Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor anyunak van igaza,...

Most akkor anyunak van igaza, vagy nekem?

Figyelt kérdés
Anyukam nagyon idegesito neha... pl. minden etkezesnel az a baja, hogy miert rakok magam melle vizet, es iszom max ketszer belolle eves kozben. Azt mondja ugy eszek mint a reszegesek, eszek, es iszok. Nem ertem miert baj az, ha iszok ket korty vizet eves kozben? A masik, hogy miert eszek annyi edesseget (naponta 1 tabla csoki es max meg egy fagyi)? Szerintetek normalis dolgok ezek, vagy anyunak van igaza? 25L
2012. ápr. 28. 12:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem vagy túlsúlyos, akkor mindegy, hogy mennyi csokit eszel. Ha túlsúlyos vagy, csökkentsd a csokievést. Minél több vizet iszol, annál jobb. Étkezés előtt, közben, után, helyett, mindegy.
2012. ápr. 28. 13:15
 12/26 anonim ***** válasza:
73%
Sz*rd le anyád véleményét.
2012. ápr. 28. 13:18
 13/26 anonim ***** válasza:
21%

Az tény, hogy evés közben nem illik inni. Aki szerint a sós leves nem oltja a szomjat, annak igaza van - de ha a leves nincs elsózva, akkor oltja a szomjat.

Más kérdés, hogy otthon nem feltétlen lenne muszáj betartani az összes illemszabályt. Viszont ha anyukádnál élsz, akkor be kell tartani, ha ő így akarja.

Az édességgel kapcsolatban igaza van, mert a napi egy tábla csoki és még egy fagyi a legjobb kiindulás a cukorbetegség és elhízás felé vezető úton.

Legyél okosabb, és fogadd el, amit mond. Aztán majd ha elköltözöl, azt csinálsz, amit akarsz. Emlékszem, amikor elköltöztem otthonról, nekem is az volt az első, hogy vagy két hétig édességen és édes gyümölcslén éltem. De aztán normalizálódott, és ma már belátom, hogy fontos a mérték.

2012. ápr. 28. 13:20
 14/26 anonim ***** válasza:
66%
csoki helyett válasz étcsokit az jobb valamivel.
2012. ápr. 28. 13:20
 15/26 anonim ***** válasza:
89%

Csatlakozom, nagyszüleim is úgy tartották, hogy evés előtt vagy közben nem szabad/illik (vagy legalábbis nem kellene) inni. Még kiskoromban voltak ebből viták, mert én minden ebédet úgy kezdtem, hogy megittam egy nagy pohár vizet. Egyrészt azért, mert akkor nem eszik annyit az ember (segít formában maradni), másrészt azért, mert napközben mindig játszottam vagy valami (most pedig dolgozom) így sokszor nem álltam meg inni.

Butaság ennyire szigorúan élni, ha szomjas ez ember, hát igyon, és kész.

Jó, hogy az nincs megszabva, hogy hányszor vehetünk levegőt percenként...

2012. ápr. 28. 13:31
 16/26 anonim ***** válasza:
85%

Számomra a nem elsózott leves sem oltja a szomjat, mert meleg! Ugyanúgy megiszok utána 1-2 pohár hidegebb (szoba hőmérsékletű, vagy enyhén behűtött) vizet, mert nekem úgy kellemes.

De lényegtelen, mert szerintem ez emberfüggő is, hogy ki mennyire szomjazik meg a különböző ételektől. Az viszont egy vicc, hogy nem ihatunk, inkább kínozzuk magunkat és szomjazzunk.

Egyébként komolyan kérdezem, hogy aki szerint evés előtt nem lehet inni, akkor mégis hogyan? Evés előtt hány órával kell felfüggeszteni a dolgot? Nevetséges.

2012. ápr. 28. 13:39
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Ez ugyanakkora idióta szokás mint hogy valakik szerint evés közben nem lehet beszélni.Nem tudom hogy ők hol élnek vagy hol éltek de nagyon szűk látókörűek.

Hülye , idióta aki szerint nem lehet inni meg beszélgetni evés közben.

Magyarországot megfojtsa a konzervativizmus.....

2012. ápr. 28. 13:44
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Fura, nálunk eleve úgy nézett ki az ebéd, hogy ki voltak pakolva poharak és mindenkinek a kedve szerinti innivaló (nekem pl limonádé). Aztán mindenki töltött és ivott, amikor jól esett. Ha evés közben, akkor, ha utána, akkor.

Ilyenről még nem hallottam, hogy evés közben nem lehet inni. (folyadékot - azt megértem, hogy két falat között vodkázni nem túl illendő, illetve azzal tényleg lehet várni).

Csoki - valóban nem egészséges, de 25 évesen ez már egyéni belátás kérdése, nem anyukának kellene megszabnia.

2012. ápr. 28. 13:46
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Én még életemben nem hallottam arról, hogy nem illik evés közben inni. Mi az illetlen abban? Nem értem.... Nálunk mindenki akkor és azt ivott amikor akart, nem voltak ilyen megkötések, hogy csak ebéd után és akkor is csak pár kortyot. Még a nagyszüleimnél, rokonaimnál sem. 24L
2012. ápr. 28. 13:46
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Az evés közbeni ivás a nagyszüleim mániája volt, ők sem engedték. A miértjét sosem értettem, de magasról tettem rá.

A napi 1 tábla csokival nem feltétlen a elhízás a baj (ettől még nem leszel kövér, ha az vagy), viszont a vércukrodra figyeljél! Túlzott cukorbevitel bizony folyamatosan magas vércukorszintet okoz, ami nagyon-nagyon káros. Amúgy is lehet, hogy már cukorbeteg vagy, ugyanis ők jobban kívánják az édességet - ezért nem sokallod a napi 1 táblát. Menj le a legközelebbi patikába és mérjétek meg a vércukrodat... ha baj van, idejében kezeld, mert később egyre rosszabb lesz!

2012. ápr. 28. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!