Melyik kolléganőmnek van igaza? Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?
Bankban dolgozunk, 6-an vagyunk a fiókban. Két kolléganőmnek már van gyereke. Karácsonykor és nyáron természetesen a gyerekesekhez igazodunk szabadság szempontjából, ezzel nagy baja nincs senkinek. A fiatalok úgyis általában szilveszter után mennek szabira. Most húsvétra két kollégám, akik együtt élnek elutaztak, ők kértek először és kaptak szabadságot. Az egyik gyerekes kolléganőm azóta ezen hőbörög, hogy ez milyen igazságtalan, hogy képzelik, neki gyereke van. Próbáltuk lecsillapítani, magyarázni neki de semmi értelme. Azóta (3 hete derült ki), minden értekezleten felszólal. A fiatalok sosem szóltak vissza, a fiókvezető lezártnak tekinti azzal, hogy előbb kértek szabadságot és befizetett útjuk volt.
Ez mindenhol ilyen feszültségeket generál? Vagy mindig mindenki a gyerekesekhez igazodik?
Minden vélemény érdekel!
Köszönöm :-)
Köszönöm a válaszokat, jöhet még :-))
Aki lepontozgat, az esetleg azt is leírja, hogy miért???
Gondolom a magukat Istennek képzelő szülők pontozgatnak le, mert kipottyantott egy vagy több gyereket, és akkor azt hiszi, ő a világ közepe.
Egy anyuka.
csak miheztartás végett, mert lehet így is...
nekem öt éves a lányom, van még a két kollégám közül egy, aki gyerekes, de férfi.
dec. 24-én én ügyeltem, dec31-én pedig a másik gyerekes, és a két ünnep között is mi dobtuk a műsort. a kis kolléganőm pedig otthon volt, mert kerek perec. kijelentette, h ő akkor szabin van. nem utazott sehova. az öcsém itt volt messzeföldről, tudtam volna mit csinálni...
idén január első hetében szóltam, h mikor szeretnék idén szabira menni, mert különben vihettem volna be ünnepek előtt a gyereket dolgozni...
egy gyereknek nem csak apja, nagyszülei is vannak, de sajnos nem mindig elérhetők...
nálatok nem a gond, h a kollégák kisgyerekesek, hanem az, h taplók....
14-es én is éppen ezt szoktam mondani, mert ezt gondolom. Némelyik szülő elfelejti, hogy az ember szaporodik, tehát a többi ember is időtlen idők óta. Tehát ő semmi extrát nem tett, amit más meg ne tehetne.
Egy másik anyuka
Mellesleg én is anya vagyok :-) A lányom 5 éves 2 éves korában jöttem vissza dolgozni, pocakban a kistesó. Nekem is jó lett volna a húsvéti jövés-menés után pihenni, de meg sem fordult a fejemben, hogy verjem az asztalt... Azért jó érzés, hogy karácsonykor már lesznek ilyen gondjaim :-))
Egyébként azt nem értem, hogy elvileg ezek a nők is voltak egyszer nem-gyerekesek. Akkor gondolom nem tartották ilyen természetesnek, sőt.
Én is próbáltam anyaként beszélni erről a kolléganőmmel, de csak azt értem el, hogy velem is összeveszett :-(
Én nem bankban dolgozom,de az én munkahelyemen is gondok vannak a szabadsággal. Nálunk aki nyal,az mehet szabira. :S
Tavaly pl jegyem volt a Balaton Soundra. Elővételben vettem már áprilisban. Már akkor szóltam a főnöknek h szabi kell,minden hónapban szóltam h ugye nem felejtetted el,beírtad? Hát mire menni kellett nem akarta ki írni a szabimat,azt mondta ha nem megyek be igazolatlan és ki vagyok rúgva. Hivatkoztam arra h már több mint 3 héttel előtte bejelentettem h szabi kell,meg kellene kapjam. ja,hát ő erre nem emlékszik. Ezért el mentem a főnököm főnökéhez és tőle kéretőztem el,ő egyből elengedett. érdekes előtte a közvetlen főnököm meg azt mondta h az ő főnöke volt az aki megtiltotta h el engedjen.
meg az h a mindig a helyiek vannak berángatva szombaton tulórára,vagy pl két ünnep között,stb... Mintha azért mert én nem bejárós vagyok,közel lakok a munkahelyemhez nem lenne 7 végén dolgom vagy akármikor.
A vidékiek fel vannak háborodva ha esetleg nekik kell jönni szombaton... mert h mennyi idő az utazás,stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!