Miért "kell" miért "elvárás", esetleg törvény (? ) hogy együtt kell élni a házastárssal?
jelenleg el vagyok jegyezve, de a párom annyira uralkodós típus, hogy én szeretném ha megmaradna a saját kis "vackom" ahova el tudok vonulni
jelenleg 3 éve együtt vagyunk totál jól működött ez mindig, hol én mentem, hol ő jött hozzám - (majdnem)minden nap együtt alvás, szerintem a gyerek lelke sem sérülne, elvégre az ember fia nem helyhez kötődik, mint pl egy macska.
örülnék, a lehurrogás helyett logikus válaszoknak
Amíg kicsi a gyerek, addig a biztonságot főleg a napirend adja neki, tudja ki mikor bukkan fel, mikor van "egyedül", stb. Illetve később, amikor közösségbe kerül, felmerülhet benne, hogy másoknál miért van máshogy? Érhetik kellemetlen kérdések, mert el se váltatok, de mégse laktok együtt.
Viszont nagyobb gyereknél nem látok gondot ebben, egy elfoglaltabb, utazgatós munkájú férjet se lát többet a gyerek, mint ahogy nálatok lenne a leosztás.
Szerintem az ember jó esetben olyanhoz megy hozzá,akivel együtt tud és együtt is akar élni.
A saját zug igénye a legtöbb embernek megvan,de ehhez elég egy külön dolgozó,pihenő szoba is vagy egy nyugodt délután a kertben.
Ha a másik természetét nem bírjuk elvilseni,azon hosszú távon a külön élés sem segít.Akik uralkodni szeretnek,azokkal a gyereknevelés sem lesz könnyű,hisz az ő szavuk szent.Miből gondolod,ha nem tudsz emiatt együttélni vele,akkor együtt tudsz majd nevelni vele egy KÖZÖS gyereket úgy,hogy ne az övé legyen az utolsó szó?
Szerintem ahhoz érdemes hozzámenni akit szeretsz és nem tudsz nélküle élni. Persze jó néha külön lenni,de én nem tudnám elképzelni azt hogy akit igazán szeretek,annyira hogy hozzámentem feleségül ne mellettem ébredjen reggelente. És ez később a gyereketeknek sem lenne jó,pont amiatt amit már előttem leírtak páran.
Mindenképpen gondold át hogy biztosan ő e a megfelelő ember a számodra,mert ha bajod van a természetével az hosszú távon (akár külön-akár együtt éltek) nem lesz jó.
Ha összeköltöztök ott is be lehet rendezni külön szobát neked,és ha félre szeretnél vonulni nyugodtan megteheted. Amúgy ezt a dolgot felvetetted már neki,hogy szeretnél külön élni?
21:28:
szerintem a gyereknek az étel, a szülő és a napirend fontos, nem a hely
21:30:
lenne saját környezete, kettő is
21:31és21:46:
igen, csak az uralkodás a problémám, ami soha nem fog változni - ez nem okoz problémát, csak együtt élésnél! így eddig is jól elvoltunk
21:38:
igen, két helye lenne, amúgy nálunk nincs közös kassza, soha nem segített semmiben, a gyerekét viszont segíteni fogja és a legtöbb oldalon itt, azt olvastam , egy nőnek ügyelnie kell arra, ne legyen kiszolgáltatott válás esetén el tudja magát és gyerekeit tartani
de majdnem minden nap együtt alszunk
21:52:
mellettem ébred
említettem már neki, hogy kellene mégtöbb szobás lakás, amikor elvonulhatok, mintha itt sem lennék( a külön élést próbáltam bevezetni)hát kiakadt :(
de még van időm esküvőig, meg miegyéb
"ez nem okoz problémát, csak együtt élésnél!"
Még! Mert még csak elméletben van gyereketek! Ez a felállás,amit tervezel az elvált szülők gyerekének a sorsa.Egyszer apánál,egyszer anyánál és mindenki fizeti a rá eső részt a gyerek nevelésében.Ehhez kár összeházasodni.
egyszer anyánál, egyszer apánál, de 90%-ban EGYÜTT anyával és apával!!!
ahogy most is EGYÜTT alszunk, eszünk, hétvégézünk és nyaralunk
én csak hozzá költözni nem akarok!
helyesbítek:
99%-ban EGYÜTT mindkét szülővel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!