Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik kolléganőmnek van...

Melyik kolléganőmnek van igaza? Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?

Figyelt kérdés

Bankban dolgozunk, 6-an vagyunk a fiókban. Két kolléganőmnek már van gyereke. Karácsonykor és nyáron természetesen a gyerekesekhez igazodunk szabadság szempontjából, ezzel nagy baja nincs senkinek. A fiatalok úgyis általában szilveszter után mennek szabira. Most húsvétra két kollégám, akik együtt élnek elutaztak, ők kértek először és kaptak szabadságot. Az egyik gyerekes kolléganőm azóta ezen hőbörög, hogy ez milyen igazságtalan, hogy képzelik, neki gyereke van. Próbáltuk lecsillapítani, magyarázni neki de semmi értelme. Azóta (3 hete derült ki), minden értekezleten felszólal. A fiatalok sosem szóltak vissza, a fiókvezető lezártnak tekinti azzal, hogy előbb kértek szabadságot és befizetett útjuk volt.

Ez mindenhol ilyen feszültségeket generál? Vagy mindig mindenki a gyerekesekhez igazodik?

Minden vélemény érdekel!

Köszönöm :-)

2012. ápr. 14. 16:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
Nekem két gyerekem is van, egyedül neveltem fel őket, értsd egyedül, azaz még rokonok, nagyszülők nélkül is, nem csak apa nélkül. De sosem lett volna pofám bárhol ebből előnyt kovácsolni. Az ember gyereket vállal, azaz benne van a kifejezésben is, hogy bevállalok valamit annak kényelmetlenségeivel együtt. Tehát pl én kb 10-15 évig csak aszerint tudtam elhelyezkedni, hogy a gyerekeimet is kellett rendeznem. Ennek a mai napig is iszom a levét, hosszú. Lényeg az, hogy sosem vártam emiatt sehol kedvezőbb elbírálást, mert tudtam, hogy mit vállalok és főleg: mindenkinek megvan a saját baja.
2012. ápr. 14. 17:24
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhet még :-))

Aki lepontozgat, az esetleg azt is leírja, hogy miért???

2012. ápr. 14. 17:24
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
Én biztos nem engedném hogy ők döntséke el ki mikor megy főnök vagyok aki előbb szól az megy
2012. ápr. 14. 17:27
 14/26 anonim ***** válasza:
95%

Gondolom a magukat Istennek képzelő szülők pontozgatnak le, mert kipottyantott egy vagy több gyereket, és akkor azt hiszi, ő a világ közepe.

Egy anyuka.

2012. ápr. 14. 17:28
 15/26 anonim ***** válasza:
93%

csak miheztartás végett, mert lehet így is...

nekem öt éves a lányom, van még a két kollégám közül egy, aki gyerekes, de férfi.

dec. 24-én én ügyeltem, dec31-én pedig a másik gyerekes, és a két ünnep között is mi dobtuk a műsort. a kis kolléganőm pedig otthon volt, mert kerek perec. kijelentette, h ő akkor szabin van. nem utazott sehova. az öcsém itt volt messzeföldről, tudtam volna mit csinálni...

idén január első hetében szóltam, h mikor szeretnék idén szabira menni, mert különben vihettem volna be ünnepek előtt a gyereket dolgozni...

egy gyereknek nem csak apja, nagyszülei is vannak, de sajnos nem mindig elérhetők...

nálatok nem a gond, h a kollégák kisgyerekesek, hanem az, h taplók....

2012. ápr. 14. 17:33
 16/26 anonim ***** válasza:
96%

14-es én is éppen ezt szoktam mondani, mert ezt gondolom. Némelyik szülő elfelejti, hogy az ember szaporodik, tehát a többi ember is időtlen idők óta. Tehát ő semmi extrát nem tett, amit más meg ne tehetne.

