Becsületes vagy? Ha pl a boltban a kasszán többet adnak vissza, szólnál?
Igen! Pár hónapja 8.000 Ft-al számolta el magát a pénztáros. Hatszáz fele volt a fejem, nekem sem tűnt fel. Beültem a kocsiba, és akkor kezdtem gondolkodni. Vissza mentem, és szóltam neki. Leesett az álla. Nem akartam, hogy az ő fizetése bánja.
Pár hete meg egy bevásárlóból toltunk ki a párommal, és a babánkkal egy kis pólót. Ülésvédőbe ült a kisfiunk, ami színes, és a kezében fogta a pólót, amit vettünk neki. Rengeteget vásároltunk, tele volt a kocsi. Toljuk kifele, egyszer csak a babánk nyújtja nekünk, ami a kezében volt. Párommal összenéztünk, hogy "kifizettük mi ezt?". Gyorsan vissza ment kifizetni.
De van egy hely (zöldséges), ahol mindig megpróbálnak átvágni, viszont a múltkor saját magukat vágták át. Na, ott nem szóltam, mert úgy gondoltam még így is ők állnak "nyerésre". ;) (többször csak otthon számoltam utána, és bizony nem egyszer elcsúszott pár száz forint a javukra)
Igen. De csak utána merül fel bennem, hogy mi lett volna ha nem.
Pénztárnál szoktam szólni, de itt mindig megbánom utólag aztán még is mindig szólok...érdekes.
Előttem állt a sorban egy pasas, kiesett a zsebéből egy tízezres de nem vette észre, körbenéztem és más sem. De visszaadtam neki. Amúgy nem volt nagyon hálás, úgy értem olyan volt a feje mintha mindegy lett volna neki. Bezzeg mikor én hagyok el pénzt én hálálkodnék érte, de nekem sosem adja vissza senki.
A boltban nem, mert ők is ott b*sznak át ahol tudnak, kétszer ütik be a dolgokat, rossz árat hagynak kinn stb... amúgy ha elejt vki vmit akkor visszaadom, persze.
18/F
Egyszer mentünk barátnőmmel a bankautomatához és láttuk, hogy ott van egy ötezres. Biztos az előző nem vette ki a pénzt és elment, de már nem láttuk merre ment. Nem vettük el, hanem vártuk, hogy visszajön-e érte. Mikor úgy döntöttünk, hogy már biztos nem jön és elvesszük, az automata fogta és visszahúzta :) Én már akkor sem tudok " rossz2 lenni, ha akarok :)
Egyszer meg amikor betettem a bankkártyám a gépbe, kiadott egy másik kártyát is mellé. Erre én fogtam magam és elsétáltam az OTP-be és leadtam.
Boltban mindig szólok.
Én már csak ilyen becsületes, csóró balek vagyok.
Változó.
Két napja a fagyizóban a lányzó egy gombóccal kevesebbet számolt. Szóltam neki, hogy többet adott vissza. Hálálkodott.
Viszont.
Dolgoztam pl Szigeten, ahol egy-két külföldi elnézte a pénzt, 200-as helyett 2000-et adott /akkor még papír 200-as volt/, így 1200 helyett 3000-et fizetett a piákért. Nem szóltam.
Sőt sok magyar is járt úgy nálam, hogy tárca nélkül, zsebből előszedett összegyűrt ezrest adtak a sörre /pultos voltam/ a közepén meg volt egy 5-10 ezres. Akkor sem szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!