Becsületes vagy? Ha pl a boltban a kasszán többet adnak vissza, szólnál?
Figyelt kérdés
Vagy valaki elejt pl egy 1.000-est, utánaszólsz? Konkrét esetek is jöhetnek, meséljetek :)2011. máj. 4. 22:17
2/37 anonim válasza:
Szólok igen. Megmondom a frankót, hogy aztán megbánom, de akkor abban a percen szólok. :)
3/37 anonim válasza:
Igen az vagyok, hiszem, ha becsületes, kedves, és segítőkész vagyok az emberekkel, az meg fog térülni, mint egy "jó befektetés". Volt hogy több pénzt adtak (szolgáltatóiparban dolgozok), és nemhogy szóltam, de ha kellett, fel is hívtam az illetőt hogy jöjjön vissza mert többet adott, vagy félretettem a pénzt, és ha legközelebb jött, visszaadtam neki.
4/37 anonim válasza:
Volt hogy nem szóltam az illetőnek, de a konkrét esetkor amire emlékszem kifele jövet odaadtam egy koldusnak a különbözetet....
5/37 anonim válasza:
Nem, mert sose számolom meg a visszajárót...rossz szokás :/
6/37 A kérdező kommentje:
Kedves 22:22, 71%-os
Én is igy gondolom! :)
Ám jöhetnek még válaszok. Köszi az eddigieket!
2011. máj. 4. 22:24
7/37 anonim válasza:
Igen. Több alkalommal fordult már elő, hogy láttam, hogy valaki kiejt a zsebéből pénzt, vagy a napokban otthagytak egy pénztárcát az egyik drogériában. Odaadtam a pénztárosnak. Meg sem fordul a fejemben, hogy elvegyem. De nekem is került már vissza értékem, amit elhagytam, úgyhogy az emberek többsége nem tolvaj szerencsére!
8/37 anonim válasza:
Ez igaz, én sem mindig számolom, sajna. De volt, hogy észrevettem, hogy vmi nem stimmel, akkor persze szóltam. Sokat jelent nekik 6-7 forint pénztárhiányt rendezni, plusz még az állásukba is kerülhet. A suliban is mindig szóltam, ha vki pénzt hullajtott ki a zsebéből. Emberek vagyunk, bármelyikünkkel előfordulhat egy kis szétszórtság, (különösen, ha okunk is van rá :()
9/37 anonim válasza:
Hát velem csak egyszer volt, hogy kiesett pénzt találtam, azonnal szóltam. A visszajárót nem szoktam megszámolni. Velem ilyen nem túl sokszor fordul elő :/
10/37 anonim válasza:
Tegnapelőtt vittem vissza egy ezrest a sarki boltba, mert gyanús volt, hogy tízezressel fizettem két doboz cigiért és több, mint tízezret kaptam vissza. Egy ezrest nem levont, hanem hozzáadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!