Anyunak igaza lehet?
Anyám szerint ha nem adom ki a feszültséget magamból előbb utóbb agyvérzést kapok.Az a gond hogy nekem nem megy ez,nem kiabálok nem vagdalózok nem csinálok semmit magamba folytok mindent.
Egyféleképpen tudok csak feloldodni,ha leiszom magam,ilyenkor kijön belőlem minden fájdalom,a férjem előtt is csak igy sirok.
Persze ez ritkán fordul elő,utoljára 2,5éve sirtam amikor már nem birtam tovább,egy nagyon fájdalmas időszakon voltam tul.
Van még rajtam kivűl ilyen személy?ő hogy csinálja?Lehet egyáltalán ezzel valamit kezdeni?
Én se veszekszek és nem adok ki magamból semmit. Szerintem nincs ezzel gond. Ha egyszer mégis neki állnék vitázni itthon mint ma is, mert nővéremmel összevesztem akkor anya azt mondta takarodjak be és kussoljak mert pofánvág. Úgyhogy inkább csöndbe maradok.
De családon kívül nagyon szeretek beszélgetni és kiállok az igazamért ha úgy adódik.
25/L
Nem lehet, hanem van. Nagyon káros benn tartani a feszültséget.
Nem muszáj feltétlen sírni és csapkodni. Próbálkozz más levezetési módokkal is.
Nekem például a futás vált be. De ne úgy képzeld, hogy elmegyek kocogni, hanem futok, ahogy bírok, az összeesés határáig. Aztán mély álomba zuhanok otthon. Egy próbát megér :)
Szerintem az egészségügyi kockázatnál sokkal nagyobb probléma, hogy ha mindig mindent benn tartasz, akkor egy idő után becsavarodsz, mert nem tudod kezelni a helyzetet. Akit belső gondok emésztenek, az kívül savanyú, mint a citrom. Látni ilyen embereket, azt hiszik, hogy képesek elrejteni a gondjaikat, de kiül az arcukra, fásultak lesznek.
Mit lehet ezzel kezdeni? Meg kell tanulnod kezelni a problémákat, hogy ne kelljen magadba fojtanod semmit. Ha sérelem ér, akkor ne magadban intézd el, hanem azzal, aki megsértett. Ne félj kiállni magadért.
Ha pedig végképp nem vághatsz vissza, vagy nem olyan természetű a dolog, akkor el kell engedni a könnyözönt, még ha nehéz is. Sajnos a sokáig benn tartott könny érzéketlenné tehet, és végül már akkor sem tudsz sírni, amikor valóban lenne rá ok.
Voltam depressziós jópár éve,akkor jártam dokihoz is,ő vele tök jól elvoltam.Meggyógyultam igy nem indokolt a kezelés.
Az a baj hogy rakodnak a mindenapi dolgok,látoma környeztemen hogy valaki ordit,valaki csapkos de mindenki kiadja magából a feszkot,csak nekem nem megy.
pl.Megbánt a férjem ma,nem szolók semmit,megbánt 2nap mulva megint nem szolók semmit,aztán egy hét mulva ujra megbánt,na ekkor már besokalok,holott ha legelőször tisztázzuk a dolgot akkor nem jönnének egymásra a problémák és menne simán minden.
Most probálok esténként sétálni a gyerekkel mert megint ugy érzem kicsit kezdek besokkalni,jó lenne kisirni magamból de nem megy,képtelen vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!