Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Becsületes vagy? Ha pl a...

Becsületes vagy? Ha pl a boltban a kasszán többet adnak vissza, szólnál?

Figyelt kérdés
Vagy valaki elejt pl egy 1.000-est, utánaszólsz? Konkrét esetek is jöhetnek, meséljetek :)
2011. máj. 4. 22:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Én már találtam 500 forintot a Westend közepén úgy, hogy előttem kb hárman elmentek mellette. Találtam telefont, azt vissza is tudtam szerencsére adni a gazdájának. az utcán botlottam már bele pénztárcába amiben csak egy blokk volt meg 6800 forint. Nem tudtam visszaadni. Rá két nappal egy üres buszmegállóban még 1500 forintot. A boltban viszont vissza szoktam adni ha többet adnak. Voltam pénztáros tudom milyen rossz az ha hiány van anp végén.
2011. máj. 5. 03:38
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen! Pár hónapja 8.000 Ft-al számolta el magát a pénztáros. Hatszáz fele volt a fejem, nekem sem tűnt fel. Beültem a kocsiba, és akkor kezdtem gondolkodni. Vissza mentem, és szóltam neki. Leesett az álla. Nem akartam, hogy az ő fizetése bánja.

Pár hete meg egy bevásárlóból toltunk ki a párommal, és a babánkkal egy kis pólót. Ülésvédőbe ült a kisfiunk, ami színes, és a kezében fogta a pólót, amit vettünk neki. Rengeteget vásároltunk, tele volt a kocsi. Toljuk kifele, egyszer csak a babánk nyújtja nekünk, ami a kezében volt. Párommal összenéztünk, hogy "kifizettük mi ezt?". Gyorsan vissza ment kifizetni.

De van egy hely (zöldséges), ahol mindig megpróbálnak átvágni, viszont a múltkor saját magukat vágták át. Na, ott nem szóltam, mert úgy gondoltam még így is ők állnak "nyerésre". ;) (többször csak otthon számoltam utána, és bizony nem egyszer elcsúszott pár száz forint a javukra)

2011. máj. 5. 05:52
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha konkrétan látom hogy elejti akkor szólok. De volt mikor 40 ezer ft találtam az utcán az iskolába menet. Akkor ki voltam hogy kié lehet, visszaakartam adni, de rájöttem nincs kinek. Akkor azon gondolkoztam leadom a suliban, de hülyeség lett volna, mert akkor a tanárok nyúlták volna le tőlem.De utána nem is halottam, nem olvastam az újságban sem hogy valaki keresné a pénzét.
2011. máj. 5. 07:17
 24/37 napietus ***** válasza:
100%
igen, mindig szólok. sőt, olyan is volt, hogy átutalásnaál észrevettem, hogy aki utalt nekem, véletlenül elírta egy nullával az összeget, visszautaltam a különbözetet, akkor vették észre ők is a tévedést.
2011. máj. 5. 08:05
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen. De csak utána merül fel bennem, hogy mi lett volna ha nem.

Pénztárnál szoktam szólni, de itt mindig megbánom utólag aztán még is mindig szólok...érdekes.

Előttem állt a sorban egy pasas, kiesett a zsebéből egy tízezres de nem vette észre, körbenéztem és más sem. De visszaadtam neki. Amúgy nem volt nagyon hálás, úgy értem olyan volt a feje mintha mindegy lett volna neki. Bezzeg mikor én hagyok el pénzt én hálálkodnék érte, de nekem sosem adja vissza senki.

2011. máj. 5. 08:19
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Mi egyszer húgommal sétáltunk, előttünk egy 13-14 körüli kissrác szedte a lábát, hóna alatt egy mappa. Egyszer csak láttuk, hogy kiesik belőle egy húszezres. Azonnal szóltunk neki, hogy elejtette, pedig ő nem vette észre, más sem. Aztán láttuk, hogy egy csomó csekk mellé rakta vissza a pénzt - valószínű elküldték postára rezsit fizetni. Jó érzés volt visszaadni, tudva, hogy a családnak biztos nagyon hiányzott volna az a 20.000 Ft.
2011. máj. 5. 09:59
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

A boltban nem, mert ők is ott b*sznak át ahol tudnak, kétszer ütik be a dolgokat, rossz árat hagynak kinn stb... amúgy ha elejt vki vmit akkor visszaadom, persze.

18/F

2011. máj. 5. 11:02
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer mentünk barátnőmmel a bankautomatához és láttuk, hogy ott van egy ötezres. Biztos az előző nem vette ki a pénzt és elment, de már nem láttuk merre ment. Nem vettük el, hanem vártuk, hogy visszajön-e érte. Mikor úgy döntöttünk, hogy már biztos nem jön és elvesszük, az automata fogta és visszahúzta :) Én már akkor sem tudok " rossz2 lenni, ha akarok :)

Egyszer meg amikor betettem a bankkártyám a gépbe, kiadott egy másik kártyát is mellé. Erre én fogtam magam és elsétáltam az OTP-be és leadtam.

Boltban mindig szólok.

Én már csak ilyen becsületes, csóró balek vagyok.

2011. máj. 5. 11:55
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor ott van az a bizonyos kisördög mert a mai világban nem mindig kifizetődő a becsületesség, de végül mindig a jobbik énem győz. :)
2011. máj. 5. 13:43
 30/37 anonim ***** válasza:
53%

Változó.

Két napja a fagyizóban a lányzó egy gombóccal kevesebbet számolt. Szóltam neki, hogy többet adott vissza. Hálálkodott.

Viszont.

Dolgoztam pl Szigeten, ahol egy-két külföldi elnézte a pénzt, 200-as helyett 2000-et adott /akkor még papír 200-as volt/, így 1200 helyett 3000-et fizetett a piákért. Nem szóltam.

Sőt sok magyar is járt úgy nálam, hogy tárca nélkül, zsebből előszedett összegyűrt ezrest adtak a sörre /pultos voltam/ a közepén meg volt egy 5-10 ezres. Akkor sem szóltam.

2011. máj. 5. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!