Jogos elvaras, ha en nem megyek, az ocsem se menjen
szorakozni?
Figyelt kérdés
Egyutt elunk egy alberletben a tesommal. Neki nincs annyi jovedelme, hogy a rezsibe es a etelek koltsegeibe beszalljon, igy en fizetek mident. En nem kerem az O penzet, mert tuom, hogy keves van neki. Neha-neha kifizeti a kenyeret a boltba, de emellett elmegy szorakozni, mig en nem, mert tudom, ha eljarnak, nem biztos, hogy eleg lenne a penzem a koltsegekre.
2012. febr. 19. 08:37
1/6 A kérdező kommentje:
Marmint annyi jovedelme nincs, hogy a rezsi es a koltsegek felet kifizesse, igy inkabb nem is kerek tole semmit, csak neha elmegy boltba.
2012. febr. 19. 08:39
2/6 anonim válasza:
Az a jogos elvárás hogy ő is ugyanúgy beszállna a költségekbe, végülis nem azért vagy ott hogy őt eltartsd.
Én elkérnék abból a kevés pénzből is a rezsire, vagy kajára, illene beszállnia a költségekbe neki is.
Ha abból a kevésből odaadja a rá eső részt (amit te megszabsz), akkor nyugodtan mehet bulizni, persze ha marad miből.
Figyi, ne csinálj mártírt magadból! Te mindenről lemondasz, ő meg éli világát?!
2012. febr. 19. 08:45
3/6 anonim válasza:
Ha szórakozásra van pénze, nyugodtan fizethetné a költségek egy kis részét.
2012. febr. 19. 08:50
4/6 anonim válasza:
Igen, jogos.
Ha nem keres olyan jól, akkor ne felezzétek a rezsit, de fizesse ő pl a villanyt vagy a vizet.
2012. febr. 19. 08:52
5/6 anonim válasza:
Szerintem az öcsédnek magának kellene annyi pénzt kiszorítania a kevés bevételéből, hogy neked tudjon adni, amennyit kell. Hiszen így lényegében te tartod el, és azért nem tudsz kikapcsolódni, szórakozni mert az ő rezsijét és kajáját oldod meg. Az viszont igaz, hogyha nem fizetnéd a rezsit és az albit, akkor könnyen kirakhatnának titeket. Ne hagyd magad, állj a sarkadra és amikor öcséd fizut kap, igenis tedd elé a markod, hogy adja neked oda, amit kell, és a többiből szórakozzon. Én is így csinálok az öcsémmel, akivel együtt lakunk. Leadja a pénzt, a többiből meg éldegél. Viszont kajája megvan, tiszta ruhája megvan stb.
2012. febr. 19. 08:53
6/6 anonim válasza:
Ha támogatod a testvéredet rendben van, a helyzet alapján érthető. Az is érthető, hogy szórakozni járnátok.
A testvéreddel ülj le megbeszélni a kiadási oldal arányait, legyen erre egy keretösszeg, ami akkor is tartható, ha Te is eljárnál.Ha ez azzal jár , hogy neki jóval kevesebb jut, akkor ezt meg kell értenie.
Lehet ezt heti váltásban is megtervezni a kölcsönösség elve alapján.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!