Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik kolléganőmnek van...

Melyik kolléganőmnek van igaza? Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?

Figyelt kérdés

Bankban dolgozunk, 6-an vagyunk a fiókban. Két kolléganőmnek már van gyereke. Karácsonykor és nyáron természetesen a gyerekesekhez igazodunk szabadság szempontjából, ezzel nagy baja nincs senkinek. A fiatalok úgyis általában szilveszter után mennek szabira. Most húsvétra két kollégám, akik együtt élnek elutaztak, ők kértek először és kaptak szabadságot. Az egyik gyerekes kolléganőm azóta ezen hőbörög, hogy ez milyen igazságtalan, hogy képzelik, neki gyereke van. Próbáltuk lecsillapítani, magyarázni neki de semmi értelme. Azóta (3 hete derült ki), minden értekezleten felszólal. A fiatalok sosem szóltak vissza, a fiókvezető lezártnak tekinti azzal, hogy előbb kértek szabadságot és befizetett útjuk volt.

Ez mindenhol ilyen feszültségeket generál? Vagy mindig mindenki a gyerekesekhez igazodik?

Minden vélemény érdekel!

Köszönöm :-)

2012. ápr. 14. 16:45
1 2 3
 1/26 lizzi77 ***** válasza:
98%
Szia, én is dolgoztam bankban, és sajnos igen, nem csak az ilyen típusú munkahelyen, hanem általában is jellemző, hogy a gyerekesek elvárják, hogy abszolút mértékben elsőbbséget élvezzenek.A tavaszi-nyári -őszi szünet alatt megértem, hogy nincs hova rakni a gyereket.Plusz ugye beteg,szülői,stb,oké, megértem.DE hogy a nyaramat, a karácsonyomat is hozzájuk kellett igazítani,az már bökte a csőrömet rendesen.Különben meg, ha már előre befizetett, rögzített időpontú az út, akkor mégis mit vár, hogy mondják vissza, és veszítsék el az előleget?Megmondom őszintén, egyszer-kétszer nálam is volt olyan, hogy év elején már megvolt az időpont, kész.Hozzáteszem, mi csak négyen voltunk, úgyhogy még nehezebb volt megoldani.
2012. ápr. 14. 16:52
 2/26 anonim ***** válasza:
93%

én is irodán dolgozom és ünnepekkor tudjuk, hogy a gyerekesek mennek szabadságra, mintha kőbe lenne vésve, hogy nekik kell elmenniük , meg persze egész augusztusban oda vannak

Kicsit idegesítő, hogy akiknek nincs gyereke azok a legutolsók ők csak akkor mehetnek szabira, ha a gyerekes szülő épp dolgozik

én most szültem így nem dolgozom a gyerek 3 éves koráig, de az biztos, hogy nem fogok úgy viselkedni ahogy velem tették a gyerekes szülők

Amúgy meg ezzel úgy vagyok, hogy annak a gyereknek van apukája is és betegség vagy nyári szünet esetén ő is otthon tud vele maradni.

2012. ápr. 14. 16:53
 3/26 anonim ***** válasza:
98%
Az én édesanyám is bankban dolgozik, náluk is vannak gyerekesek. Egy éve nálunk is hasonló balhé volt, ugyan ezen okból. Édesanyám szólt előre, hogy befizetett utunk van, kérte a szabadságot, megkapta. Egy másik nő pedig már csinálta a cirkuszt, hogy de hát neki jár a szabadság, mert neki gyereke van. Eddig minden évben megkapta a teljes szabadságot az adott ünnepre, most az egyszer nem. Azért, mert neki gyereke van, neki nem is kell alkalmazkodnia? Vagy felsőbbrendű lett hirtelen? Nem azt mondom, hogy ássa el magát, de egy picit magába fordulhatna néha az ilyen ember. Én a másik kolléganőd helyében jól kiosztottam volna. Ez az a bizonyos eset, amikor az ember a kisujját nyújtja, de neki rögtön az egész kar kell.
2012. ápr. 14. 16:54
 4/26 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk javarészt a gyerekesekhez szoktak igazodni, de pl idén azt mondta a főnök, hogy most az veszi ki először a szabadságát aki tavaly utoljára írta ki magát.

Senkinek egy szava sem volt. Általában azért ha nagyon kell valami, akkor úgyis cserélgetünk.