Egy másik anyuka

2012. ápr. 14. 17:39
 17/26 A kérdező kommentje:

Mellesleg én is anya vagyok :-) A lányom 5 éves 2 éves korában jöttem vissza dolgozni, pocakban a kistesó. Nekem is jó lett volna a húsvéti jövés-menés után pihenni, de meg sem fordult a fejemben, hogy verjem az asztalt... Azért jó érzés, hogy karácsonykor már lesznek ilyen gondjaim :-))

Egyébként azt nem értem, hogy elvileg ezek a nők is voltak egyszer nem-gyerekesek. Akkor gondolom nem tartották ilyen természetesnek, sőt.

Én is próbáltam anyaként beszélni erről a kolléganőmmel, de csak azt értem el, hogy velem is összeveszett :-(

2012. ápr. 14. 17:55
 18/26 anonim ***** válasza:
61%

Én nem bankban dolgozom,de az én munkahelyemen is gondok vannak a szabadsággal. Nálunk aki nyal,az mehet szabira. :S

Tavaly pl jegyem volt a Balaton Soundra. Elővételben vettem már áprilisban. Már akkor szóltam a főnöknek h szabi kell,minden hónapban szóltam h ugye nem felejtetted el,beírtad? Hát mire menni kellett nem akarta ki írni a szabimat,azt mondta ha nem megyek be igazolatlan és ki vagyok rúgva. Hivatkoztam arra h már több mint 3 héttel előtte bejelentettem h szabi kell,meg kellene kapjam. ja,hát ő erre nem emlékszik. Ezért el mentem a főnököm főnökéhez és tőle kéretőztem el,ő egyből elengedett. érdekes előtte a közvetlen főnököm meg azt mondta h az ő főnöke volt az aki megtiltotta h el engedjen.

meg az h a mindig a helyiek vannak berángatva szombaton tulórára,vagy pl két ünnep között,stb... Mintha azért mert én nem bejárós vagyok,közel lakok a munkahelyemhez nem lenne 7 végén dolgom vagy akármikor.

A vidékiek fel vannak háborodva ha esetleg nekik kell jönni szombaton... mert h mennyi idő az utazás,stb...

2012. ápr. 14. 18:07
 19/26 anonim ***** válasza:
88%
Ez szerintem ember függő, vannak akik, én voltam a vidéki kolléganős, akik mindig előállnak valamivel, régen mindig temetés miatt lógott, a barátnője betoppant és csodálkozott, hogy miért ment temetésre, mert nem is ismerte az illetőt. Az, hogy vonattal jár, mindig kibúvó volt minden alól, amikor gyereke lett, képes volt azt hazudni, hogy kórházba került a gyerek, nekem később mondta, hogy nem akart ilyen kis munka miatt bejönni. Nekem is van gyerekem, igaz már egyedül dolgozom, mégis rugalmas vagyok a vendégekkel, fodrász vagyok.
2012. ápr. 14. 18:15
 20/26 anonim ***** válasza:
74%
Szia,állami helyen dolgozok,irodában,tele nőkkel.Szerintem emberség kérdése az,hogy ki mikor veszi ki a szabiját.Fiatal pályakezdőként szívesen vállaltam az ünnepeket,hiszen megértettem,hogy nincs családom és másnak nagyobb szüksége van ilyenkor a szabira,ez nem jelentette azt,hogy a számomra fontos eseményről lemondtam,de igyekeztem figyelembe venni másokat.Később nekem is családom lett,de sosem éltem ezzel vissza,persze szerencsém van,mert mindkét félről vannak nagyszülők,könnyebben tudom megoldani a gyerekek felügyeletét szünetekben és betegség esetén is.Továbbra is azt gondolom,hogy amennyiben toleráns emberek dolgoznak együtt,úgy minden megbeszélhető,megoldható,azonban elég egy rosszindulatú ember és már megvan a vita,ezt kivédeni nem lehet,ezen tovább kell lépni.Mindig volt és mindig lesz ilyen jellegű konfliktus.
2012. ápr. 14. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!