Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy elvárás egy terhes...

Nagy elvárás egy terhes nőtől, hogy a párját megkéri az alábbiakra? (lennt)

Figyelt kérdés

Nem vagyok terhes, de majd szeretnék babát, beszélgettünk is erről a párommal. Felvetődött bennem néhány gondolat, hogy ha terhes lennék, és már a 7-9 hónap körül járnék, nagy pocakkal vajon hogy boldogulnék 1-2 dologgal?

El nem tudom képzelni pl hogy hogyvenném fel a cipőmet, vagy hogy vágnám le a körmömet (lábamon) hogy gyantáznám le a lábamat st-stb.

Szerintem egy 7-9 hónapos nőnek biztos hogy kell hogy segítsen a férje ilyen és hasonló dolgokban. Vagy rosszul gondolom?

Párom azt mondta, hogy ez h-lyeség, majd megoldom magamnak mert biztos meg fogom tudni oldani.

Sokat beszélgettünk erről a témáról, de nem valami együttműködőnek érzem a páromat és azon gondolkozom, hogy nem is akarok tőle gyereket, illetve hogy lehet hogy nem is ő az igazi nekem.

Évek óta szerettem volna hogy eljegyezzen, hogy a vőlegényem legyen. Ő mindig arra hivatkozott hogy ha majd együtt élünk, után is csak 1 év múlva.

Kb eltelne 8 év mire eljegyezni és 10 mire elvenne. Még csak az 5. évnél járunk, de az összeköltözés még messze van. Ezért írtam hogy 8 év múlva jegyezne el.

Közben meg már gyereket akarna. Nem számít neki, hogy még a sulit sem fejeztem be, úgy is befejezhetem hogy gyereket várok, vagy halasztok.

Szerintetek ez milyen hozzáállás?

2012. ápr. 23. 12:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
67%

Jól értem, a szakítást fontolgatod, mert majd nem fogja levágni a lábkörmödet és szőrteleníteni a lábadat? XDDD

Szerintem ha még összeköltözéstől is távol vagytok, tök fölösleges ilyen -már bocsi- baromságokon agyalni. Mint a buta lány a mesébe, aki lemegy a pincébe és bőgni kezd ok nélkül...

Ha neked fontos a házasság, akkor világos, hogy addig nem szülsz neki, míg el nem vesz feleségül. Úgy meg gyereket szülni, hogy sosem dolgoztál - ostobaság!

2012. ápr. 23. 12:17
 2/28 anonim ***** válasza:
75%
Ha még terhes sem vagy, mit morfondírozol? Ráértek akkor témázni a leírtakon, ha eljön az ideje.
2012. ápr. 23. 12:17
 3/28 anonim ***** válasza:
73%
Én a terhességem alatt egyszer sem kértem meg a páromat ilyesmire, meg tudtam oldani.
2012. ápr. 23. 12:19
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez legalább 10 kérdés:) Az említett dolgokat terhesen simán megtudod majd oldani, meglátod! megvan a maga bája annak az időszaknak, ezekkel együtt:) Azért megértem, hogy vannak olyan tipusú férfiak, akik ezt már ódzkodva teszik meg, az még normális, bár az én párom bármi ilyesmit szívesen megtenne! és megértem, hogy te is ilyen férfitől szeretnél gyereket, mégha végül mégsem kérnéd ilyesmire:) De sok nő például olyan férfit nem választana, aki ilyen tutujgatós tipus... ez egyéni.
2012. ápr. 23. 12:19
 5/28 anonim ***** válasza:
85%
Ezt hívják önzésnek. Én kiléptem (egy kísértetiesen hasonló) kapcsolatból. Nem bántam meg. A mostani párom olyan, amilyet a soraidban megálmodsz! Te se érd be kevesebbel. Nem az a lényeg, hogy meg tudod-e magadnak oldani ezeket a dolgokat, vagy sem. Hanem, hogy ha nehezedre esik, akkor segít, gondolkodás nélkül. Mindent meg lehet oldani egyedül, nem muszáj, ha igazi társ van melletted.
2012. ápr. 23. 12:27
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

AZ én számomra rossz hozzáállás!De egy kicsit mind kettőtöké,nem csak az övé!

Tudod azt mondják hogy 2 vízválasztó van egy kapcsolatban!Az összeköltözés és a gyerekvállalás!