2012. ápr. 14. 16:54
 5/26 lizzi77 ***** válasza:
96%
Ja, és a legidegesítőbb az volt, hogy érdekes módon pont akkorra kérték ki mindig a szabit, amikor tudták, hogy hó eleje-közepe van, tehát akkor lesz a legnagyobb rumli a fiókban.
2012. ápr. 14. 16:56
 6/26 anonim ***** válasza:
97%
Hát a háborgó kolléganőd kicsit el van tévedve, ha azt hiszi nektek kötelességegetek hozzá igazodnotok. Ilyen elvárás nincs sehol ,szerintem ,mindig mindenhol megbeszélés és belátás kérdése. Ha nem tetszik neki a rendszer akkor változtasson ,szerintem ne csodálkozzon ha rá senki nem lesz tekintettel ezek után . Én olyan helyeken dolgoztam eddig ahol egyáltalán nem voltak tekintettel arra hogy kisgyerekes vagyok ,sőt akkor még egyedül is neveltem a gyermekemet. Mégis valahogy meg kellett oldanom a helyzetet. Sokszor nem egyszerű. Tehát a kolléganőd összeteheti a két kezét hogy eddig figyelmesek voltatok vele... :)
2012. ápr. 14. 16:57
 7/26 anonim ***** válasza:
97%
Lótúrót! Nem töled van az a gyerek, hogy mindig neked kelljen az érdekeit szem elött tartani. Ha a többiek elöbb szóltak, nem értem min ment a háborgás. Mi az elején tisztáztuk, hogy az, hogy valakinek gyereke van, nem jelenti azt hogy majd mindenki hozzá fog igazodni. Ha minden gyerektelen beáldozná a szabadidejét a gyerekesek javára, akkor ök azok is maradnának,gyerektelenek. Aki elvárja a kivételezést az szégyellje magát.
2012. ápr. 14. 17:03
 8/26 anonim ***** válasza:
97%

Eddig én is azt tapasztaltam, hogy a gyerekesek mindig előnyben vannak, és emiatt láttam vitákat. Speciel engem nem zavart még, mert rugalmas vagyok és alkalmazkodó. És attól mert úgy érzem néha megérdemelném én is, hogy hozzám alkalmazkodjanak, nem csináltam ebből problémát, mert ha azt látom, hogy Bözsike július utolsó két hetében nem tudja napközben hova tenni a gyerekeit (addig táborban van, azután nagyinál, stb), akkor ha nekem nincsen extrafontos uticélom abban a két hétben, akkor miért akadályozzam, miért ne legyen övé az a két hét.

Ha az lenne, hogy nekem éppen akkor van valami halaszthatatlan vizsgám vagy szakmai szervezet által szervezett többnapos elfoglaltság, akkor viszont megpróbálnám megértetni Bözsikével is, hogy annak időpontját nem én befolyásolom. Ez esetben ha nincs megegyezés, akkor az az igazságos, ha a főnök annak kedvez, aki előbb kért szabadságot. Attól, hogy valakinek gyereke van, a munkahelyen ugyanúgy helyt kellene állnia és alkalmazkodnia, ha nem tud, akkor van számtalan munkanélküli, aki szívesen megteszi helyette, akár van gyereke, akár nincs.

(Én per pillanat örülnék, ha munkahelyem lenne, eszem ágában sem lenne a szabadságon agyalni, nemhogy azon vitatkozni.)

2012. ápr. 14. 17:08
 9/26 anonim ***** válasza:
96%

Kedves dolog, ha figyelembe veszitek, hogy a gyerekesek mikor tudnak szabira menni, de ez nem kőbe vésett dolog. Szívesség, emberség, de ne legyen már elvárt dolog!!

Nálunk pl. majdnem mindenkinek van gyereke. Na, akkor ott kinek kedvezzünk?

Ebben az esetben meg, főleg, hogy egyedi egyet, természetesen a befizetett út az első. Ha egyébként úgyis kedveztek a gyerekeseknek, ezt az egy alkalmat kibírják. Pont ők azok, akik nem toleránsak, csak elvárják a gyerek miatt!! Ennek oda-vissza kellene működnie!

2012. ápr. 14. 17:12
 10/26 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk nemcsak a gyerek miatt, de például aki vidéki volt, mindig 1 órával előbb elment a vonat miatt, 1 óra múlva is ment vonata. Szombaton soha nem jött be és még sorolhatnám, miután gyereke lett, akkor háborgott mindig.
2012. ápr. 14. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!