Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Becsületes vagy? Ha pl a...

Becsületes vagy? Ha pl a boltban a kasszán többet adnak vissza, szólnál?

Figyelt kérdés
Vagy valaki elejt pl egy 1.000-est, utánaszólsz? Konkrét esetek is jöhetnek, meséljetek :)
2011. máj. 4. 22:17
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Becsületes vagyok, szólok. Csak később gondolkodom hogy megtarthattam volna. De ez nem elhatározás kérdése, zsigerből ez jön. Jobb mintha másképp lenne, hiszek abban hogy a becsületesség kifizetődő, ha nem is most, de hosszú távon mindenképpen.
2011. máj. 5. 15:23
 32/37 anonim ***** válasza:
Példa: BKV Jegyet vettem. Az előttem vásárló ott hagyott egy kétszázast. Mondom a pénztárosnak mi van, mondja adjam oda neki. Á, utána vittem a nőnek. De mire eltettem a saját pénzem, nem voltam biztos benne, ki is volt előttem. Odametem egy nőhöz akire tippeltem. Mondom mi a szitu. Néz rám hogy az nem lehet, de én csak erősködök. Hát eltette a pénzt. Jó érzés volt, mert láttam rajta hogy ha nem is ő hagyta ott de jó helyen van nála az a kétszáz forint.
2011. máj. 5. 15:26
 33/37 anonim ***** válasza:

egyszer a házunk közelében találtam egy 100 éves lehasznált sony ericssont. nem vesződtem vele különösebben, és mivel már lemerült és kikapcsolt, így kicseréltem benne a kártyát és odaadtam anyumnak.

ha valaki elejt valamit, akkor utána szoktam szólni.

a boltban sajnos inkább átbaxni próbálnak, mintsem többet visszaadni, szóval nekem kell résen lennem.

2011. máj. 5. 16:04
 34/37 anonim ***** válasza:
Ha látom, hogy valaki elhagyja a pénzét, akkor biztos szólok. Pénztárnál nem biztos, mert nem szoktam annyira megnézni a visszajárót, csak úgy nagyjából, vagy ha nagy pénzzel fizetek. Ha csak úgy találok pénzt, és nem tudom, ki a gazdája, elrakom. :P
2011. máj. 5. 18:37
 35/37 anonim ***** válasza:
Igen, volt mar olyan, hogy valaki elejtett penzt es nem vette eszre, en meg utana vittem meg talaltam bankkartyat az ATM-nel leesve es leadtam a rendorsegen. Minden helyzetben probalok becsuletes lenni, az egesz csaladom ilyen. Egyszer a ferjemnek utaltak a bankszamlajara tevedesbol 1 milliot es egybol visszaadta, a szuleim talaltak bankkartyakkal es sok penzzel teli penztarcat, ok is egybol visszaadtak es a holgy nagyon-nagyon megkoszonte, mosolygott, orult, szep emlek, hogy sikerult neki segiteni. Nagyon nagy oromet tud okozni az embernek, mikor a tulajhoz vissza kerul az elvesztett penz, targy. Azert en meg hiszek abban, hogy vannak jo emberek. Egyszer a ferjem is ott felejtette ATM-nel a kartyajat es neki is vissza szolgaltattak.
2011. máj. 5. 22:34
 36/37 anonim ***** válasza:
Ja, es a penztarnal mindig kartyaval fizetek, igy sosincs rosszul adott visszajaro.
2011. máj. 5. 22:35
 37/37 anonim ***** válasza:
Nemtom attól függ. Ha valaki elejti akkor persze,hogy szólok de ha többet adak vissza,mondjuk egy nagyáruházban akkor nem hiszem..végülis nekik nem hiányzik egy 1000-es. De ha több akkor talán szólok
2011. máj. 6. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!