Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Az öcsém nyert a lottón 3,2 millió ft-ot,4-ese volt.Apukám nagyon rossz anyagi helyzetben van(öcsém még vele lakik)és nem ad neki egy ft-ot sem,vagy legalább bevásárolnba otthonra hogy legyen a hűtőben valami,a nyeremény igazán kis százalékát tenné ki.

Ráadásul tartozik nekem is az öcsém nevetséges 300 ft-al,és azt sem hajlandó megadni,ami nekem jól jönne mert kisfiam van.

Az az indoka hogy a barátnőjével lakást akarnak venni és az egész összeget leköti a bankba,

Szerintetek igaza van hogy 1 ft-al sem járul hozzá semmihez(háztartás ahol él apummal),még egy koccintás erejéig a nyeremény örömére sem vesz 1 üveg valamit..Vagy én reagálom túl?

Öcsém 28 éves és dolgozik egyébként...

2012. ápr. 26. 10:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%
Így viszont, hogy eddig sem adott haza és most sem áll módjában, mennie kell, nem kérdés.
2012. ápr. 26. 10:59
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
most már van miből, nem fog a híd alatt élni.. úgyhogy nyugodt szívvel tessékelném ki az ajtón
2012. ápr. 26. 10:59
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
Persze a havi költségekhez illene hozzájárulnia, amíg otthon lakik, de ezt minden hónapban - a fizetéséből.
2012. ápr. 26. 11:00
 14/25 anonim ***** válasza:
47%

Hát a 300 ft. kicsit vicces már ne haragudj. Eszembe nem jutna ilyet kérni a testvéremtől. Ezzel nem leszel gazdagabb. No mindegy.

A nyeremény az övé. Igen, ha nehéz anyagi körülmények között él a család (apukátok), akkor valóban illene picit segíteni, ha más nem úgy ahogy írod, bevásárolni vagy egy üveg pezsgőt venni. Ugyanakkor számonkérni rajta nem lehet, ugyanis ő nyerte a pénzt, végülis azt csinál vele, amit akar. Apukádnak belead a rezsibe, kajába vagy csak apukátok állja?

Én biztosan adnék a szüleimnek valamennyit (én sem sokat, mert lenne helye a pénznek), én úgy gondolom, 100.000 Ft-ot adnék, a 3,2 millából nem sok, ugyanakkor örülnének neki nagyon.

2012. ápr. 26. 11:04
 15/25 anonim ***** válasza:
27%
Abban az esetben van igaza, ha amúgy dolgozik és ő is beszáll a havi rezsibe, házimunkába, így meg lehet érteni, hogy nem akarja elszórni ezt a kevés kis pénzt. Végül is ha azért van mit enni minden nap, akkor minek tömje most tele a hűtőt? Azért, hogy jelen pillanatban tele legyen, menjen a dőzsölés, de 2 hónap múlva meg kottogjanak?
2012. ápr. 26. 11:07
 16/25 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, itt sokan nem olvassák el az elözö válaszokat?

A kérdezö már többször irta, hogy SEMMIT nem ad be a rezsibe, sem a kajába, se semmibe, hanem csak éli világát, az apa meg tartsa el. A kérdezö is a 300 ft-ot CSAK azért emlegetni, mert a testvér még 100!!!! Ft-ból is ügyet csinál.

Ilyen esetben el kellene küldeni, éljen, ahol akar, ne másokon élösködjön.

2012. ápr. 26. 11:12
 17/25 A kérdező kommentje:
Utolsónak igaza van,én is pontosan így látom.Sajnos arra jutottam így felnőtt fejjel h elkerülöm a testvéremet nagy ívben:(
2012. ápr. 26. 11:25
 18/25 anonim ***** válasza:
75%

Azt eszed, amit a földbe vetsz!

Ilyenre nevelték az öcsédet? Igen.

Eltartatja magát apáddal, mert apád hagyja!

Én is kisgyerekkel vagyok itthon gyesen, a férjem minimálbért keres, albérletben élünk, de a büdös életbe nem balhéznék egy tesómmal se (négyen vagyunk) háromszáz forinton.

Két csoki a gyereknek, egy kiló kenyér, esetleg fél csomag popsitörlő, vagy hat darab peluson sem vitáznék.

Itt az a baj, hogy hiába van igazad, nem tehetsz semmit. Apádnak kéne a sarkára állni és igenis kikövetelni a lakhatás árát. Pénzben és/ segítségben.

2012. ápr. 26. 11:26
 19/25 A kérdező kommentje:

Pont ez az hogy testvérek között nem kellenne hogy vita téma legyen pár száz ft de még több se,de mivel ő kezdte a ezt a pénzvisszakérést ezért nem hagyom magam úgymond.

Sokszor főztem neki mert ő nem tud és ez a hála...a legszebb az egészben hogy a anyu(aki külön él már új férjjel 15 éve)hogy nem a nevelés miatt lett ilyen hanem örökölte apum anyukájától,tehát a gének miatt ilyen,amit én kétlek....

2012. ápr. 26. 11:34
 20/25 A kérdező kommentje:
anyu szerint*
2012. ápr. 26. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!