Anyám szerint ha nem adom ki a feszültséget magamból előbb utóbb agyvérzést kapok.Az a gond hogy nekem nem megy ez,nem kiabálok nem vagdalózok nem csinálok semmit magamba folytok mindent.
Egyféleképpen tudok csak feloldodni,ha leiszom magam,ilyenkor kijön belőlem minden fájdalom,a férjem előtt is csak igy sirok.
Persze ez ritkán fordul elő,utoljára 2,5éve sirtam amikor már nem birtam tovább,egy nagyon fájdalmas időszakon voltam tul.
Van még rajtam kivűl ilyen személy?ő hogy csinálja?Lehet egyáltalán ezzel valamit kezdeni?
Férfi létemre érzelmes típus vagyok, de az érzéseimet nem tudom csak úgy kiadni magamból, nem tudom a feszültséget kiadni... erre jött az a módszer, hogy évekkel ezelőtt elkezdtem novellákat írni, ha már csordultig vagyok feszültséggel, ha ordítanék, vagy valami bajom van, akkor leírom, ugy hogy azt rajtam kívül más nem igazán érti meg, de hatásos...
2011. szept. 5. 13:45
12/18 anonim válasza:
....szerintem nem lehet előre tudni, hogy kire milyen hatással lesznek/lehetnek az ilyen dolgok.
Én például napokig éjjelente az álmodtam, hogy hányok. Ez eddig nem is olyan furcsa, DE! Az egyik családtagommal akkoriban heves vitáim voltak, igazságtalanul voltam bántva folyamatosan. Na, ezt nekem szó szerint nem vette be a gyomrom!
Aztán érdekes, amint meg tudtuk beszélni a dolgokat, ezek az álmok is elmúltak. Nyilván ok-okozati összefüggés állt a dolog hátterében, ami nálam ilyen formában nyilvánult meg.
Azt viszont már régebben hallottam v. olvastam vhol, hogy a visszafojtott, kimondatlan sérelem asztmatikus jellegű tüneteket is kiválthat.
2011. szept. 5. 13:48
13/18 A kérdező kommentje:
Nekem a megoldás meg lenne,hisz leirtam,de az mégsem megoldás.
Az ominozus 2,5éves esetkor bezárkoztam egy szobába(külön a férjemtől)ittam és sirtam és ez ment 3napig,na jó nem egész nap csak esténként.A szemeim kikészültek ugyan de uj ember lettem,minden bajom elszállt iszonyú jól éreztem magam utánna.
Valahogy ezt kellene elérnem csak józan állapotban.Férjem előtt utoljára 6éve sirtam,akkor azért mert nem tudtam visszatrtani.
2011. szept. 5. 13:56
14/18 anonim válasza:
Nem csak agyvérzést kaphatsz, hanem millió más dolgot, ha magadban tartod a dühöd, haragod, elkeseredettséged. Kaphatsz infarktust, megőrülhetsz és még sok más dolog lehet a következménye ennek. Tehát végső soron anyukádnak igaza van. Nem minden ember egyforma, nem mindenki tudja kibeszélni magából a bánatát, pl. én sem vagyok egy igazán " na most aztán tiszta vizet öntünk a pohárba" típus, de valamit muszáj találni, amivel levezeted a feszültséget. Az ivás is egy ilyen "feszültséglevezető", azonban én ezt mégsem ajánlom, mert hosszú távon ezzel csak ártasz magadnak. Ha nem tudod elmondani senkinek, mondd el hát mindenkinek, akár úgy, hogy itt kiírod magadból!
2011. szept. 5. 14:41
15/18 anonim válasza:
Aki azt írja, hogy nem okozott semmit neki a felgyülemlett feszültség, az hát hmmm. elég bután közelíti meg ezt a helyzetet. Dehogynem okoz! Az ember felemészti magát a feszültség által. Mindenkinek ott jön ki, ahol a legsebezhetőbb. Van, aki agyvérzést kap, van akinek rémálmai lesznek, van, akinek szívpanaszai lesznek és még sorolhatnám. Amikor én nagyon stresszes időszakom éltem (rossz házasság, rossz anyós, kutyusom hosszú betegsége) akkor egy idő után olyan heves szívdobogásaim lettek, hogy komolyan megijedtem. Utána is jártam, ezt is okozhatja a ki nem adott feszültség. Volt olyan, hogy féltem buszra szállni, mert néha rámtört a szédülés és akkor majdnem elájultam. Amikor kikerültem ebből a negatív élethelyzetből, akkor minden panaszom megszűnt. Persze azt, hogy a szívemnek ez hosszútávon mennyire tett rosszat, most még nem tudom, de biztosan nem használtam ezzel neki.
2011. szept. 5. 14:50
16/18 anonim válasza:
Utolsó én írtam, hogy nem okozott nekem semmit a ki nem adott feszültség. Mint írtam vannak egészségügyi bajaim, de most is tartom magam ahhoz, hogy rosszulléthez vagy bármi más bajomhoz semmi köze ennek. Azért mert valaki nem kiabál nem szól vissza,már beteg lesz tőle? Nem hiszem, hogy én emiatt betegednék meg.
2011. szept. 5. 16:19
17/18 anonim válasza:
Utolsó! Nem amiatt leszel beteg, mert nem szólsz vissza vagy nem kiabálsz, hanem attól, hogy belülről örlődsz és nem adod ki magadból a feszültséget. És igen, ez hosszú távon nem hasznos a testnek és a léleknek sem!
2011. szept. 5. 16:22
18/18 anonim válasza:
Keress valamilyen sportot, akár küzdösportot is amivel kiadhatod a dühödet, legyözheted a feszültséget. A tánc is nagyon jó mint kikapcsolodás- latin táncok, salsa, rumba, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!