy 25L létedre ilyeneken civakodtok.
2012. ápr. 28. 12:50
 3/26 anonim ***** válasza:
3%
Biztosan tudja, aki étkezés közben iszik, nagyobb valószínűséggel keletkezik gáz a beleiben, és félt attól, hogy nehogy elhízzál a sok édességtől.
2012. ápr. 28. 12:50
 4/26 anonim ***** válasza:
1%

A szüleim arra szoktattak, hogy étkezés után iszunk egy pohár vizet, amennyiben úgy érezzük, hogy kell. A leves után nem leszünk szomjasak, hiszen az már eleve folyadék, ma második után, ha az olyan, hogy kívánja a vizet, akkor igen. De pl. egy főzelék után nem biztos, hogy valóban szomjas leszek.

A napi tábla csoki, és a fagyi: nézz a tükörbe, ha most még nem is vagy túlsúlyos, előbb-utóbb az leszel. Tehát én ezeket napi rendszerességgel egész biztosan nem enném.

2012. ápr. 28. 12:51
 5/26 anonim ***** válasza:
84%

Az ivásban nincs. Inni kell. Anyudban az ezeréves berögződések dolgoznak még, amikor kifejezetten tiltották a családokban az evés előtti és közbeni ivást. Utána ihattak pár kortyot. Kifejezetten egészségtelen dolog ez, aki nem bírja, azt nem is lehet erre kényszeríteni. Van, aki alkatilag kevesebbet iszik, annak talán megy, de aki nem ilyen, annak kínzás.

Még jó, hogy nekem megengedték az ivást, mert az én nagyszüleim és szüleim is eszerint az elv szerint nevelkedtek. Viszont azt látták már kicsi koromtól (26 éves vagyok), hogy nem bírok tovább enni, ha nem ihatok, és ez a mai napig így van. Egyszerűen szinte belefulladok a kajába, alig van nyáltermelésem, tapad össze-vissza a számban a kaja, innom kell. Nem is egészséges, ha az ember csak az egyiket csinálja, enni ÉS inni is kell, az ember így táplálkozik.

A tábla csoki pedig valóban sok. A fagyi nem. Elhízhatsz. Egy időben én is mindennap sok édességet kívántam, de szerencsére ez elmúlt. Vannak ilyen időszakai az embernek.

2012. ápr. 28. 12:52
 6/26 anonim ***** válasza:
84%

12:51! Megdönteném én ezt az ezeréves baromságot, hogy a leves folyadék és nem kell rá inni. Én még leves közben is iszom, ugyanis:

A leves SÓS! S mint minden sós dolog, ez is szomjúságot okoz. Továbbá a leves nem ital, hanem étel, ha ital lenne, akkor szomjúság ellen vigyél magaddal fél liter levest egy ásványvizes palackban, és idd azt, ha megszomjazol! Nem tudom, mennyire oltaná a szomjadat!

2012. ápr. 28. 12:56
 7/26 anonim ***** válasza:
69%
annyit iszol amennyit akarsz és ha az az 1 tábla csoki magas kakaótartalmú akkor azzal sincs gond
2012. ápr. 28. 12:57
 8/26 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem, tekintettel arra, hogy felnőtt vagy, elég nevetséges, hogy beleszól a dolgaidba ilyen szinten.

Én nem ennék napi egy tábla csokit, de ez abszolút a te döntésed, főleg, ha mondjuk a saját pénzeden veszed, és nem a család elől eszed el. Semmi köze hozzá igazából.

Mondja el a tanácsait, de ne ezen pörögjön folyton.

2012. ápr. 28. 12:57
 9/26 anonim ***** válasza:
86%

Neked adok igazat kérdező de a napi 1 tábla csokit hanyagold szerintem az tényleg sok.

Én sem értem.Vannak idősebbek akik szerint csak ebéd után lehet inni.Nem tudom honnan jött ez az idióta szokás.Leves közben is szoktam inni.Egyáltalán nem illetlenség máshol is isznak étkezés közben.

Sajnos ez az idősebb generáció gyöpös , befásult , beszűkült látókörű.Neked van igazad , ne is foglalkozz ezzel a hülye szokásával.Nekem sikerült édesanyámat leszoktatni erről a hülye szokásról évekkel ezelőtt.

2012. ápr. 28. 13:10
 10/26 anonim ***** válasza:
76%

Egyetértek, ez az evés előtt és közben nem iszunk (sőt még utána se) egyszerűen nonszensz! A levesek egy része pedig valóban meglehetősen sós.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem börtönben vagy meg egyáltalán ez az élet, nem valami kínzótábor! Hogy lehet így viselkedni, tiltani a folyadékfelvételt?! Ha valaki szomjas, hadd igyon!

Persze értem, hogy nem szerencsés evés közben vedelni, de ha valakinek így esik jól, nem értem miért kellene még ezt is tiltani.

Mindenesetre az a napi 1 tábla csoki és még a fagyi is valóban nem egészséges, de a te döntésed.

2012. ápr. 28. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!