Szerintetek kinek van igaza?
Az öcsém nyert a lottón 3,2 millió ft-ot,4-ese volt.Apukám nagyon rossz anyagi helyzetben van(öcsém még vele lakik)és nem ad neki egy ft-ot sem,vagy legalább bevásárolnba otthonra hogy legyen a hűtőben valami,a nyeremény igazán kis százalékát tenné ki.
Ráadásul tartozik nekem is az öcsém nevetséges 300 ft-al,és azt sem hajlandó megadni,ami nekem jól jönne mert kisfiam van.
Az az indoka hogy a barátnőjével lakást akarnak venni és az egész összeget leköti a bankba,
Szerintetek igaza van hogy 1 ft-al sem járul hozzá semmihez(háztartás ahol él apummal),még egy koccintás erejéig a nyeremény örömére sem vesz 1 üveg valamit..Vagy én reagálom túl?
Öcsém 28 éves és dolgozik egyébként...
Hát a 300 ft. kicsit vicces már ne haragudj. Eszembe nem jutna ilyet kérni a testvéremtől. Ezzel nem leszel gazdagabb. No mindegy.
A nyeremény az övé. Igen, ha nehéz anyagi körülmények között él a család (apukátok), akkor valóban illene picit segíteni, ha más nem úgy ahogy írod, bevásárolni vagy egy üveg pezsgőt venni. Ugyanakkor számonkérni rajta nem lehet, ugyanis ő nyerte a pénzt, végülis azt csinál vele, amit akar. Apukádnak belead a rezsibe, kajába vagy csak apukátok állja?
Én biztosan adnék a szüleimnek valamennyit (én sem sokat, mert lenne helye a pénznek), én úgy gondolom, 100.000 Ft-ot adnék, a 3,2 millából nem sok, ugyanakkor örülnének neki nagyon.
Nem tudom, itt sokan nem olvassák el az elözö válaszokat?
A kérdezö már többször irta, hogy SEMMIT nem ad be a rezsibe, sem a kajába, se semmibe, hanem csak éli világát, az apa meg tartsa el. A kérdezö is a 300 ft-ot CSAK azért emlegetni, mert a testvér még 100!!!! Ft-ból is ügyet csinál.
Ilyen esetben el kellene küldeni, éljen, ahol akar, ne másokon élösködjön.
Azt eszed, amit a földbe vetsz!
Ilyenre nevelték az öcsédet? Igen.
Eltartatja magát apáddal, mert apád hagyja!
Én is kisgyerekkel vagyok itthon gyesen, a férjem minimálbért keres, albérletben élünk, de a büdös életbe nem balhéznék egy tesómmal se (négyen vagyunk) háromszáz forinton.
Két csoki a gyereknek, egy kiló kenyér, esetleg fél csomag popsitörlő, vagy hat darab peluson sem vitáznék.
Itt az a baj, hogy hiába van igazad, nem tehetsz semmit. Apádnak kéne a sarkára állni és igenis kikövetelni a lakhatás árát. Pénzben és/ segítségben.
Pont ez az hogy testvérek között nem kellenne hogy vita téma legyen pár száz ft de még több se,de mivel ő kezdte a ezt a pénzvisszakérést ezért nem hagyom magam úgymond.
Sokszor főztem neki mert ő nem tud és ez a hála...a legszebb az egészben hogy a anyu(aki külön él már új férjjel 15 éve)hogy nem a nevelés miatt lett ilyen hanem örökölte apum anyukájától,tehát a gének miatt ilyen,amit én kétlek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!