Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem megszólt hogy túl...

A nővérem megszólt hogy túl becsületes vagyok mert 1000 ft-ot visszaadtam. Ez miért baj?

Figyelt kérdés
Ma a postás pénzt hozott nekem, és 1000 ft-al többet adott. Én először észre sem vettem csak mikor már elment, és úgy mentem utána (még ott volt a szomszédban) és visszaadtam neki a pénzt. Hallgathattam volna, de úgy voltam vele hogy most miért szúrjak ki vele, hiszen azt neki kell majd kifizetnie. És a nővérem teljesen nekem esett hogy hülye vagyok, mert engem is ott vágnak át ahol tudnak mások, én meg ilyen vagyok...Te visszaadtad volna?
2012. ápr. 26. 14:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%
hidd el, a postásotoknak ez örökre az emlékezetében marad. ha egyszer szükséged lesz valamire, szerintem számithatsz rá.
2012. ápr. 26. 14:34
 12/33 DannyZuko ***** válasza:
90%
persze, hogy visszaadtam volna... legalább kicsiben legyünk becsületesek. Ha egyszer azt mondja valaki, hogy lenyulhatok 500milliót és elmehetek vele... meg is fogom tenni, de 1000 forint 3 sörre nem elég egy normális helyen... A becsület fontos!
2012. ápr. 26. 14:36
 13/33 anonim ***** válasza:
82%
Én még akkor is visszaadtam volna ha pont annyi hiányzott volna valamihez. Látszik hogy a nővéred nem becsületes és előbb utóbb ő fog majd koppanni ezzel.
2012. ápr. 26. 14:40
 14/33 anonim ***** válasza:
92%
Vissza hát. Amúgy meg mi van akkor, ha rájön pár perc múlva (vagy akármikor, akármiből), hogy rosszul adott (esetleg szándékosan adott rosszul) vissza? Az milyen ciki lenne, mikor szembesítenek azzal, hogy 1000 forinton úszott a becsületed. Én mindig azt mondom, lehetek bármilyen csóró, a becsületem soha, senki nem fogja elvenni tőlem.
2012. ápr. 26. 14:43
 15/33 A kérdező kommentje:
Meg azzal jött a tesóm, hogy pont tegnap volt nyugdíjosztás, és hogy mennyi jattot kaphatott. Pl a nagyszüleim is 200 ft-ot adtak neki, és ugye rengeteg helyre viszi ilyenkor a pénzt, ha mindenhonnan 100-200 ft-ot kap, akkor a borravalókból meg is van az az ezer ft. De na, akkoris most miért rövidítsem meg?
2012. ápr. 26. 14:47
 16/33 anonim ***** válasza:
90%
Postásnak visszaadtam volna (ha jófej), banknak biztos nem. Egyszer egy nagyképű hülye eladó 1 1000-ressel többet adott vissza a boltban, annak nem adtam vissza. Ha normális lett volna, akkor visszaadom
2012. ápr. 26. 14:48
 17/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is!
2012. ápr. 26. 14:48
 18/33 anonim ***** válasza:
90%

Jól tetted!

Én is visszaadtam volna. (Egyébként apukám is postás.)

Én akkor nem adnám vissza (pontosabban nem keresném a gazdáját), ha nincs semmi arra utaló jel, hogy kié a pénz, amit találtam esetleg.

2012. ápr. 26. 14:50
 19/33 A kérdező kommentje:
Na igen, bankban én sem biztos hogy szóltam volna, de ott szerintem elég ritka hogy tévesszenek: leszámolják géppel, meg kézzel is a pénzt. Arra meg elég kis esély van hogy 100 ezer helyett 1 milliót adjanak + az visszakövethető hogy konkrétan nekem adták azt a többletet, mármint ha átutalás vagy ilyesmi.
2012. ápr. 26. 14:51
 20/33 anonim ***** válasza:
89%
Mi egyszer 10ezerrel kaptunk többet, természetes, hogy visszaadtuk, te is jól tetted.
2012. ápr. 26. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!