Amíg nem költöztök össze nem tudhatod hogy igazi-e vagy sem!Nekem összeköltözés előtt meg sem fordulna a fejemben az eljegyzés!Nekem tudnom kellett hogy egyes problémákra hogy reagál!Esetleges pénzhiány,a lakás fenntartása stb stb!Ha minden oké és ő úgy érzi majd eljegyez,ha nem érzi akkor kár is "hisztizni" rajta!(Nekem barátnőm hisztizett undorító mód rajta,közben meg...na m1)

Szóval ezt jogosnak érzem hogy első az összeköltözés!

A gyerekhez való hozzáállás tulajdonképpen rossz is meg nem is!Ő férfi,egy férfinek sokkal több idő kell felfogni azt hogy APA lesz!Ő nem tud így azonosulni az érzéssel mint egy nő!Nyilván az ösztönök miatt sem,meg hát nem benne fejlődik stb stb!Ők tudod inkább vizuálisak!Ha ott van az orra előtt akkor majd leesik a tantusz!:D....remélhetőleg!

Viszont az hogy a gondolataidra így reagál...hát elég érdekes!Válaszolhatott volna kedvesebben,de ráértek még ezen gondolkozni szerintem!Viszont ha ez felmerül benned hogy nem biztos hogy ő az igazi,akkor lehet egy kicsit el kéne gondolkoznod,hogy tényleg így van-e,tényleg jó-e neked ez a kapcsolat?El tudod-e képzelni apaként,stb stb!

Nekem volt tizenévesen egy nagy szerelmem,hiába szerettem ész nélkül tudtam hogy pocsék apa lenne!Összeköltöztünk 2,5 év után 3. év elején szakítottunk!

Azóta megismertem a vőlegényem!4 hónap után összeköltünk 8 hónap után eljegyzett!Tökéletesen boldogok vagyunk,és most kezdtünk bele a babagyártásba!2,5 éve vagyunk együtt!

(megjegyzem a gyors tempó bármilyen felelőtlennek is tűnik nem volt az,mert annyi mindenen mentünk keresztül egymás előtt hogy tudtuk jól ez így a helyes)

Ez az én tapasztalatom,véleményem!A döntés persze a tiéd!

Kívánom hogy jól dönts és minden jót neked!

2012. ápr. 23. 12:28
 7/28 anonim ***** válasza:
74%

A párom is már gyereket akar tőlem pár éve. Tisztelet a kivételnek, de egy férfi könnyen mond áment egy kisbabára. Mert sem a terhességgel járó dolgokat, sem utána a munkába visszaállás nehézségét nem neki kell átélnie. Ebben a kérdésben csak és kizárólag te dönthetsz. Pénztartalék, biztos munkahely, bölcsi/ovi lefoglalózása, fizikai felkészültség, megfelelő mentális állapot kell a gyerekhez. Szerintem ezt a pasik nagyobb része nem érti meg.

A másik dolog. Mire vár a kedvesed? Tapsra? Sem az eljegyzés, sem az esküvő nem egy hatalmas dolog, ha az ember reálisan áll hozzá.

Egyébként meg azt javaslom, szerezz "gyakorló pocakot", tedd a párodra, és majd meglátod, mit fog reagálni.

2012. ápr. 23. 12:31
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezt volt "lehetőségem" szülés nélkül is kipróbálni. Volt egy műtétem, ami miatt két hétig kvázi mozgáskorlátozott voltam. Öltöztetni kellett, fürdetni, ágyban felültetni, kocsiajtót kinyitni, stb. Házimunkát se tudta egyáltalán csinálni, örültem, ha a kanalat egyedül a számig tudtam emelni.

A férjem jelesre vizsgázott, szó nélkül megcsinált mindent.

2012. ápr. 23. 12:32
 9/28 anonim ***** válasza:
76%

óóó istenem!Látom a lényeget mindenki kikapta a kérdésből...a lábköröm... :)

Itt nem a lábköröm a lényeg hanem amit az utolsó előtti ír hogy TÁRSA lesz-e majd a párja a "nehezebb időkben"?Hogy számíthat-e rá bármiben!

Jelen állás szerint nem igazán,de az tény hogy korai rajta gondolkozni!

2012. ápr. 23. 12:33
 10/28 anonim ***** válasza:
Nem utolsó előtti hanem 5-ös azt hiszem!:)
2012. ápr. 23. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!