Kinek van igaza?
Elég ostoba helyzet, de egyszerűen annyira zavar, hogy muszáj más véleményét is meghallgatnom.
A helyzet a következő: A barátom, és a barátnőim több hónapja nem találkoztak, ezért szerettem volna szervezni valami kis találkozót.
Csakhogy a barátnőimet zavarta a tény egy darabig, hogy a barátom szakított velem(12 órára, aztán visszajött), ezért gondoltam, megkérdezem őket, hogy mit szólnának hozzá, ha találkoznánk közösen, hiszen régebben több helyen is voltunk együtt.
Tehát előbb nekik szóltam, mert ha a páromat hívtam volna, kiakadt volna az esetleges elmaradás indokáért.(előzőleg már megtörtént)
Barátnők belementek, mondták, hogy hozzák a párjukat is, foglaltunk asztalt. Csakhogy mikor elmondtam a barátomnak, közölte, hogy elkéstem, mert a haverjaival már leszervezett egy sörözést.(akik egyébként a munkatársai, és a legritkábban látott taggal is hetente találkozik)
Mindent megpróbáltam, de ő csak felhergelte magát, hogy ennyire akarom, hogy jöjjön, hogy csak azért sem akar jönni.
Ezért mondtam, hogy jöjjenek a haverjaival oda, de csak annyit tudott rá mondani, hogy majd meglátja, lehet, hogy a többiek máshova akarnak menni.
Jogosan vagyok kiakadva, hogy inkább sörözni megy?
Nálunk is így van: amelyik programot hamarabb beszéljük meg, az lesz. Kivételt képezhet esetleg a fontosság, mondjuk hiába beszél le valamit a haverjával ha mondjuk kiderül hogy apunak a szülinapját tartjuk, akkor természetesen a haverokat mondja le.
De itt egál van: az ő haverjai és a barátnéid. Tehát itt egyértelműen az övé a pont, sajnálom.....ez szerintem így van azokban a kapcsolatokban, ahol a felek egyenrangúak és nem asszonyka szervezi a pasas napirendjét. Amelyik program előbb lett megbeszélve, az marad, ha mindkettő egyforma súlyú - ez bizony így igazságos.
most akkor a barátod veled vagy a barátnőddiel jár? Miért akarod annyira hogy találkozzon a barátnőiddel? Normális, hogy nem a te baráti körödre kíváncsi, hanem a sajátjára, akikkel igazán jól érezheti magát. Meg mi az, hogy 12 órára szakítottatok? Ez most óvoda vagy mi? A barátnőidnek lehet véleménye a kapcsolatodról, de ne az alapján alakítsd a pároddal a életedet, neked feleljen meg a barátod, ne a havernőknek.
Nem tudom hány éves vagy, de nagyon ferde ez a dolog.
OFF
"Meg mi az, hogy 12 órára szakítottatok? Ez most óvoda vagy mi?"
öhm..szerintem kedves kommentelő ez nem tartozik rád. Az oldalban azt nem szeretem, hogy sok emberke nem a kérdésre válaszol elsősorban, hanem kekeckedik meg beleköt minden szarba.
Én valamiért nem érzem egyforma súlyúnak.
Régen a barátnőimmel és barátaikkal jártunk egy társaságba, fesztiváloztunk meg minden(ez idén nyáron is így lesz, mivel az ő haverjai nem mennek ide-oda, csak beülnek néha sörözni. Ő meg mással nem tud menni, ezért velünk jön.)
Sajnos szinte mindig engedek neki, amivel ő is egyetért, talán ezért ragaszkodok annyira ehhez az egyhez.
Nekem fontos lenne ez az alkalom, mivel szeretném, ha újra összejönne a "banda", mint régebben volt.
Eddig úgy gondoltam, hogy nem a barátnők miatt kéne jönnie, hanem mert elhívtam, és ez nekem fontos, főleg, hogy nagyon ritkán kérek ilyesmit.
Tehát hogy a barátnője miatt igazán lemondhat egy! sörözést, hiszen sosem szóltam a többi miatt, és még javasoltam is, hogy a haverjaival többet legyen.
Lehet, hogy hülyeség, de kevésbé érzem magam fontosnak azért, mert nem jön. (én már többször halasztottam programot, igaz kérése nélkül, de valahogy úgy érzem ez lenne a normális)
Most viszont ahogy látom, lehet, hogy túlreagáltam..
Huszonévesek vagyunk, a szakítás meg részéről történt de másnap rájött, hogy kellek neki.
Eddig egy társaságba jártunk, de lett egy fiú haveri köre is, ami teljesen oké lenne, ha nem a másik rovására menne.
Mint írtam, az előző "bandával" hónapok óta nem találkozott.
Ez az pedig, amit nem szabad. Hogy ráerőltetni egymásra a saját magad által favorizált programokat.
Kompromsszum: aznap mindketten mentek a saját barátaitokkal, és egy másik napon meg "összejöhet a banda". A párodnak feltehetően a saját haverjai a jobb társaság, nem a "banda", ha így van, hát így van. Majd elmentek együtt egy másik napon. Sok csaj rontja el a dolgokat ott, hogy rá akar erőltetni a pasira saját maga által megszervezett programot.
Lehet hogy írod, hogy de te is halasztottál miatt, hát már biztos ő is, meg még fog is, de most ő beszélte meg előbb, nem lenne fair, ha neki kéne lemondania.
Hülyén hangzana, ha lemondaná a saját barátait azzal a szöveggel, hogy "ja bocs mégse megyek mert a csajom barátaival megyek inkább." Ez az ő barátainak bántó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!