Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem megszólt hogy túl...

A nővérem megszólt hogy túl becsületes vagyok mert 1000 ft-ot visszaadtam. Ez miért baj?

Figyelt kérdés
Ma a postás pénzt hozott nekem, és 1000 ft-al többet adott. Én először észre sem vettem csak mikor már elment, és úgy mentem utána (még ott volt a szomszédban) és visszaadtam neki a pénzt. Hallgathattam volna, de úgy voltam vele hogy most miért szúrjak ki vele, hiszen azt neki kell majd kifizetnie. És a nővérem teljesen nekem esett hogy hülye vagyok, mert engem is ott vágnak át ahol tudnak mások, én meg ilyen vagyok...Te visszaadtad volna?
2012. ápr. 26. 14:13
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
De amúgy jófej a postás, meg úgy nézett rám, olyan szemekkel mint egy hálás kiskutya :D Azt az arcot nem lehet elfelejteni.
2012. ápr. 26. 14:52
 22/33 anonim ***** válasza:
93%
Igen, egy hálás arc sokkal jobban simogatja a lelket, mint egy ezres.
2012. ápr. 26. 14:55
 23/33 anonim ***** válasza:
89%
Jól tetted, hogy visszaadtad.
2012. ápr. 26. 14:57
 24/33 anonim ***** válasza:
90%

Persze, hogy visszaadtam volna, volt is hasonló esetem már nem egyszer.

Találtam boltban a földre hullott kétezrest... mivel láttam, ki ejtette el, utána vittem.

Adtak már vissza rosszul, mindig szóltam.

Nem érdekel, hogy hülyének néznek-e emiatt, nem tudnék többet tükörbe nézni, ha ilyen kicsinyes kis "csaló" lennék.

2012. ápr. 26. 15:04
 25/33 anonim ***** válasza:
74%

Egyértelmű, hogy visszaadtam volna.

Egy kis off.

Aki a bankban nem adná vissza, az sem a bankkal fog kiszúrni, hanem a pénztárossal...

on

2012. ápr. 26. 15:54
 26/33 anonim ***** válasza:
88%
Jól tetted, hogy visszaadtad.
2012. ápr. 26. 16:19
 27/33 anonim ***** válasza:
86%
Én 3 évig voltam pénztáros egy multinál. Bizony 12-14 órákat dolgoztunk sokszor, és a sokadik órában már nagyon könnyű elszámolni magad. Volt több-kevesebb hiányom, de akár hiszitek, akár nem, soha a 3 év alatt senki nem szólt, hogy többet adtam vissza, és ő visszaadja nekem. Soha senki! Viszont ha kevesebbet adtam vissza, azt azonnal észrevették, és üvöltöztek sokan. Már nem vagyok pénztáros hál istennek. Két hete 7500 forinttal kaptam többet vissza, mint kellett volna, és azonnal szóltam a pénztárosnak tapintatosan, nem kioktatva. Gondolom már a sokadik óráját nyomta... Ja, és nem voltam soha nagy képű pénztáros, szinte mindenkivel megtaláltam a közös hangot, egy-két kivételt leszámítva.
2012. ápr. 26. 17:14
 28/33 anonim ***** válasza:
88%

Én is adtam már vissza pénzt.

Azt nem értem neked miért baj, hogy tesód pampog. Hiszen még csak nem is őt fosztottad meg a potyaezrestől. Pampogjon ha akar, egyik fülemen be, a másikon meg ki menne.

2012. ápr. 26. 18:40
 29/33 anonim ***** válasza:
82%

Velem elég gyakran megesett már, hogy többet adtak vissza (volt egyszer, hogy 5ezres helyett 20ast). Minden alkalommal szóltam. Sokan nem tennék és ezek még le is szólják a becsületes embereket, de ezért is tart ott ez az ország, ahol, mert ilyen mentalitású emberek lakják.

Én személy szerint rendkívül büszke vagyok a becsületességemre. Legyél te is az, és szánd magadban azokat, akik értetlenkednek rajtad... az az ő szégyenük.

2012. ápr. 26. 19:05
 30/33 anonim ***** válasza:
88%
Fura, hogy akik becsületesen visszaadták volna, azokat valaki mind lepontozta. :( De én azért is felpontoztam őket. Teljesen egyetértek, a mai világban mindenkinek, aki bérből-fizetésből él, sokat jelent egy ezres. Pénztárosként egyszer én is elfizettem magam. Pontosabban akkor jött be az új ötezres, és még forgalomban volt a régi is. Bejött az egyik kolléga, hogy egy régi ötezresért adjak neki egy újat, és összehajtva letette az asztalra. Mikor kiment, vettem észre, hogy 500-ast adott. Utána mentem, erre azt felelte, hogy nem tudja, mennyi volt nála, nem is biztos, hogy így történt. Hiába mondtam, hogy a kasszában akkor lennie kéne egy régi ötezresnek, de nincs. Természetesen nekem kellett kifizetnem, az akkori 17.500 Ft-os fizetésemből. Utána a köszönésen kívül nem szóltunk egymáshoz. A becsületesség nagyon fontos, örülök, hogy vannak még ilyen emberek, mint te, és a kommentelők egy része. :)
2012. ápr. 26. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!